• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    OMI: ale ono osviceni, o kterem je tady rec, neni zachvat, a nepocita se ani na dny ani na tydny... aspon pokud ma tedy soumrakosvit na mysli tohle...

kdyz to hodne osekam a zjednodusim, tak je to neco jako rozdil mezi chvilkou stesti a pocitem permanentni spokojenosti, ale to jsem to hodne prevedla do "svetskeho" uvazovani...
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    SOUMRAKOSVIT: no ja bych skoro rekla, ze fakt vis, o cem mluvis...
    OMI
    OMI --- ---
    TADEAS: ále, znáš to -- výmluvy. To co jsem tam tenkrát nechal nedodělaného se furt vymlouvá "dyť už jsi to dotáhnul skoro do konce, to už stačí, ne?" :-)

GOG23: dyť meditace v kamenolomu roztloukáním balvanu na štěrk je celkem tradiční a zunávaná metoda.
    GOG23
    GOG23 --- ---
    TADEAS: meditace ? manuální práci na vás ! :-))
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    OMI: tak zacni, hm? :) co ti brani? meditujes? makat je jedna z nejlepsich veci co muzes delat :) .. jestli potrebujes vysoce funkcni pristup, pokracuj zde: http://www.aypsite.org/MainDirectory.html
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    SOUMRAKOSVIT: jak se ti to povedlo?
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    potřebujem Bachovu hudbu, Modilianiho obrazy, ikdyž krásu vidíme všude kolem? Nepotřebujem, ale vlastně i jo...záleží na každym, no ne? ;-)

YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    jeste k tomu krouceni hlavou nad kabalou atd. - asociuje mi to popis nahleho probuzeni v zenu, kdy "V tom okamziku ti nezbyva nic jineho nez se od srdce zasmat"

je totiz hrozne vtipny, jak slozite a uzasne konstrukce a systemy (kabala, ...) musime sami sobe vytvorit abychom sami sobe dokazali vyšťavit mysl tak, aby to proste vzdala. opravdu se poradne unavit tim odchazenim pryc, brutalni maraton, nez si vsimnem uz uz tam prece davno jsme a ani jsme nemohli byt jinde, ha ha ha.

netvrdim ze to tak ma kazdej, ale usazeni hodne v mysli (jako treba ja), tak kdyz kousek prokouknou, tak "krouceni hlavou" mi pripada zcela adekvatni reakce ;) je proste hrozne vtipny jak je to zarizeny
    OMI
    OMI --- ---
    ...nějak mi frajeřina nedala to dopovědět...: jenomže protože na sobě nemakám ani dvacet, tím spíš ne let, nějak to pravé ořechové nepřichází :-)
    SOUMRAKOSVIT
    SOUMRAKOSVIT --- ---
    OMI:
    no coment
    OMI
    OMI --- ---
    SOUMRAKOSVIT: ale jó, záchvaty osvícení jsem taky utrpěl, ale neboj, to dycky přejde, to je jenom taková upoutávka. jaký by to bylo, kdybys na sobě dvacet let tvrdě makal.
    SOUMRAKOSVIT
    SOUMRAKOSVIT --- ---
    OMI:
    Vim to, protoze jsem sem to uz zazil.. a zase o to prisel, protoze jsem jeste nedozral do faze, abych opustil svuj dosavadni zpusob zivota.
    SOUMRAKOSVIT
    SOUMRAKOSVIT --- ---
    _JOAN_:
    Nejsou to nesmysly. Spis cesta k pochopeni. Ale kdyz dojdes na konec te cesty, tak uz je k chapani nepotrebujes.
    OMI
    OMI --- ---
    SELECTOR_IX: no pět si jich můžeš dát zajít, šestou si necháš na šábes a neděle je nechutná, tak ta se nepočítá.
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    SOUMRAKOSVIT: tak nevim, jestli ti dobře rozumim. Jinými slovy řikáš, že všechna magie, alchymie, joga, zen a další...že jsou to prostě všechno nesmysly? Že věnovat se tomu je prostě ztráta času?
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    YMLADRIS: to je samozrejme symbolicky, oznaceni reality s novym, povznesenym vedomim, nedualni, propojeny mysleni atd.
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    VEROUNKA: jj presne vymaneni se z tech dogmatickejch pristupu, systemu viry to je uplne nejdulezitejsi a asi nejtezsi. ve vetsine pripadu to znamena prekonavat strach a to je tezky pro spousty lidi. dyt celej zivot se vychovavame tim ze se urcitejch veci bojime a vyhybame misto abysme sli do nich a prestali se jich bat. dokud si clovek neuvedomi ze vsechno je mozny a vsechno muze bejt uplne jinak nez se nam ted zda tak nema sanci se vyvijet pribrat si dalsi dimenze do vedomi. clovek na to narazi dnes a denne, tady na nyxu je to v jednom kuse. zvlaste ruzny politicky kluby atd ale vesmes vsude. staci napsat neco trochu nad ramec bezny viry, pochopit to vetsinou znamena prekonat nejakej strach, tak hned je clovek pitomec a zije ve spiknuti, a banujou. je to smutny, jak si branej starej matrix. :)
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    já mám chutí 6. to jsem už taky mistr? :)
    OMI
    OMI --- ---
    YMLADRIS: U whisky by to znamenalo, že pátý mistr přišel s další, v pořadí pátou chutí, ke které bude celou várku směřovat a šlechtit.
    OMI
    OMI --- ---
    SOUMRAKOSVIT: Víš, jaké to bude, až budeš vědět, jaké to bude? :-)
    Tak nějak si řikám, že jestli jsi natolik osvícen, že jsi pochopil pomíjivost...co tad potom, sakra, děláš!?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam