• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    VEROUNKA: ano myslim ze vim o cemu mluvis - o nutnosti pri pouziti daneho nastroje (v tomto pripade tela) pouzivat dane nastroje tela. Tomu se nevyhnes ale zaroven ti nic nebrani pouzivat ji ty ostatni nastroje, ne?:)
    Tedy pokud to potom zvladas vnimat - musim rici ze priprava trva mnoho let a neni prilis prijemna... Alespon u me ne. Prislusne trasformace vnitrniho vedomi jsou velke a alespon u me i velice bolestive (ale u me konkretne to muze byt tim ze ja pouzivam "skoky" - tedy delsi cas pripravy a sbirani zakladu a potom skok vpred s prijetim te nahle zmeny. A potom zase faze sestaveni zpet do neceho zde funkcniho...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ARIAEL: aha ja vychazim z predpokladu ze nepraktikujes formalni praxe tak jak on je uci a v podstate se ptam, proc ne.

hypoteza - jasne ;)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    YMLADRIS: nazor?:) Ja jsem spis na praxi a ta rika ze to tak je:) Jak jsem se zminoval primo Norbu je prikladem.

A mimochodem me "nazory" atd jsou vsechny pro me jen "pracovni hypoteza" ktera v tuto chvili dostatecne dobre popisuje/vysvetluje dany jev. Jakmile to prestane stacit tak je opustena a nalezena komplexnejsi ktera na to staci...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RANGDROL: To ti moc preju... Jeho blizkost je velice inspirativni... A jeden z mala lidi se kterym mi bez problemu bezela telepatie...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Fronema je největší lama co se tohohle týče a jen tak koukám jestli je tohle pro mě to pravé... když se budu ptát na příliš pokročilé věci tak mě klidně pošlete do háje:) a nebo ideálně odkažte na něco co mi může dát podklad abych mohla odpoved pochopit nebo pochoopit proc je zbytecne se ptat...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ARIAEL: ja jsem Mistryne Skepse. Ale Namkhai Norbu, tam proste koncim, plne verim ze on ty sve praxe taha fakt primo odkudsi z te sambogakaje a ze jsou fakt hafo ucinnejsi nez lustit tibetsinu nebo objevovat veci stylem pokus/omyl. (Nic proti lusteni nebo pokusum taky mne bavi.)

Jaky mas nazor na ten vadzrajanovy koncept ze mistr, kterej je hafo cistej, je hafo boost do tve praxe, protoze proste vi co a jak?
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    ARIAEL: a o tom case jsem jinymi slovy chtela rict to, ze inkarnace cloveka, je-li inkarnovan, musi byt kompletni, tedy s vnimanim tohoto plynouciho casu jako casu realneho. kdo je inkarnovan, vstupuje do zakona karmy, ktery je kouli v kouli, ktera je kouli v dalsi kouli, rekneme :))) neni duvod zit za kazdou cenu v tomto svete v jinem case. jsme tu proto, abychom poznali, jak funguje tento - plynouci cas. neni duvod od toho utikat jinam. trvale rozsirene vedomi je v tomto plynoucim case nase budoucnost, z pohledu lidstva, a teprve v tomto je dumyslne funkcni vnimat paralelne i jine casy. take proto je v "tomto case" zazivame realne jen v okamzitych vhledech. clovek je clovekem se vsim vsudy.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    VEROUNKA: aha, ja se trosku divil ale rikal jsem si ze jsem se te treba nejak dotknul ci co:)

Jak tu Fronema psala zacalo ji to zajimat nedavno na zaklade vlastnich zazitku.... Je v tom radost...
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    ARIAEL: :)
    dnes odjizdim na tydenni retreat s namkhai norbu rinpochem do rumunska
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    ARIAEL: byla to moje odpoved pro Fronemu, ne pro tebe, nebo pro me... respekt k ceste druheho patri take k poznani :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    VEROUNKA: Ale snidala jsi :) Nepodcenuj se.
    A navic jsi rikala ze se nemam bat otevirat lidem informace, ze co se ma stat se stane a ze dane veci mohou velmi dobre nekoho nakopnout...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    VEROUNKA: To o cem mluvis je jen forma pohledu na to same:) Kdyz si spojis v tom dostupnem prostoru danou dejovou linii (karmu) tak uvidis to o cem mluvis ty - plynouci cas. Ale stejne snadno lze otevrit jine karmicke linie ci videt jev tak jak je.
    A ten je v tu chvili bezcasovy, beztvary, bez obsahu a preci naplneny, plynouci a tvarovany...
    Je to jen o tom jaky detail si vyvolas....
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    ARIAEL: nevim, proc chces nekomu davat veceri, kdyz jeste ani nesnidal...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    VEROUNKA: :) Ne tak uplne Verounko - je to jen jedna ze tri forem (i kdyz asi ta nejcenejsi), ale to je asi jedno. Ale myslim ze ty je najdes:D
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    ARIAEL: ano, jsem si jista, ze je tu plynouci cas. je tu stejne jako nase tela. neni neexistujici iluzi, je skutecny. stejne tak, jako je skutecna bezcasovost, s niz uz jsem mela tu cest, stejne tak jako jsou skutecne jine casove modely, s nimiz jsem zatim tu cest nemela, casove smycky napriklad a podobne. vsechno to je skutecne, i nas cas, ktery zazivame tady, je realny. neni to iluze, ktera neexistuje, protoze neni nic, co by neexistovalo. to je komplexnost vedomi :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    DARUMA: a mimochodem z ruznych forem je me nejblizsi dzogchen pro svou primost postupu k jadru. To je stejne jak mam nastavene ja sve nitro, jak sam pracuju uvnitr... Trasmisi mam primo od Namkhai Norbu...
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    FRONEMA: neni tam nic navic, prave. je to to nejvic, co muzes citit, kdyz se citis - i telesne - od hlavy az k pate, od dlane k dlani, kdyz je rozprahnes - naplnena, beze zbytku. je to uplne VSECHNO, a je to v tobe :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    VEROUNKA: nejsem si uplne jisty proc jinymi slovy rikas totez, ale zeptam se te jinak. Jsi si jista ze tu je nejaky plynouci cas? Nebo jaky cas myslis?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    FRONEMA: Ano mas pravdu, je to "nesmerove"... A ono samo skutecne zadnou primou radu nerika, je to jen pohled na svet, ktery ti umoznuje se stat plnou soucasti sveta, vnimat sebe i svet jako jednotu....

Jestli chces radu asi by bylo nutne pouzit jinou formu:)
    To o cem jsme se ted bavili je jen zakladni forma, jak jsi spravne rekla "sila"...
    Jinak ted me jeste napada ze zaroven s timhle "postojem" ke svetu a s tim spojenim mozna i potreba "rady" hodne mizi, protoze intuitivne chapes co je zrovna ted potreba...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    DARUMA: To ja ti neberu :) Skepse je dobry nastroj. Jen neni nic vic.
    A co se tyka toho co rikaji ti ucitele - to ja chapu, sam by jsem ti nerekl nic jineho:) Vim proc to rikaji a proc je to nutne.

A jinak me osobne prilis nevzrusuje co se deje. Proste se to deje a ma to tak byt. Mam v to plnou duveru a spocinuti v procesu. To ze nektere veci ktere se mi deji nachazim ruzne v textech - to je sice dobre pro vetsi "duveru" pro tu cast osobnosti co je "skepticka" ale nic vic to pro me neznamena... A nekdy pouziju nejakou nalezenou techniku ktera mi s necim pomuze na chvili nez se postoupi zase kousek dal...

Tech procesu je mnoho a tyhle z nich jsou jeste pomerne "normalni" - ostatne znam i dalsi lidi kteri na tom nejsou moc jinak i kdyz jejich proces ma fyzicky jiny prubeh.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam