• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ARIAEL: imo v kazdym je jak pycha tak pokora. Provedla jsem surrender kdyz uz jsem musela pripustit ze "na to" "sama" (rozumem) absolutne nemam.

ALe to neznamena ze to zrusi veskerou pychu. Jakmile pomine tlak, stare struktury v klidu buji... je to proces nez se odloupne ten narcisticky komplex "ja nejsem jen tak prumerny nekdo kdo by mel stat ve fronte jako vsichi ostatni"
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ARIAEL: ok me zas neco napadne...

neexistuje nejaky privatni klub kde by se takovehle veci probirali? precejenom ne vsichni to s cistym umyslem ctou...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    VEROUNKA: to ostatne vyplyva z neexistence plynouciho casu, ze?:)))
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    FRONEMA: vsichni jsme stejni zacatecnici a ti z nas, kteri si mysli nikoliv, jsou temi zacatecniky nejvetsimi. to zcela vazne :) takze se neboj ptat na cokoliv, a taky pokud ti kdokoliv odpovi tak, ze tomu nebudes rozumet, klidne se zeptej znova, protoze "chyba" neni ani na tvem prijimaci, ani na prijimaci odpovidajiciho, jelikoz zadna takova chyba neexistuje. proste mame kazdy jenom svuj kus sveho vlastniho Ja, ktery se vyjadruje nejak, nic vic a nic min :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    YMLADRIS: S tou pychou si nejsem jisty. Kdyby to tak bylo tak by jsi prilis nehledala. Spise jsi zvykla spolehat se na rozum a analyzu/popis...
    Je prirozene ze jsi casem musela narazit na veci kde to nefunguje.
    Je potom otazkou jak se zachovas - kdyby jsi byla skutecne pysna tak tyto veci vyloucis ze sveho sveta a budes je ignorovat.
    Ale ty jsi zvolila zpusob vlastni zmeny. Takze to neni pycha.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    FRONEMA: jj pochopil jsem to tak:) A jak rikam klidne se ptej. U tebe neni problem s otazkou protoze se ptas s cistym umyslem.
    Spousta lidi co sem v minulych dnech psala otazky to o sobe rici nemuze... Pro me osobne to treba dost znamena. Ty druhe typy obvykle jen prechazim, neni zadny duvod jim odpovidat...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ARIAEL: ja jsem totiz pysna, jako ze dokazu pochopit esenci te praxe a zmenit si to podle sebe, nemusim dodrzovat nejaky ritual.

ale ted se mi to zacina menit, zrejme uz i ta pycha prestava byt potreba. no uvidime...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    YMLADRIS: hehe:) To zase nemuzes tak uplne brat, protoze lidsky stav je dynamicka zalezitost. Sam se pohybuju podle toho jak si davam pozor v celkem sirokem rozsahu vedomi a lze velice snadno se nechat nekam stahnout kde to tak je :)
    Ale to rika neco o "realizaci" zase jen v tom danem okamziku, ne o stavu celkovem... Je daleko "prijemnejsi" byt ve vyvazenych stavech, naplnen rovnomerne 4 zivly a vnimat dunici mantru z nitra... Ale dost casto na to "zapomenes" a z ego ktere v tu chvili prevladne chce zase jine veci...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    YMLADRIS: mno praktikuji i nepraktikuji... U me se vetsina praxi vynori sama z meho nitra, od meho vnitrniho ucitele... A ty potom provadim.
    Kdyz vidim "formalni praxi" tak vnimam co ma za ukol a pripadne to rovnou udelam. Zase skokem (pokud to dokazu samozrejme :).
    Je faktem ze vim ze zkusenosti ze velice casto ty praxe co delam ja odpovidaji tem "formalnim" ale ne tem co lze bezne vsude najit...

Takze proto rikam ze praxi delam i nedelam. Bezne nechodim do zadneho centra, ale vidam lidi co v nich jsou atd. Kdyz potrebuju nekoho potkat tak ho potkam...
    Proste svet se velice prizpusobuje tomu aby to bezelo stale kupredu...

A "proc ne"? Me vetsina z nich prijde prilis strnula, urcena pro zakladni zmenu neceho maleho ci pripravu pro mensi krok...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ARIAEL: lama ve smyslu zacatecnik... nijak negativne:)
    YMLADRIS: jj souhlasim... tady z toho auditka mam pomerne dobry pocit:)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    FRONEMA: jen takova asociace - IMO, pokud z nekoho citis, ze ti dava najevo ze ty jsi lama a on je neco vic, tak to s jeho urovni realizace nemuze byt moc slavny. dobry rozlisovaci zpusob kdyz tak clovek posloucha co kdo rika, IMO.

ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    FRONEMA: Nejsi lama, neboj :) Jen te asi muze mast to co si tu pisi jini, coz je proste dane tim ze ostatni se tomu co ty objevujes venuji dlouha leta a uz si tim prosli :))
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    VEROUNKA: ano myslim ze vim o cemu mluvis - o nutnosti pri pouziti daneho nastroje (v tomto pripade tela) pouzivat dane nastroje tela. Tomu se nevyhnes ale zaroven ti nic nebrani pouzivat ji ty ostatni nastroje, ne?:)
    Tedy pokud to potom zvladas vnimat - musim rici ze priprava trva mnoho let a neni prilis prijemna... Alespon u me ne. Prislusne trasformace vnitrniho vedomi jsou velke a alespon u me i velice bolestive (ale u me konkretne to muze byt tim ze ja pouzivam "skoky" - tedy delsi cas pripravy a sbirani zakladu a potom skok vpred s prijetim te nahle zmeny. A potom zase faze sestaveni zpet do neceho zde funkcniho...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ARIAEL: aha ja vychazim z predpokladu ze nepraktikujes formalni praxe tak jak on je uci a v podstate se ptam, proc ne.

hypoteza - jasne ;)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    YMLADRIS: nazor?:) Ja jsem spis na praxi a ta rika ze to tak je:) Jak jsem se zminoval primo Norbu je prikladem.

A mimochodem me "nazory" atd jsou vsechny pro me jen "pracovni hypoteza" ktera v tuto chvili dostatecne dobre popisuje/vysvetluje dany jev. Jakmile to prestane stacit tak je opustena a nalezena komplexnejsi ktera na to staci...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RANGDROL: To ti moc preju... Jeho blizkost je velice inspirativni... A jeden z mala lidi se kterym mi bez problemu bezela telepatie...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Fronema je největší lama co se tohohle týče a jen tak koukám jestli je tohle pro mě to pravé... když se budu ptát na příliš pokročilé věci tak mě klidně pošlete do háje:) a nebo ideálně odkažte na něco co mi může dát podklad abych mohla odpoved pochopit nebo pochoopit proc je zbytecne se ptat...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ARIAEL: ja jsem Mistryne Skepse. Ale Namkhai Norbu, tam proste koncim, plne verim ze on ty sve praxe taha fakt primo odkudsi z te sambogakaje a ze jsou fakt hafo ucinnejsi nez lustit tibetsinu nebo objevovat veci stylem pokus/omyl. (Nic proti lusteni nebo pokusum taky mne bavi.)

Jaky mas nazor na ten vadzrajanovy koncept ze mistr, kterej je hafo cistej, je hafo boost do tve praxe, protoze proste vi co a jak?
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    ARIAEL: a o tom case jsem jinymi slovy chtela rict to, ze inkarnace cloveka, je-li inkarnovan, musi byt kompletni, tedy s vnimanim tohoto plynouciho casu jako casu realneho. kdo je inkarnovan, vstupuje do zakona karmy, ktery je kouli v kouli, ktera je kouli v dalsi kouli, rekneme :))) neni duvod zit za kazdou cenu v tomto svete v jinem case. jsme tu proto, abychom poznali, jak funguje tento - plynouci cas. neni duvod od toho utikat jinam. trvale rozsirene vedomi je v tomto plynoucim case nase budoucnost, z pohledu lidstva, a teprve v tomto je dumyslne funkcni vnimat paralelne i jine casy. take proto je v "tomto case" zazivame realne jen v okamzitych vhledech. clovek je clovekem se vsim vsudy.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    VEROUNKA: aha, ja se trosku divil ale rikal jsem si ze jsem se te treba nejak dotknul ci co:)

Jak tu Fronema psala zacalo ji to zajimat nedavno na zaklade vlastnich zazitku.... Je v tom radost...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam