• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    WOA
    WOA --- ---
    _B2SPIRIT_: Chtěl jsem říct, netrpím, jednak mám za barákem les :) a jednak nevěřím, že je to k životu nezbytné. Ale to jsou kecy. Trpím jako zvíře (!) a proč? Protože lidi jsou zlí a hloupí, protože v africe umíraj děti hlady? NE - to by byl alibismus - trpím, protože jsem ignorant :) Bylo těžký si připustit, že si za to můžu sám, převzít tu odpovědnost, uznat svoje chyby, odpustit je sobě i ostatním a učit se z nich.
    GAF
    GAF --- ---
    _B2SPIRIT_: jenže to odvádíš od tématu. Šlo o to, že TYS tady řekl, že utrpení pochází z ignorace jako SVOJE tvrzení. Jestli není tvoje, tak je to jasný, ale přiznej, že ho nechápeš a já se jím tudíž nemusím řídit do doby, než ho pochopim - což ty mi zprostředkovat (nejspíš) nedokážeš, tak se po právu podívám jinam...
    GAF
    GAF --- ---
    VEROUNKA:
    GAF:

dtto

No já mam z _B2SPIRIT_a tenhle pocit často. Místo aby mi umožnil abych pochopil (a nechal mě aspoň být třeba) tak mi spíš ještě napíše něco k nepochopení co sám nechápe a je to celé zaplněné autoritami typu Buddha nebo Patriarcha nebo tuhle dravec nebo tuhle jiný strach... Argumentace za účelem zvládnutí situace, no jasně, dobrý - ale on sám přece pořád mluví o osvícení a pochopení.

Tak jak je to _B2SPIRIT_ ? Roznášíš pochopení a nebo bludy ? A jestliže pochopení, jaktože to nejjednoduší, co umí každý člověk, který něco chápe neumíš ty ? Nebo umíš ? Tak jak je to ?
    GAF
    GAF --- ---
    _B2SPIRIT_: ne já nechci. Rád bych vědět, jestli jsi schopný zdůvodnit to tvrzení i svými vlastními slovy.

To je totiž důležitý. Jestliže ne, a já si z tvojeho zvolání _B2SPIRIT_ vzal něco k srdci, tak jsi svojí ignorací (nevědomosti) umožnil, abych zažil ublížení, místo pochopení víšco... A stejně tak WOA, který byl ten příspěvek původně věnovaný. Já jenom doufam, že ona na to byla líp.
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    GAF: ne ale mas pravdu ja myslim... jenomze lidi sekaji slova jak cvicky...

woa snad ublizeni nezazil/a :) kazdy tohle taky nemusi prijmout, treba je srovnana, to by se pak nikomu moc nepovedlo zpusobit ji ublizeni...
    GAF
    GAF --- ---
    a nebo radši jinak...
    GAF
    GAF --- ---
    _B2SPIRIT_: zdůvodni to tvrzení vlastními slovy, prosímtě.
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    WOA: ...ze utrpeni je jednou z moznych vyvojovych fazi cloveka, tady na zemi, tj. v horizontu jeho zivota...

zdrojem je podle me to same, jako zdroj cehokoliv jineho - "vule bozi" s hnacim motorem svobodne vule (temne strany zla :) ) - v tehle participaci, ktera je jako jedina schopna zajistovat rovnovahu i vyvoj zaroven, podle me funguje cely vesmir. utrpeni z toho nijak nevyclenuji...
    WOA
    WOA --- ---
    reply VEROUNKA|20971745}: no, zas tak strašný to snad není :) já si to představuju takhle, utrpení de facto neexistuje, jen v naší mysli - je to bolestný důsledek lidské nevědomosti.
    Říkáš, že tady na zemi je to jedna z vývojových fází, kterou většina z nás prochází...kde se tedy podle Tebe utrpení bere, co jej způsobuje?
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    OMI: ja myslim, ze ted tu zadny problem neni :) a jinak souhlasim, podle me uplne teda...
    OMI
    OMI --- ---
    VEROUNKA: Takže souhlasíš, že vidět je normální?
    Jak řikám -- děsím se nutnosti studovat posledních 500 příspěvků, abych zjistil, jestli tady je nějakej banánovej hon na čarodejnice, nebo v čem vlastně je ten problém.
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    _B2SPIRIT_: hmmmmm... obcas me to teda taky tak prijde - ale to opravdu z cech konkretne v praze! - ze se tu nad nama rozpousti nejakej cernej hnusnej mrak, snizuje kmitani a paralyzuje ustrasene... tojo...

ale to jsou ty "odvracene" strany mesice, podle me teda :)

mesic se otaci kolem sve osy a stejne tak kolem slunce, takze je na jedne strane z naseho pohledu vzdycky tma, zatimco druha zari (i kdyz vlastne jenom odrazi slunecni svetlo). ve skutecnosti jsou obe polokoule naprosto nedilnou soucasti cele koule mesice, a my z neho vidime bud svetlo, nebo tmu. muzeme se taky rozhodnout, ze od nej odvratime zrak a nebudeme ho pozorovat. dokud se nezmeni trajektorie jeho obeznice, hustota a vaha nejenom jeho, ale i dalsich objektu v galaxii (i mimo ni, protoze zde jsou vlivy propojene), budeme to tak videt. muzeme se o tom neco dozvedet a vedet, ze to tak neni, ale pouhym okem to tak budeme videt stale. do te doby, do niz budou platit ty "vesmirne" podminky, ktere jsou. a tak je to stejne i s clovekem a jeho vyvojem, s vyvojem lidstva...
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    EXCITE: no uplne tim ted proplouvam prosimte, jak jsi to napsal... :)) to je pekny zazitek :)
    MKAA
    MKAA --- ---
    EXCITE: myslis virtualni? tim bych si taky nebyla jista... :)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    MKAA: Jakoze v tomhle svete ohranicenem nulami a jendickami,ktere tvori tento klub :)
    MKAA
    MKAA --- ---
    VEROUNKA: jj je :)
    _B2SPIRIT_: tak pro tebe je dravec mistrem.... tak buh vi, kde te jakou magii ovlada :))) ale jinak jak pise Verounka... tohle je tva cesta.. ja jsem na jine.. tady dravci nejsou.. jen spousta krasnych bytosti .)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    OMI: my jsme si materializovali intelektualni schopnosti, cimz jsme se tohle "umeni", naprosto prirozene, poprit snazili (i kdyz ne zcela ve vedome rovine, ale vyvoj vedomi je imho btw prave take o tom), ale jak ukazuje i jenom kratka lidska historie, proste to nelze. myslim, ze by to nebylo v souladu s bozim zamerem, ci tak neco...
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    OMI: no, tak jsme stvoreni, abychom to vedeli. kdybys to chtel poprit (zcela), tak je to jako kdyby ses snaziil utect z buddhovy dlane :)
    OMI
    OMI --- ---
    hele, lidi, otázka na ty, co byli tak tvrdě proti "nahlížení pod sukni" z té fotky.
    nechme stranou nějakou mravnost nebo co s tím, rpostě jenom otázka: vy sami vidíet enbo byste aspoň rádi viděli do lidí tak dobře, že se stačí podívat a víte o člověku svoje? Povahu, zdraví, úmysly a rozpoložení?
    Chtěli bysteto umět, nebo ne?
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    WOA: brrrrr... to je ale oskliva cesta :/ jj, lpet na cemkoli je jiste prvni krok k utrpeni (patrne i k zavisti, o tom teda nemuzu podat zadne svedectvi, ale urcite joooo...) byt Bohu bliz je teda asi dost zlovestna fikce :) respektive - ja osobne bych se v tomhle uvazovani necitila dobre, takhle to na me pusobi...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam