• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    M1C4A1Sebevědomí - jak ho získat, nacvičit, trénovat
    Sebevědomí může znamenat:
    * v běžné řeči povahový rys člověka, který si cení sebe sama a obvykle to i dává najevo svým jednáním a pod.
    * ve filosofii skutečnost vědomí sebe sama, sebereflexi.

Diskuze by měla sloužit k debatě o tom, jak sebevědomí získávat, jak ho používat ve společnosti, jak se dá trénovat, jak ho používat.
    Nebráním se širokému záběru rozpovídání, nicméně ten základ (sebevědomí) by měl mít v diskutování kořeny.
    rozbalit záhlaví
    HOUSEFLY
    HOUSEFLY --- ---
    FANAE: já vím, co je špatně. dokážu říct, co mi je, kde je chyba. jen to neumím změnit. pomohlo by mít koníčky, ale ty nemám kvůli penězům a protože není s kým je dělat. neumím se seznamovat a vztahy udržovat pokud mě člověk dostatečně nezaujme.ale třeba se jen vymlouvám.. dala bych králoství za spokojenost
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    FANAE: .. a ty?...
    FANAE
    FANAE --- ---
    HOUSEFLY: Cvicis, tancujes, nebo delas neco podobnyho?
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    HOUSEFLY: hm, to je správná otázka.. každý má tu hranici jinde.. ale zdravé sebevědomí nemá s namyšleností nic společného, ne
    a může člověk bez zdravého sebevědomí být namyšlený? .. možná není co přehodnocovat
    HOUSEFLY
    HOUSEFLY --- ---
    MERMAIDA: přehodnotit co je sebevědomí a kde začíná namyšlenost
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    HOUSEFLY: ted jsem tomu neporozumela.. co je možná tvá chyba? že nejsi namyšlená a nemáš vysoké sebevědomí? nebo to, že nemáš ráda sama sebe? co chceš přehpodnocovat? umělé sebevědomí - možná nacvičit jde, ale pomůže člověku, který nemá sebevědomí pouhé umělé sebevědomí?
    uměle vypracované sebevědomí může také kdykoli selhat :(
    HOUSEFLY
    HOUSEFLY --- ---
    mít sama sebe ráda.. je pár takových lidí. mají seběvědomí tak vysoký,že působí namyšleně. možná je chyba ve mě a měla bych to přehodnotit
    WIK22
    WIK22 --- ---
    HOUSEFLY: Začít u sebelásky? Nerozumím, nevím, co si mám pod pojmem sebeláska představit. Proč bys měla být namyšlená, kdybys měla ráda své schopnosti. Jsou namyšlení lidé, které máš ráda?
    HOUSEFLY
    HOUSEFLY --- ---
    WIK22: chtěla sem začít u sebelásky a to mi nejde. když sem chtěla mít ráda svoje schopnosti, přišlo mi, že bych byla pak akorát namyšlená.. sebevědomé lidi v okolí mám, ale jejich sebevědomí je až nezdravé
    WIK22
    WIK22 --- ---
    HOUSEFLY: Navodit umělé sebevědomí - to je myslím nesprávná cesta. Je lepší najít skutečné důvody, proč si sám sebe vážit. To se dá několikerým způsobem. Třeba si vezmi člověka ve svém okolí, o kterém se domníváš, že je dostatečně sebevědomý. A zkus si analyzovat na základě čeho je on sebevědomý. O co své sebevědomí opírá. Najdi jeho slabé stránky a zkus je porovnat se svými schopnostmi. Třeba zjistíš, že existují obory, činnosti, schopnosti, kde ho hravě zastíníš.
    Nebo se zaměř jenom na sebe, najdi svoje silné stránky. Připomínej si je a to sebevědomí přijde.
    Jenom prostě se nesnaž budovat rovnou sebevědomí.
    HOUSEFLY
    HOUSEFLY --- ---
    pročítala sem vaši diskuzi od začátku,než mě to přestalo bavit)) dokázal si někdo z vás za tu dobu navodit umělé sebevědomí? já bych ho potřebovala jako sůl, jenže oblbovat sebe samu mi vážně nejde. naučit se mít ráda taky ne. přitom si o mě každej neznámej člověk, se kterým se pak bavím, na začátku myslel, že sem namyšlená. s hlavou skloněnou fakt nechodím, spíš je to jen ta tvrdá slupka, co má každej
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    S nesmělostí se dá bojovat, tvrdí odborníci i známé osobnosti – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/185026-s-nesmelosti-se-da-bojovat-tvrdi-odbornici-i-zname-osobnosti.html
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    PERSENOPHE: nemyslim. me spis prijde, ze s dalsimi rozchody jsem akorat vuci nim otuzilejsi :) (teda ne ze bych tech rozchodu mel za sebou nejak moc :)
    PERSENOPHE
    PERSENOPHE --- ---
    :)diky..no ja vim...nektery dny jsou horsi,nektery lepsi.. ale stejne...
    ...dostal me na kolena,protoze me opustil... ale je fakt,ze to musim brat,ze jsem uzasna a on se neumel prenyst pres to,ze jsem lepsi nez on:) jj tak to budu brat..dekuju moc:) ale stejne..nemyslite si, ze cim ma clovek za sebou vic rozchodu,tak tim je vic nesebevedomej???...nebo...zase na druhou stranu se rika,ze rozchody tribi charakter...( asi takova utecha...)
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    PERSENOPHE: ohni levou ruku v lokti nahoru, zatni ruku do pesti, a narovnej prostrednicek. funguje to. jen se k tomu clovek musi propracovat :)
    PAFKA
    PAFKA --- ---
    očividně nejsi užaná, protože tě dostal na kolena, nebo proč ještě?
    A i kdyby...musíš bejt užasná? (taky bych chtěla být užasná....bohužel taky nejsem) ale určitě máš mnoho jiných kladů pro který Tě maj jiný lidi rádi ... nebo ne? Nebo Tě všichni nesnášej a smějou se Ti? ...Kolik jich je?
    "dostal tě na kolena..." ...a nebo seš užasná a on se neuměl přenýst přes to, že jsi lepší než on, tak to obrátil proti tobě ...důvodů může být spousty :-)
    PERSENOPHE
    PERSENOPHE --- ---
    a co sebevědomí po rozchodu..... myslim,ze jsem konecne diky vztahu sebevedoma byla,ale konec me zase dostal na kolena... a nevim,jeslti me zase bavi si o sobe myslet jaka jsem uzasna,kdyz ocividne nejsem
    GAZIK
    GAZIK --- ---
    Pozitivni, negativni - to bych ani neresil. Vlastne jde o tvuj (muj..), svuj pohled na svet. Kdyz tam prijdu s tim ze na vsechny kaslu tak tim budu asi vypadat sebevedomeji ale zase mi to nic moc neda :)
    KRYSQA
    KRYSQA --- ---
    GAZIK: všechno je jen otázka toho,jak chceš vnímat.. Můžeš si myslet, že je k tobě někdo nespravedlivej, nepříjemnej..nebo si naopak myslet, že ten člověk asi má problém sám se sebou (nebo ani ne tak se sebou, jako v sobě), když potřebuje negativitu vysílat na někoho jinýho... v tohle případě by se na slovo "sebevědomí" mělo zapomenout...To bych brala jako druhou lekci:)
    GAZIK
    GAZIK --- ---
    Co je vlastne sebevedomi? Ze kdyz mluvim sam se sebou tak vim ze jsem nejlepsi jakej sem jen mohl byt. A to ze se mezi cizima lidma citis jako mezi jinou drubezi no tak to neni muj problem, jak to ze pak sou lidi ktery mi nevadej. Problem je v lidech, ne ve me. To bych bral jako prvni lekci.
    GAZIK
    GAZIK --- ---
    Kdyz sem sam se sebou tak sem sebevedomej hodne, cim vic mam okolo sebe lidi buh vi odkud tak si pripadam leda tak ohrozenej :)
    KRYSQA
    KRYSQA --- ---
    GAZIK: :) to je na pováženou :) kzdp "ty svý" by teda měli bejt, ti se kterýma to sebevědomí roste, nebo je na takový úrovni, že tobě je dobře... stačí si dobře vybrat..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam