• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    M1C4A1Sebevědomí - jak ho získat, nacvičit, trénovat
    MINERVA
    MINERVA --- ---
    PODFUCK: samozrejme pokud ti vadi ze si treba obcas liny, tak se to zmenit da. Druha moznost je naucit se s tim zit nebo se s tim alespon prestat v myslenkach neustale pronasledovat. Myslim, ze spokojenost se sebou samym sa da dosahnout dvema spusoby. Pokud za spatny povazuju muj tvar nosu, tak ho muzu chirurgicky zmenit nebo se s nim smirit...
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    MINERVA: Odpustit si to spatne? Co je spatne a podle koho? Pokud o necem spatnem vim tak mam moznost to zmenit pokud to skutecne chci.
    Ano, naucit se pochvalit (osobne bych spis rekl vazit si) sebe sama a myslet to vazne je cesta k ziskani skutecneho sebvedomi...v tom mas pravdu.
    MINERVA
    MINERVA --- ---
    Ja si taky nemyslim, ze sebevedomi prichazi zvenci... Podle mne clovek potrebuje najit cestu k sobe, vedet ocenit co je na nem dobre a odpustit si to spatne. Mit zle stranky je lidske, jen si je hodne lidi neustale vycita.
    Vakolemurovi jsem radila najit na sobe neco, co stoji za pochvalu. Ale ne proto, aby ji chvalili ostatni, ale aby se naucila pochvalit sama a myslet to vazne.
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Proc si vetsina lidi mysli ze ziskani sebevedomi prichazi z venci? Ze kdyz vam nekdo pochvali 3x denne postavu/saty/auto ze budete sebevedomejsi? Takhle to proste nefunguje....Uz jen slovo sebevedomi to podstatne sdeleni obsahuje "uvedomeni se sebe sama"... Pokud si clovek neumi vazit sam sebe, tady opet vetsina lidi mysli predevsim na vzhled, pak muze mit "vnejsich uspechu" kolik chces ale nikdy nebude stastny...na tom je vlastne zalozena i psychologie konzumu, kup si tohle a tohle a budes stastny, kup si tohle a budes vazenejsi...koupis si to ale to "stesti" za chvili pomine a ty se ohlizis co noveho by te ucinilo stastnym - genialni.
    Vzdy kdyz se bavim se znamymi o sve praxi, ve ktere se predevsim na sebevedomi a prekonavani strachu specializuji, tak se ptaji na nekolik extremne na prvni pohled sebvedomych spolecnych znamych a poukazuji na to jak se maji ze si tak veri. Vzdy se jen pousmeju. To ze nekdo pusobi sebevedome jeste neznanema ze sbevedomi nebo statsny je. Lide maji casto o sebevedomi a i o tom jak ho ziskat milne predstavy.
    Krasna, uspesna, zena nebo muz nemusi rozhodne znamenat sebevedoma nebo sebevedomy...o techto atributech to rozhodne neni, je to jen a jen o vas, co ve vas je, cim jste si prosli, kdo za vas co vryl...nejdulezitejsi je uvedomeni, pote nasleduje cil ktereho chcete dosahnout a cesta k nemu je uz mnohdy snazsi nez vypada.
    MINERVA
    MINERVA --- ---
    VAKOLEMUR: ja sama prave bojuju se zmenou smysleni o sobe. Je to tezke, ale casem se to pohne... Clovek jen musi opravdu chtit a byt vytrvaly, protoze to jeho nizke sebevedomi se ho neustale bude snazit stahnout zpet do bahna...
    MINERVA
    MINERVA --- ---
    VAKOLEMUR: moje kamaradka mi radila najit si na sobe neco, co stoji za pochvalu. Kdyz nevis neco najit, tak to treba vytvor (zmen uces nebo si nalakuj nehty, nauc se neco noveho, vytvor neco hezkeho nebo neco chutneho uvar...). Casem zbirej tyhle veci a dojdi k tomu, ze ty cela stojis za pochvalu a kdyz to ostatni lidi nevidi, muzou si vsichni trhnout tlapami :)
    Dulezite je, vyvarovat se negativnimu smysleni o sobe. Kdyz o sobe chces rict neco hnusnyho, musis se vcas zabrzdit. Nesmis si ty veci o sobe ani myslet. Kdyz te neco takoveho napadne, zacni radsi myslet okamzite na neco jineho nebo najdi neco, co muzes na sobe pochvalit. Je to hodne tezke, smenit sve mysleni, no bez toho to podle mne nepujde.
    MINERVA
    MINERVA --- ---
    VERONIKA22: to je u kazdyho ruzne. Ja mam treba tak nizke sebevedomi, ze to muze partnerovi prekazet. Ne kazdy chlap ma vecne nervy vymlouvat mi to, jak se citim oskliva nebo hloupa. S tim se snazim prestat. Nesmim rikat takove veci a ani si je myslet...
    VAKOLEMUR
    VAKOLEMUR --- ---
    Je možné sám sebe přesvědčit o svých kvalitách? Mé sebevědomí je na bodu mrazu, kdykoli mě někdo chválí, nedokážu si to připustit jako fakt nebo mou zásluhu, cítím to jen jako milosrdnou lež. Trpím pocitem, že všechny okolo sebe jen obtěžuju. Přitom k postrádání sebevědomí nemám žádné vnější příčiny. Jen nedokážu sama sebe přesvědčit. Můžete mi prosím poradit nějakou cestu k vývoji?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    já jsem třeba zjistila a už rezignovala, že se víc ve svém podvědomí nebudu šťourat. člověk si už vybral nějakého životního partnera a ten partner se spoléhá na to, že jsem taková jaká jsem. a i já partnera dokážu tolerovat díky tomu jaká zrovna jsem.
    jakmile od základu začnu budovat mé nové já, tak už pro partnera budu cizí člověk a zároveň když budu jiná tak sotva budu chtít toto samého partnera :o/
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    MINERVA: To se asi liší člověk od člověka - u mě je to třeba taky popletený uzel polopříčin a polonásledků, kde skoro nelze říct co z dvojice podmiňuje to druhé.
    Člověk pak fakt neví kde začít.
    A když ví, tak neví jak.
    Kde na to vzít sílu.
    MINERVA
    MINERVA --- ---
    pro mne otazka zni, jak se ten problem resit da :) aneb kde zacit :)
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Potom je asi na miste otazka jak ten problem resi a co jsou pro jeho reseni ochotni udelat.
    ARCHER
    ARCHER --- ---
    Jo spousta lidi to nema v zivote jednoduchy prave kvuli tomuhle problemu :)
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Koukam ze tu mam spoustu potencionalnich klientu a klientek.
    WEBMESSER
    WEBMESSER --- ---
    SPLNYX: A co když už člověk došel až na hranici svých limitů, a je to ještě horší, protože zjistil jak jsou jeho limity k ničemu.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SPLNYX: jojo vím o to o sobě. jsem manipulovatelná jak hadr na koštěti :o/ ale změnit to nejde. od narození to doma bylo nastavené tak, že nikdo nesmí říct svůj názor a pokud ho řekne tak to schytá. takže já se furt jen přizpůsobovala tomu abych v tom prostředí přežila 18let. podařilo se a zbyla ze mě troska. dnes je to snad o 30-40% lepší a hádám, že už to nezměním. snažila jsem se velmi pečlivě ale pohořela jsem a dokonce pak dokázala na sebe pohlídnout z hůry. prostě to uťapávání nebyla etapa v mém životě ale celé dospívání ( všechny dny v roce od jakživa )
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Proc si tolik lidi mysli ze sebevedomi a stesti je o vnejsich faktorech?

MARLI_TARN: Muzes mit nobelovku a cvicit 3x denne a v tvem tematu ti to nemusi byt nic platne. Cim vic toho "dokazes" tim vic budes zvysovat latku a dost mozna nikdy sveho cile nedosahnes .
    MARLI_TARN
    MARLI_TARN --- ---
    SPLNYX: to delam porad. mam dve prace, nez sem je mela dene sem behala a cvicila ted uz nestiham kazdy den. ted beham tak jednou dvakrat tydne 10 km. do prace jezdim dene 10 km na kole a 10 zpatky.cvicim tak 3 krat tydne. delam ve vyzkumu, praci na kterou je treba vzdelani a nemohl by ji delat kazdy. na praci myslim skoro porad, snazim se ji delat co nejlip. v podstate delam jenom uzitecne veci, do kterych se mi nechce. a nefunguje to..sebevedomi mam stale ne bodu mrazu. neverim si ani za mak, porad se bojim ze nezvladnu to co sem si predsevzala, vsechno co udelam hodnotim negativne ackoliv objektivne je to asi jinak..
    ARCHER
    ARCHER --- ---
    Když se nepodaří pár věcí v řadě , tak to sebevědomí pochroumá a naopak když se daří tak roste a někdy to psotě nemáš ani šanci ovlivnit. KDyž se sere vše tak je pak težký někde hledat nějakou vuli spíš se člověk ptá proč se to stalo.
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    SPLNYX: Protiargument k cemu? K tvemu vnimani sveta, okoli a pravdepodobne i tebe samemu? Je to tvuj zivot a nemam duvod ti na nej davat protiargument, ptam se jestli tomu co pises skutecne veris protoze me to zajima.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam