• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CH4MISSChov SKLÍPKANŮ a vše kolem nich !... jak na ně?... co dělat když ?...fota vašich miláčků !
    Mnozí lidé při pohledu na jakýkoli druh pavouka propadají nesmyslné hrůze. Pavouci ovšem, až na vyjímky, na člověka útočit nemohou a ani nechtějí .) Sklípkani jsou proslulí z mnoha důvodů. Patří k největším suchozemským bezobratlým živočichům a dosahují také nejvyššího věku.
    rozbalit záhlaví
    TOXYGEN
    TOXYGEN --- ---
    SAGEMA: to je dost mozne, ze jej vadila bylinka :)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    TOXYGEN: měnila, ale to už je docela dlouho, asi 5 měsíců. Sluníčko trošičku svítí, ale velice rozptýleně přes rostliny. Jako podklad má lignocel celou dobu, co ji mám (5 let).
    ORC23: právě, že moc vlhko nemá. Substrát jí nerosím, má tam kapradinu, takže trochu vlhkosti má pouze z toho, že tu kytku čas od času zaleju. Ale vlhkost se drží tak kolem 65 %.
    Ale už jsem možná přišla na to, co jí vadilo. Postavila jsem před pár dny k teráriu nádobu s bylinkou na zakořenění. Když jsem ji včera dala pryč, tak od té doby je klid. Je možné, že by reagovala na zápach té byliny? Je docela aromatická.
    ORC23
    ORC23 --- ---
    SAGEMA: teplota a vhkost nebude zas tak vporadku, dyz se ji tam nelibi ...Brachypelmy obecne nemaji rady moc vlhko...
    TOXYGEN
    TOXYGEN --- ---
    SAGEMA: nemenil si jej interier nedavno? nesvieti na nu priame slnko? aky ma podklad?
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    Co se mé B. smithi nelíbí, když se poměrně urputně snaží přes větrací mřížku dostat z terária ven? Teplota i vlhkost je v pořádku, vykydáno má také, nakrmená je, vodu má taky, prostě žádná změna.
    ORC23
    ORC23 --- ---
    GANCARCIK: jj ..pred svlekem nikdy nezerou ..dle fotky se ti do par dni svlikne. Navlhci ji to tam a uvidis.
    GANCARCIK
    GANCARCIK --- ---
    ORC23: a patri k tomu i to, ze nechce zraat?
    ORC23
    ORC23 --- ---
    GANCARCIK: spatne neni nic, podle tmavy barvy pod kuzi se bude svlikat. Tzn. Trochu vlhceji a teplo ;]
    GANCARCIK
    GANCARCIK --- ---
    IRINASH: jj bude se svlekat :)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    IRINASH: rozumím tomu, to je v pořádku :)) Jen jsem si představila toho veterináře, protože stejně jako mnoho lidí i oni mají z 90 % arachnofóbii, ale profesní čest by musela mít navrch :))
    GANCARCIK: byl/a jsi u veterináře? :) Je tedy před svlekem?
    GANCARCIK
    GANCARCIK --- ---
    svedomi muze bejt v klidu :) nic ji neni :)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    IRINASH: to bude mít veterinář jistě radost :)))))))))))))
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    GANCARCIK: a není pouze před svlekem? To se ten zadeček docela vyholí. U mojí Brachypelmy to vypadá stejně.
    NASUT
    NASUT --- ---
    Vždyť to vypadá jako normálně vykopaný chlupy...
    GANCARCIK
    GANCARCIK --- ---
    IRINASH: a podklad ma lignocel
    GANCARCIK
    GANCARCIK --- ---
    IRINASH: ok zitra s ni pujdu diky :)
    GANCARCIK
    GANCARCIK --- ---
    IRINASH: ani ne rok
    GANCARCIK
    GANCARCIK --- ---
    IRINASH: do ruky neberu vubec a rosim velice malo.. bila mista tam nema jen jakkdyby vrchni kuzi dole

GANCARCIK
    GANCARCIK --- ---
    IRINASH: a jestli jo, tak co s tiim?
    GANCARCIK
    GANCARCIK --- ---
    IRINASH: no to ja nevim prave proto se ptam:)
    GANCARCIK
    GANCARCIK --- ---
    neni neco spatne?

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam