• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    rozbalit záhlaví
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    ARIAEL: ano, jsem si jista, ze je tu plynouci cas. je tu stejne jako nase tela. neni neexistujici iluzi, je skutecny. stejne tak, jako je skutecna bezcasovost, s niz uz jsem mela tu cest, stejne tak jako jsou skutecne jine casove modely, s nimiz jsem zatim tu cest nemela, casove smycky napriklad a podobne. vsechno to je skutecne, i nas cas, ktery zazivame tady, je realny. neni to iluze, ktera neexistuje, protoze neni nic, co by neexistovalo. to je komplexnost vedomi :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    VEROUNKA: nejsem si uplne jisty proc jinymi slovy rikas totez, ale zeptam se te jinak. Jsi si jista ze tu je nejaky plynouci cas? Nebo jaky cas myslis?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    FRONEMA: Ano mas pravdu, je to "nesmerove"... A ono samo skutecne zadnou primou radu nerika, je to jen pohled na svet, ktery ti umoznuje se stat plnou soucasti sveta, vnimat sebe i svet jako jednotu....

Jestli chces radu asi by bylo nutne pouzit jinou formu:)
    To o cem jsme se ted bavili je jen zakladni forma, jak jsi spravne rekla "sila"...
    Jinak ted me jeste napada ze zaroven s timhle "postojem" ke svetu a s tim spojenim mozna i potreba "rady" hodne mizi, protoze intuitivne chapes co je zrovna ted potreba...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    DARUMA: To ja ti neberu :) Skepse je dobry nastroj. Jen neni nic vic.
    A co se tyka toho co rikaji ti ucitele - to ja chapu, sam by jsem ti nerekl nic jineho:) Vim proc to rikaji a proc je to nutne.

A jinak me osobne prilis nevzrusuje co se deje. Proste se to deje a ma to tak byt. Mam v to plnou duveru a spocinuti v procesu. To ze nektere veci ktere se mi deji nachazim ruzne v textech - to je sice dobre pro vetsi "duveru" pro tu cast osobnosti co je "skepticka" ale nic vic to pro me neznamena... A nekdy pouziju nejakou nalezenou techniku ktera mi s necim pomuze na chvili nez se postoupi zase kousek dal...

Tech procesu je mnoho a tyhle z nich jsou jeste pomerne "normalni" - ostatne znam i dalsi lidi kteri na tom nejsou moc jinak i kdyz jejich proces ma fyzicky jiny prubeh.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ARIAEL: no jak to rict... laska a soucit (v jakemkolik pojeti) mi prijde jako síla bezesměru.. tj nemůže ti to něco konkrétního říct, nějakou radu atd... musí tam být něco navíc, ne?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    FRONEMA: Asi tezko rici nejak blize... Znas pocit soucitu? Ne presne to cemu rikaji lide soucit, protoze v nem je obsazena litost (a dalsi veci)...
    Tenhle soucit je jen velice jemny pocit na pozadi, je zaroven plny "jemneho smutku" ale i takove jemne formy lasky... Neni tam zadna jina vazba, vlastneni, touha, potreba... Jen tohle. A to staci...
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    DARUMA: vubec ne :) ale rada bych se zeptala na tvoji predstavu "psychicke poruchy"...
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    RANGDROL
    jj, ta laska... to ja jsem vubec nechapa... od[tamtud] jsem si prinesla pocit totalni Jednoty, takze jsem vubec nebyla sto pochopit, ze je nekdo schopen nekomu ucinit neco, co sam nechce, aby nekdo delal jemu. nedokazala jsem pochopit, ze dotycny nevi, ze to vlastne dela sobe :) no a musela jsem se v zivote ucit, ze to tady tak ma byt a ze to ma svoje odpostatneni :)

GRAMEC
    za 500 let se vidite uz ted :)

ARIAEL
    vis, ja mam totiz za to, ze plne vedomi je i prijetim zdejsi reality casu. podle me musi byt komplexni. stejne tak, jako ted nemuzeme vnimat "jine svety", protoze bychom se z toho zblaznili (to samozrejme neni uplne vystizne, ale vis asi, co tim mam na mysli), mam za to, ze komplexnost vedomi spociva ve schopnosti vnimani jak jinych casu, bezcasovosti, tak take casu zdejsiho, respektive vsech souvislosti i mezi temito svety - jejich odlisne projevy.

jinak illud tempus (http://www.online-oboe.de/Jocy-Illud%20Tempus.htm, neco jako stav "bezcasovosti v pocatku") je fantasticky hluboky zazitek :)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    ARIAEL: No, nevím no. V tomhle ohledu jsem dost skeptický.

Narážíš na buddhismus, takže....

Byl jsem několikrát svědkem toho, kdy se někteří lidé ptali různých buddhistických učitelů na tyto řekněme "zázraky" nebo "setkání třetího druhu" (návštěva učitele v žákově spánku, diktování nauky od různých nehmotných bytostí, komunikace s jidami atd.), např. "navštívil mne můj učitel ve spánku a řekl mi, že mám opustit ženu a práci a jít do jeskyně" a komentář na toto téma byl vždy zhruba takovýto - zbožné přání, vlastní projekce, ego. A toto bylo řečeno i na adresu učitelů v tom smyslu, že dneska mají zápaďáci o svých učitelích dost zkreslené představy právě tohoto typu, které si pak projektují do svých vlastních zážitků a životů (různé siddhy atd.).

Takže pocity intenzivního štěstí, návaly radosti, záblesky světla, absence pocitu fyzického těla, bdělost, uvědomování si nevědomých pochodů, pocity jednoty se vším živým.....ano. Ale jakmile někdo začne hovořit o tom, že je ovládán cizí bytostí a podobně, tak je opravdu hodně na hraně a klidně bych si to tipnul na ně nějakou psychickou poruchu. Můj názor.

A teď mně můžete rozcupovat. ;-)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RANGDROL: Ano to dost pomuze. Treba dnes rano jsem nasel techniku trasformace vadrasattvy... A uvedomil jsem si ze to co se deje spontanne je jen cast deje - dalsi dve potrebne casti nejsou zatim spousteny stejne vedome.
    Jakmile jsem si to uvedomil tak ty dalsi dve se objevili a probleskly za sebou v urcitem poradi za zvuku... Okamzite na to se zablesklo svetlo a vsechny tri se spojili v jednom sloupu svetla a zadunel zvuk Hrih.... Byl jsem zrovna v metru a to zaduneni a bolest zaroven - jen jsem se na chvili zkroutil na sedadle.... A nahle se vse uvolnilo a uz je to volne...
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    ARIAEL: super,dik
    me se stava to,ze kdyz pracuji na sobe nebo s lidmi,tak pouzivam metody,ktere ve me spontanne vyvstanou a az pozdeji zjistim,ze uz regulerne existuji,ze jsou na to knihy,ucene popisy a skoly;)tohle se ale tyka spis postupu ci technik,jak pracovat na konkretnich vecech
    potom mivam spontanni prozitky jasnosti,prazdnoty,radosti az blazenosti,obcas nejaky zmeny reality,coz si zas potom vetsinou taky najdu v budhistickych textech s popisem,ze to je vysledek te a te praxe.posledni dobou jsem tyto praxe zacal praktikovat,aby me zkusenosti nebyli nahodile,ale aby se rozprostreli co nejvice v mem zivote,abych tomu proste svou praci pomohl a rozvinul,to co je me davano.proto jsem se ptal jak to mas ty
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    VEROUNKA: k tomu casu - ja osobne ho proste vnimam jen jako TED. Je mozne se divat do "minulosti" ci "budoucnosti" ale to je jako by jsem musel zmenit zamereni vnimani a "rozhrnout oponu" a proste se na dane misto/cas posunout. Prijde mi to zbytecne pokud to neni nutne kvuli necemu...
    p.s. pokud tam zmenim zamereni tak to ziskana take "vlastnosti reality", jinak to zustava jen opar...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RANGDROL: Kdysi jsem ucinil rozhodnuti ze trasformace bude pokracovat a tak proste pokracuje... A tohle (a mnohe dalsi veci) se proste deji jakoby "sami" za sebe...
    Jak jsem se zminoval mam spise tu zkusenost ze veci/procesy nastanou a ja az nekdy casem zpetne nekde najdu o co presne slo v nejakem popisu.
    Je faktem ze to co se deje poslednich cca 10 let uz je popisovano asi jen buddhistickych textech....

A z tech variant co rikas - asi vse najednou....
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    VEROUNKA: Tohle by se dalo rozvadet asi dlouho... Treba ted studuju jeden popis kteremu jsem venoval posledni tyden nekolik hodin denne jak je komplexni. Ale zaroven jeden z mala ktery popisuje i deje ktere se tam dal spontanne deji... Take je trosku obtizne to ze kazde druhe slovo je v sanskrtu nebo v tibetstine (nejsou pro ne proste ekvivalenty) a protoze nemam tyhle terminy nastudovane tak je musim dohledavat...
    GRAMEC
    GRAMEC --- ---
    ARIAEL: Uvidime se znovu za 500 let :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    GRAMEC: Nejlepe bude kdyz si prectes sva slova...
    GRAMEC
    GRAMEC --- ---
    Nepodminena laska? - Dalsi produkt mysleni, slova natukane spacem :). Chci cist ziva slova probuzeneho! Kde jsou?
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    FRONEMA: avaloketisvara je budha neomezeneho soucitu,pokud bys chtela tak se o nem neco asi dozvis v budhistickym auditku.samozrejme ale arielova interpretace a osobni zkusenost by mohla byt fajn,taky me to zajima
    ARIAEL:
    to s tema bytostma v kruhu je hodne dobry,odpovida to jedne budhisticke praxi.kazdopadne jak na tyto skutecnosti pohlizis?beres je jako dar,prirozeny beh veci o ktery se neni potreba starat,nebo jako vysledek minulych snah a vyvoje na kterem je ale dal potreba pracovat,jinak se vycerpa?
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    VEROUNKA: co si pamatuju,tak jsem spis byl nespokojeny s tim,ze tady neni tolik lasky jako tam;)a zpetne,kdyz jsem se vracel do prenatalu a tesne pred,tak jsem mel pocit,ze to moc dobrovolne nebylo,ale tento pocit vychazel z komplexnosti mych zraneni a z toho v jake casti procesu jsem byl,kdyz sem se tam vracel.odpovidalo to memu moznemu pochopeni skutečnosti v te dobe.
    GRAMEC
    GRAMEC --- ---
    Vychladnete! Rekl Transrormer a promenil se v rypadlo.

VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    ARIAEL: NepodminenaLaska/Soucit? mohl bys to nejak rozvest, prosim?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam