• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BEDUANFREEZE FEST aneb KULTURA JINAK xx.-xx. 202x ?? !!
    FREEZE FEST aneb KULTURA JINAK je festival, který je zaměřen na alternativní umění a neprofesionální uměleckou scénu. Tvůrčí svoboda je nabídnuta všem, a to bez zásadnějších hmotných či časových investic. Úmyslem je zapojit širokou veřejnost, neopomínaje studenty uměleckých škol, začínající talentované umělce, neprofesionály, nadšence ... vždy s důrazem na originalitu tvorby a vyloučení bezduchého kopírování aktuálních trendů.

    Více informací naleznete na našem webu WWW.FREEZEFEST.CZ
    rozbalit záhlaví
    ROMANITO
    ROMANITO --- ---
    PEETIK: spis si vubec nepochopil smysl graffity, nez ze bys mel jinej vkus. Zkus treba tohle - http://anticopyright.antifa.cz/movie/bomb-it-2007
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    WASHO23: Asi každej mluvíme o něčem jiným. Mě se vůbec nelíběj ty tagy a čmáranice a když třeba je to krásná grafika, tak to může být. A třeba náhodou ty flašky se mi docela libili. každej máme jinej vkus.
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    PEETIK: wtf are you talking about??? takže radši budeme mít Prahu plnou reklam co se tvářej jako alternativní tvorba než abys dal prostor pár rádobywritterům ze kterejch (z některejch z nich) maj šanci vyrůst solidní umělci... ??? radši přejet starý ABX hezkou barevnou reklamou - stejně to byl jen šedočernej peace ... ??????

    prober se !!!
    AFRE
    AFRE --- ---
    SUOTAM: inspirace k těm paletám...

    Boom festival 2010

    JARDAK
    JARDAK --- ---
    PEETIK: opravdu? radsi budu koukat na sedivy baraky nez na reklamy na kazdym rohu. a nejhorsi jsou prave ty reklamy ktery se nejdriv netvarej jako reklamy. tohle (konkretne v tom vitkovskym tunelu) me primo nasralo. protoze jdu z prace a vidim jak tam neco kresli. tak si rikam, ze by praha 8 dala konecne klukum spreje at udelaj neco hezkyho? druhej den uz to bylo pocmarany a tak si rikam, co to jako ma bejt? a ona to nejaka skryta reklamni kampan na pivo (nebylo tam napsany pijte pivo ale jenom "Tohle je..."). jakoby jim nestacily ty ostatni media ktery tim zasiraj?

    uz na me reagujte jenom minusama, nebo to tu zbytecne zapatlame :))
    M0R
    M0R --- ---
    JARDAK: ale tak mně přijde oportunismus jako celkem přirozená věc. můžu s nim nesouhlasit a kritizovat ho, ale chápu to. prostě jenom chtěj prachy :)

    a už dost
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    JARDAK: Když mají ty malby, kresby hlavu a patu, tak ať je to klidně reklama na vložky co zaplatila a schválila Praha, tak to určitě oživí tu špínu a šeď. Nic neříkajíácí graffiti nápis nebo čmáranice podpisů všude po barácích a jinde od nějakýho rádoby writera mi dost často přijde jako prasárna, co hyzdí ještě víc než ta šeď betonu. Když to má ale propracovaný tak je to jiná.
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    SUOTAM: sorry. ale tys to okomentoval, tak jsem si dovolil taky :) a klidne se presunu jinam kdyz mi ukazete kam.
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    M0R: ja bych tomu nerikal prirozenej vyvoj, ale spis snaha zmrdecku vydojit ze vseho co nejvic penez.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    myslim ze se tohle tema tady na nyxu resi uz asi tri mesice od ty doby co se kampan rozjela a ze neni treba to zrovna tady probirat znova..

    JARDAK
    JARDAK --- ---
    M0R: snad maj oci ne. proc by hazeli molotov na bezdomace?? je snad kazdymu jasny ze nemohli obehnout a zlikvidovat vsechny tyhle reklamni bannery a je to spis soucast propagace boje proti takovymhle uchylarnam.
    PEETIK: me se ta reakce zda naprosto adekvatni. neadekvatni mi prijde reakce cechu na to jak jim politicka elita sere na hlavu.

    me se na tom libi ze jsou tu jeste porad lide kteri se neboji bojovat za svoji pravdu. to jestli je ta pravda v malovani na steny nebo v necem jinym uz neni tak dulezity. a jak je videt tak za prachy te mesto necha pocmarat vsechno mozny.
    M0R
    M0R --- ---
    PEETIK: to je podle mě přirozenej vývoj, akorát je dnešní doba trochu rychlejší.

    vemte si (jen jako analogii) třeba křesťanství, v prvních staletích našeho letopočtu to byl pronásledovanej kult (subkultura?), dneska je z toho multibilionovej byznys (bijte mě, jestli se tohle označení někoho nějak dotklo) s miliardou věřících

    (ty čísla jsem si teď vycucal z prstu, ale asi to zhruba sedí)
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    stále nemáme potvrzené dřevo na letošek, nejspíš to neklapne, ale mám možnost přivézt asi neomezené množství palet, což je taky celkem slušnej stavební materiál. musim je ale objednat co nejdřív, pokud by z toho chtěl nekdo něco stavět, pište mi do pošty.

    PEETIK
    PEETIK --- ---
    SALE: Komercializace subkultur? Tohle je nekonečná diskuze. Myslím že v dnešní době by mělo být toto téma už pasé, ne? na druhou stranu mě taky serou určitý věci, styly apod, ale to neznamená že bych hned všechno musel ničit.
    M0R
    M0R --- ---
    SALE: nechtěl bych bejt v kůži bezďáka, kterej si chrápe v boudě na zastávce, když tu náhle přiletí molotov..
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    SALE: supr:)


    jinak všichni kdo ste mi hlásili do pošty vaše projekty, sepište mi k tomu prosím nějkou omáčku, nejlépe i s ilustrační kresbou nebo fotkou ať to můžu dát na web.

    Díky!


    další návštěva areálu bude nejspíš v úterý
    SALE
    SALE --- ---
    EXKREMENT- akce S.R.A.T.

    NASRAT KOMERCIONALIZACI SUBKULTUR

    Exkrement je první přímou akcí tvůrčí buňky S.R.A.T.

    Tentokrát jsme se zaměřili na čím dál tím populárnější taktiku vyprahlejch kreativců co nám neustále kradou nápady a zasíraj ulice. "Cool" akcička chmelovýho patoku se převlékala za umění ve veřejném prostoru a proto od města taky dostala k užití plochy na několika místech nejen v Praze. Pod rouškou bohulibé činnosti, která však byla sprostou reklamou, tak nejen v Praze vzniklo několik kýčovitých maleb s tvarem lahváče. Nejde nám ani o to, že to byly nevkusný dekorace, ale spíše o fakt, že vyprahlý pankáči z reklamek přejeli legendární piecy, dostali za to zaplaceno a když jim je někdo pokydal, tak se začli chovat jak bonzácký svině a jako uražený fakani začali lustrovat a udávat. Je vidět, že kluci jsou už daleko od cesty štrýtu a spíš než pouličním kreditem se můžou ohánět smradlavejma bankovkama a komerčníma subjektama v zádech.

    Tomu říkáme na-S.R.A.T.! Vaše zkorumpovaný móresy sou stejnej shit jako fašo-mafiánská společnost dnešního Kocourkova a my proti vám budeme bojovat všemi prostředky!

    EXKREMENT- akce S.R.A.T.
    http://vimeo.com/71735696
    FATALLUBA
    FATALLUBA --- ---
    Ahoj občané freezefestu. :)
    Mám pro Vás vynikající zprávu. Letos jsme dali opět dohromady Chalupářskou band stage a jelikož jsme na dramaturgii makali opravdu poctivě celý rok byla by škoda Vás nenamlsat a nedat Vám ochutnat alespoň trochu z připravovaného programu.

    Dosti plků a vybal kdo tam bude!

    Tak tedy od pátku Vás v následujícím sledu obšťastní kapely SUKULENT SOUND - https://www.facebook.com/pages/Sukulent-sound/48262837536 , DUB ARTILLERY - https://www.facebook.com/pages/Sukulent-sound/48262837536, následovat budou tři ostřílené elektronické kapely PEDROZAKATCHKU - https://www.facebook.com/pedrozakatchku, VLOŽTEKOČKU - https://www.facebook.com/vloztekocku a KLUCI Z MARMELÁDY - https://www.facebook.com/klucizmarmelady.
    V průběhu noci Vám zahraje Mikim a MC TURNER, kteří zakončí náš páteční lineup. Program bude plynule pokračovat do sobotního dne chillout hudbou v podání Chalupářů a jejich hostů a po poledni na něj navážou kapely VTLAKUKOLA - http://vtlakukola.cz/, POHŘEBNÍ KAPELA - http://bandzone.cz/pohrebnikapela, JAZZ BALK - https://www.facebook.com/JazzBalk, EL GAUČO - http://www.el-gauco.cz/, AKCE PRAHA - http://bandzone.cz/akcepraha, VYČŮRAT A SPÁT - http://www.vycurataspat.cz/, VYCHCANÝ KNDELÍKY - http://www.vychcanyknedliky.wz.cz/, PLEASE THE TREESE - http://www.pleasethetrees.com/, THE TCHENDOS - http://www.thetchendos.cz/, KAPITÁN DEMO - https://www.facebook.com/demokapitan a v závěru živého programu vystoupí BOSOZOKU - https://myspace.com/bosozokumhd.

    Je možné, že dojde k dílčím změnám, ale doufáme, že to nebude nic dramatického. Podrobný lineup se objeví co nevidět.

    Zachovejte nám přízeň a uvidíme se na freezu!
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    Tenhle industrial je super, už se těším na moje narozky :) Asi si dám ještě den volno poté v práci :D
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    budem na miste od 7.9. nonstop
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    LUCKY_MAN: zahranicni festival misto freezu? to je svatokradez:D

    jedna otazka, v jakym terminu se vyrazi na "zdobeni mista"?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam