• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    M1C4A1Sebevědomí - jak ho získat, nacvičit, trénovat
    NIRA
    NIRA --- ---
    BAMBERLOK: dobrá a elegantní móda jsou i dlouhé sukně, málokdo to dnes nosí, protože si myslí, že je to jen do divadla, určo to zvedne to sebevědomí :-)))
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    BAMBERLOK: Jezdit na kole? :-) Ale ne nějaký lážo plážo výlety, ale ať dostanou svaly zabrat. A nebo spinning.
    NIRA
    NIRA --- ---
    BAMBERLOK: nz :-)
    BAMBERLOK
    BAMBERLOK --- ---
    NIRA: hm tak dík :) to jsem potřebovala
    NIRA
    NIRA --- ---
    BAMBERLOK: nos kalhoty:-)
    BAMBERLOK
    BAMBERLOK --- ---
    mam komplex se svýh nohou :) jsou hrozně hubené, kostnaté a mám strach nosit sukně a podobně. nevím jak si zvednout sebevědomí
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    ONDRA_PATA: jo to vím, že někteří za to nestojej.. člověk nez seběvědomí jen platí a ubíjí sám sebe :((
    stačilo se zamyslet?? - ty jo - to by bylo fajn kdyby to u mě taky platilo, ale obávám se, že jsem to už zkusila .. a nebo jsou to jen plané řeči a skutek utek - já sama už nevím ;))

každopádně dík za reakci :)
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    MERMAIDA: tohle jsem kdysi taky řešil. stačilo se trochu zamyslet nad tim, jestli si opravdu z věcí dneska dělat takovou hlavu, kor z lidí, kteří za to kolikrát nestojej. a tak nějak jsem se sám vyrovnal se zdravým sebevědomím nemám problém. doporučuji ;))
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    bylo jasný že to myslíš všeobecně..

sebevědomí akorát? o tom bych měla něco vědět ...
    ikdyž ono je u mě celkem vzato možný.. že jsou situace, kde mám přiměřené seběvědomí a situace kdy je na bodu mrazu! (právě s tím bych potřebovala hnout)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    MERMAIDA: No, mluvil jsem momentálně spíš obecně - nbe konkrétně o Tobě.
    Já to nemohu posoudit; podle mě máš sebevědomí akorát.
    Nebo sebědůvěry.
    Ale já to fakt posuzovat nemohu.
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    LOBOTECH: podporu kolem sebe? asi se špatně rozhlížím...
    mno možná že jsem asi spíš měla vidinu toho partnera ..

LODBROG: určitě mi nezmizelo sebevědomí odchodem partnera (nebo od partnera) .. sebevedomí tu nebylo ani pred chlapama (a možná nebude nikdy)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    LOBOTECH: Asi jak pro koho. a navíc... někdy s odchodem toho partnera zmizí i to sebevědomí.
    WIK22
    WIK22 --- ---
    STUART_HAMPLE: Myslíš něco jako talent? Někdo se nadře a jiný to má hned? S tím bych asi souhlasil.
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    MERMAIDA: Ze zacatku sem ti predsouval, ze na tom mas makat, protoze mas kolem sebe podporu. Nemusis mit zrovna kluka, aby sis mohla zlepsovat sebevedomi. Nebo mit partnera je jedina mozna cesta?
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    LOBOTECH: já jen že ze začatku jsi mi předsouval, že mám na tom makat... a já ti jen chtěla podsunout že bez té podpory se to činí hůř, vlastně možná vůbec :(
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    STUART_HAMPLE: Tak to utipnem v zarodku s tim, ze proste kazdy mame jiny nazor a jine zkusenosti, at neflejmujem :o)

MERMAIDA: Bez podpory samozrejme spatne. Ja mluvil o pritomnosti nekoho dalsiho v obou pripadech :o)
    STUART_HAMPLE
    STUART_HAMPLE --- ---
    Já nesouhlasím s tím, že by malé děti neměly sebevědomí. Čímž nemyslím vědomí sebe sama. Ani si nemyslím, že by skutečně sebevědomého člověka bylo možno o sebevědomí připravit. Pokud ano, pak to byla pouze hra na sebevědomí.
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    LOBOTECH: ale jak naučit neseběvědomého člověka k té "trpělivé snaze" ...
    ono bude rozdíl, když se člověk k tomu pídí sám nebo pak když má podporu v někom blízkém (pravděpodobně v partnerovi/ce), kterej ho k té snaze cíleně vede
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    STUART_HAMPLE: Nesouhlasim uz jen z toho principu, ze male deti sebevedomi nemaji a ziskavaji ho tim jak rostou a dospivaji. Stejne tak jako velice sebevedomeho cloveka muzes o sebevedomi trpelivou snahou pripravit, tak nesebevedomemu (hrozny slovo :D) cloveku, muzes trpelivou snahou sebevedomi dodat.
    STUART_HAMPLE
    STUART_HAMPLE --- ---
    Zajímavá diskuze... osobně jsem přesvědčen, že sebevědomí nesouvisí primárně s vědomím, není to něco, pro co bych se mohl jednoduše rozhodnout, co bych si mohl jaksi pomyslet, a ono se to stane...a co se týče způsobu, jak k němu přijít, i když asi půjde dobře natrénovat, naučit se to, pořád by to byla jen hra na něco, čím člověk není. Sebevědomí buď je, anebo není. Ten pocit, jak ho chápu já, je hluboce vnitřní...ale nemyslím, že by byl jen emocionální nebo jenom nevědomý nebo jenom vědomý..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam