• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    GAF
    GAF --- ---
    CHORCHEOS: Řekl bych, že když je jeden pánem svých zvyků, tak zvládá to rozpouštění těch nevhodných jako jednu z disciplín tohohle umění. Když na něco konkrétně použitelnýho přijdu, tak kdyžtak řeknu.

No co ty, máš nějaký zvyk, který se ti líbí ? Nebo nějaký, který sis přivodil sám ?

Hele a mluvim vlastně ještě k tématu klubu nebo ne ?
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    CHORCHEOS: :) to je asi zelezne pravidlo, ze je to vlastne jeden problem, ktery se porad vraci a opakuje. dokud neprijdes na to jeho opravdu a skutecne pravy jmeno :))). pak se ho mnohdy zbavis uplne naraz :D
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    GAF: no, mě napadlo, že by to mohl být princip i těch vracejících se traumat. Člověk z toho vyleze, rozhlídne se, neví kudy kam a časem spadne zpátky do starých stereotypů, teda těch špatných. S vytvářením nových hodně štěstí přeji :)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    i kdyz chapu, ze nektere osobni problemy se te filozofii nevyhnout, ale nelibilo by se mi, kdyby to bylo takove to vytvoreni umele reality idei za ucelem diskuze o nich, pripadne takove to "tamti delaji ono a tamti tamto" :)

ale uz se tesim na sraz, tam to bude jiste jeste zivejsi :)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    bych uprimne receno moc nechtela, aby tohle byl klub filozofu :) takovych tady na nyxu je hafo :)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    RANGDROL: coze? me, to jsem psala preci :)
    GAF
    GAF --- ---
    CHORCHEOS: mně se v poslední době začalo dařit zvyky vytvářet (teda víš co - ty co se mi hodí, jakože nástroj, ne že jsem zamčený o něco víc v železné košili :) a snad možná i rušit. To bych pak měl svoje ego zcela v rukách. Se těším, že to asi půjde.
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    VEROUNKA: a komu to tak pripada?;))))))))))))))))))))
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    GAF: zvyky, stereotypy v tomhle pojetí.
    GAF
    GAF --- ---
    VEROUNKA: jo jasněěěě, a ono se může v člověku zvrtnout právě to s myšlením co jsem zač. Že potom si začne myslet, že jenom ego je to "já jsem". A to se stává možná jako fenomén nejčastěji.

Brrr, tak to by bylo nanic... No i když. Ono takový člověk to vlastně vůbec nemusí poznat a špatně mu taky být nemusí. Hmmmmmmmm
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    se s dovolenim z tehle diskuze vzdalim, pac me to opravdu pripada ted jenom jako bohapuste plytke a nudne filozofovani :) toz treba i poklidne filozofujte dal :)

nicmene budiz blahoslaven kazdy, kdo pochopi podstatu archetypu ;)
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    VEROUNKA: nice;)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    GAF: nu, ego tedy rozhodne neni celym JA. o zbavovani (potreni) ega se v duchovni literature prevazne hovori v tom vyznamu, ze je ego pouze soucasti tohohle ja (to je ten z kolektivni jednoty vynaty a mozna jenom iluzorni subjekt :) )
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    tedy rikam - je to potreba - coz plati samozrejme pouze pro ty jedince, kteri jsou si tohohle vedomi. ale tak je tomu se vsim :)
    GAF
    GAF --- ---
    CHORCHEOS: takže vpodstatě zvyky, říkam to dobře ?
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    myslim, ze zdravy clovek se rozhodne ega zbavit nechce. ego je potreba akorat definitivne integrovat, tj. ucinit ho i na vedome urovni zakladem skutecne existence subjektu, kterym zdaleka neni jenom ego (ego je zpusob tehle existence ve vazbe k hmote, asi tak nejak na zpusob duchovnich emanaci ve hmote). takove integrovane ego samozrejme nejprve musi byt zdrave. ale pak muze pusobit jako dobra zakladna pro dalsi "individualizovane" vrstvy ducha srocene v nasem JA JSEM :), kterezto jsou potom na ruznych urovnich mostem k mene individualizovanym formam vedomi, mostem s bohem.
    GAF
    GAF --- ---
    Mně to přijde, že kdo tohle říká se chce zbavit nějaké složky toho ega. Ne celýho. Třeba že má tendence se nasírat i v malých příležitostech a ty horší třeba už ho rozkládaj. Třeba má někde v mozkodrátech zásek a ten dobarvuje jeho ego do hustých a těžkých a únavných podob co mu berou energii kam se podívá.

Tak je nasnadě, že si to nějak odzásekuje a když už to jde, že to tím kdysi zaseklým místem proudí tak už má docel dobré ego. Třeba takhle, no.

Ale zbavovat se celýho ega. To nevim proč. Třeba i takoví se najdou, co to chtěj nebo potřebujou. Může být pěkný nebýt vůbec řízený zvyky a přesto nějak divotvorně eeee, možná právě proto nějak divotvorně, používat třeba intucii či co.
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    GAF: Ego je archetypální zvíře v člověku, uvíznutí ducha v hmotě. Ego převádí podněty vnějšího prostředí do emocí. Kdo je ovládán egem, má velmi předvídatelné reakce typu podmíněného reflexu. Žádné zvíře není apriori špatný.
    Takhle nějak to cítím :)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    :))) chces se ptat, co je iluze a co neni? ;)
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    jeste jedna otazka do pranice;))))
    kdo si myslite,ze se chce zbavit ega?neni to zase jenom ego,nebo spise iluze ega(souhrn urcitych jevu)ktere se snazi touto hrou prezit a zivi se s ni?protoze jenom tak muzou existovat,ale jakmile prijde pochopeni,laska a prijet,jiz dale nemaji smysl?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam