pripadam si jako ufoon, neumim hrat na gramofooon :) lepe receno si pripadam po navratu z dovoleny (lec pouze tydenni, aspon to rika kalendar, bylo mi trochu zatezko to odpocitavat a chvilema jsem premyslela, co ze to mame za mesic) jako mimozemstan z planety Gaia, ktereho usadi do nejake plexisklo-plastikove krabice (mame v praci luxfery) :) a pred nej polozi takovou divnou vec, se kterou muze komunikovat, i kdyz trochu redukcne :) jojo, neni nad komunikaci se stromy a lesnimi skritky :) jsou prijemne nadfilozoficti :)
AZAKA –> copak je to zasvecovaci ritual voodoo? trochu mi z toho beha mraz po zadech, kdyz to slysim :) radsi nejdal od toho :))) uz jsi psal, jak jsi k tomu prisel, tak snad ani nepis zadne dalsi podrobnosti, ale nemohla jsem se ubranit neprijemnemu pocitu, kdyz jsem to cetla... jinak matra for ultimate love pekna, ta deviticipa hvezda slozena z trojuhelniku je fakt pekny napad, tvuj? jo, hned me taky napadly keltske hvezdy a triskel, kdyby ta deviticipa sla udelat jako nekonecna uzlovka, bylo by to jeste vic COOL :DDD
zajimave tvary (napriklad hvezdy) davaji nekdy pri spojeni v prirode nektera silna energeticka mista, nahoda v tom patrne uplne nebude :)
jenom ne proboha zelenou auru :DD
stromy maji cervenou, fialovou a modrou, zatim jsem jinou nevidela. ma s tim tady nekdo nejakou zkusenost, ze by mi to treba vyvratil?
RANGDROL –> moc pekna ta praxe dzogčhenu (ani nevim, co to je :) ), konecne neco zajimaveho o meditaci. kdyz jsem si rikala pred par tydny, ze bych na sobe mela vic pracovat, a ze bych se nemela tolik vyhybat meditaci, vyrazila jsem do knihkupectvi s tim, ze se tedy dozvim, jak na to. ty navody me pokazde rozesmaly. jak ma byt presne nastavena leva noha, kam ze ma smerovat ukazovacek prave ruky a tak dale... :) prijemnou, i kdyz nikterak inovativni knizeckou, kterou jsem k tomu objevila je tohle:
http://knihy.abz.cz/prodej/cesta-k-plnemu-vedomi-a-uvedeni-do-metody-meditace-v-chuzi (takove pohlazeni na dusi. i kdyz o meditacnich "technikach" se tam nepravi nic, snad prave proto nakonec skoncila u me doma v knihovnicce :) ) no samozrejme jsem zjistila, ze medituju uz davno, aniz bych to ovem nazyvala takhle, takovou zkusenost asi musi udelat kazdy "zapadan", ktery je aspon tak malo jako ja na duchovni ceste :)
tahle praxe dzogčhenu, cos sem hodil, to moc pekne shrnuje :)
jinak k te predchazejici debate tady - jako docela zajimava, i kdyz na me az prilis mnoho filozofie a malo osobnich prozitku.
jenom s tim buddhou - muj osobni nazor je takovy, ze buddha proste zil v nasem case pred nejakymi 2500 lettty :) a jsou to trochu letty mimo :) tedy vubec nic proti buddhovi, aby bylo jasno. ale - steiner si napriklad mysli, ze buddha a jezis jsou stejne inkarnace, a ja s nim tohle videni nesdilim, nicmene to alespon z trochu jineho uhlu naznacuje jednu vec, kterou tak zase naopak ja vidim:
ze buddha je sice skvely priklad, jako nas vzor, ale tim to jaksi konci. nic vic pro nas udelat nemuze. my mame dnes k dispozici vetsi mnozstvi uvolnenych informaci (rekneme z akasy) nez mel on, jako clovek ve sve "dobe", a tudiz tam, kde konci buddhova cesta, nase cesta zacina. nebo by aspon mohla zacinat, pokud to za ten konec budeme chtit uchopit. to, ceho dosahl buddha, by melo (nebo minimalne mohlo, protoze ty podminky k tomu mame) mohlo byt neco, co uz mame integrovano v nasich zivotech jaksi zcela automaticky, na urcite urovni toho, co muzeme nazvat tou "transformaci" vedomi, nebo jednoduse receno na urcite urovni jakekoli cesty, ktera byva oznacovana v dnesnim materialnim svete za "duchovni" (podle meho nazoru mylne, protoze se nejedna o cestu ducha, ale o cestu ducha i tela, nebo jinak receno o cestu ducha i materie). my bychom meli (nebo alespon mohli) jit dal nez buddha. a nevidim v tom zadny problem.
my bychom meli (mohli) dualni hranice zborit, ci minimalne posunout (a ted to nemyslim jenom na urovni vsehomira ci lidstva, ale i v urovni osobni, ktera je imho zakladem) kvalitativne vetsi zmenou, nez v dobe v buddhove. nemusime menit kulturu spolecnosti (zde mineno v antropologickem slova smyslu), ktera mohla vzniknout prave az ve svete dualnim, nebot jenom tam je potreba moralky, muzeme ji celou zrusit. nebo muzeme udelat treba neco proto, aby to bylo mozne udelat "v budoucnu". to buddha udelat nemohl. jine uz to bylo za kristova zivota. jeho kazani byla vic oportunisticka - vzhledem ke kulture, v niz se narodil - nez buddhova vzhledem k te, k niz je pronasel. dnes je to jeste vic na ostri noze. mame tu umele postaveny problem duch - materie. je to svym zpusobem vetsi ukol, a na tom, co pro nas udelali buddha a jezis (minimalne v tom, ze jsou dobrymi priklady, ostatne clovek, stejne tak jako kazde dite, se nejlepe uci okoukavanim :) ) muzeme stavet. ale nemyslim, ze by to mel byt nas ideal, jehoz naplnenim bychom se meli ve svych zivotech spokojit. spise je to opravdu jenom zacatek nejake cesty, na niz muzeme stavet.
bohuzel se dodnes z buddhy i jezise vyrobily takove nadprirozene ikony pusobici patricne nedostizne, ale tak tomu, v dobe jejich zivota, nebylo. byli to lide jako my dneska. to by mohla byt ta jejich message k nam, nic vic, za ideal pro nas bych je fak nebrala (doufam, ze to buddhistum ci krestanum nezni moc rouhacsky ;) ) pokud tedy neco. myslim, ze spousta z nas se bez buddhy i jezise i jako bez prikladu naprosto obejde a staci jim "zivotni zkusenost" otevreneho vedomi, kterou imho ziskame totez (alespon dnes, obzvlast beru-li to podle tzolkinu :D)
TILOPA –> jj, myslim, ze stredni cesta je dat si 3 piva NE misto 10, ale misto 9 :D (vyznam zrejmy :) )
no a NYA –> zase tak uplne OT to neni, i kdyz teda fakt je, ze MITOGEN aka B2 se patrne vymazal uplne, takze mi neco urcite uniklo. i kdyz, dokazu si to pomerne jednoduse dokreslit ;)
SCHWEPZ –> ano, ale...
tohle je jenom skutecnost, kterou si dokazeme predstavit, tedy kterou dokazeme pozorovat, popisovat, zkoumat ... i ta, kterou jeste nemame prozkoumanou, je jenom soucasti tehle skutecnosti, te, kterou jsme schopni zachytit prostrednictvim aparatu, ktery byl "vtelen" do nasich tel. tady vnimame prostrednictvim nasich peti, nyni sesti a v budoucnu dejme tomu sedmi smysly :))) ale porad je to jenom tahle skutecnost. kdo rekl, ze je jedina? jedina skutecnost je ta, kterou vytvari nase mysl? nase mysl (duse, duch) v tomhle materialnim svete je patrne zcela zamerne jakoby "ochuzena", vtesnana do urciteho systemu poznavani, at uz duchovniho, intelektualniho, pocitoveho... v tomto ramci skutecnost utvarime "pozorovanim" (lepe receno i myslenim, pranim, pohybem atd.) ovsem "jinde" to muze byt uplne jinak, zeano :) nezehram na to, ze moje "mysl" a nase mysl v jednote je tady takhle omezena, ale je dobre si "uvedomovat", ze je to v jistem ramci, za ktery nejsme schopni dohlednout ani nahodou. koneckoncu o cem jinem je transformace vedomi nez prave o tom rozsirovat sve vedomi co nejvic "uvedomovanim si" :)
tak docela prijemny navrat z dovolene nakonec :)