KOKES --- --- 19:50:03 8.7.2008
zažíváte někdo stavy pohledu toho druhého? Když se s někým bavíte , nebo dohadujete a spontanně vklouznete do jeho pozice a vidíte sebe, jak obhajuje své názory?
KOKES: no tohle mi přijde dobrá věc na řešení. Pracuji na tom poslední tři roky. Kdykoli dojde k nedorozumění jednoho, dvou i více lidí, snažím se... no jak to popsat ? Nejen vlézt si do toho druhého a podívat se na to jeho očima, odpoutat se od svého pohledu na věc, ale hlavně... slova mi na to nějak nestačí - no sednout si na mráček nad ty dva lidi kt. mají problém, nedorozumění, porozumění (to je jedno) a vidět to taky z pohledu třetí nestranné osoby. Tohle je pro mě jediný způsob jak řešit věci, jak navrhovat správné kompromisy, jak vědět že jsem / nejsem v právu (popř. ten druhý) a jak být objektivní a například uznat svou chybu a řešit to nezaslepeně.
Shrnutí: Jde jen o to si uvědomit že pokud dva něco řeší, je třeba se na to koukat minimálně ze tří pohledů - dvě zůčastněné osoby a minimálně jedna nezůčastněná. Je to něco jako vnitřní soudní proces. Málokdo ale dokáže nebýt ponořen jen do své hlavy a málokdo si zacestuje i jinam. Stačí zavřít oči a teleportovat se na malou chvilku.
No jsem moc ráda že to někdo nadhodil, sama bych vypadala jako blázen kdybych s tím přišla jen tak. Začíná to smrdět telepatií, ale tohoto stupně je schopen myslím každý
KDYŽ CHCE !