• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERKorsika a Sardinie (... hory uprostřed moře ...)
    PUPU
    PUPU --- ---
    NIKI_21: tak to udelejte jako my - Haut Asco, Monte Cinto, Paglia Orba, sedlo Vergio. druha moznost je Lac de Nino, chata Piatra Pianu, Monte Rotondo, Monte d'Oro, Cascade des Anglais, Vizzavona. myslim, ze oboji vas uspokoji
    NIKI_21
    NIKI_21 --- ---
    já myslela jestli by si doporučil kterej kus jít na 4 dny odkaď kam...co vybrat z tý GR20 ma 4 denní přechod
    PUPU
    PUPU --- ---
    NIKI_21: na GR20 se mi opravdu libilo par kusu. Paglia Orba, Monte Rotondo, soutesky pod Bavellou (Polischellu), Monte Cinto, Cascade des Anglais. Trochu bokem Capu Rossu (ale to je fakt jenom na odskoceni), Bonifacio, Calanche. ale treba takove Porto je taky pekne - byli jsme tam o par let pozdeji s manzelkou, koupali jsme se a prosli jsme si jen maly okruh nad mestem a pres soutestku Spelunca zpatky.
    NIKI_21
    NIKI_21 --- ---
    PUPU: chcem si dát kus gr20 ale tak max 3-5 dnů, kterou část odkaď kam by si doporučil?dále pak lenošit u moře, vidět i nějaký města asi Calvi, Ajjacio, Sartene, Bonifacio..
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    jo, jak je to vlastně na Korsice se stopem? mám kusé informace o tom, že se dá, ale ...
    PUPU
    PUPU --- ---
    NIKI_21: a co chcete videt? mesta, hory, vodopady, skaly, zvirata, lesy? ja muzu rict, co se libilo me, kdyz jsem tam pred temi skoro deseti lety byl. nic vic, nic min.
    NIKI_21
    NIKI_21 --- ---
    PUPU: ok necháme toho spíš poraď co je nejhezčího vidět...
    jinak s řízením na těhle silnicích v poho...máme za sebou už horší psychárny .)))
    PUPU
    PUPU --- ---
    NIKI_21: korsicke silnice, respektive silnicky, nejsou pro lidi zvykle na ceske silnice uplne standardni ;-) co se narocnosti tyce, zkus, posoudis sama. pochopitelne kazdy ma svoje meritka; pokud jedou na GR20 klasicti horolezci, berou to jako pohodicku. ja jsem prosty turista
    NIKI_21
    NIKI_21 --- ---
    PUPU: proč na psycho, trochu to furt nechápu našla sem si spoje ze všech měst celkem v poho navíc budem hodně jezdit i stopem...tohle furt nechápu i když sem přečetla kus tvýho deníku trochu mi přijde jestli to nepřeháníš..protože co jsem četla cestopisy tak povětšinou byli lidi v klidu, u tebe vede slovíčko ,,drsný,,těžký a tak..:-))))
    PUPU
    PUPU --- ---
    NIKI_21: pak bych skoro doporucil si pujcit auto. pak muzes vybirat a dojet pobliz zajimavych veci. kazdopadne se v tom pripade priprav na psycho ;-)
    NIKI_21
    NIKI_21 --- ---
    PUPU: nechci jit celou gr20 na to nemám fyzicky ani psychicky a ani se mi to prostě nechce jít celý chcem chodit na tůry ale ne jít 14 dní v kuse ....
    PUPU
    PUPU --- ---
    NIKI_21: na takovehle cestovani neni Korsika imho moc zarizena. vnitrozemi severni casti je hodne hornate, nejsou tam vesnice, poradne silnice, nic. tudiz tam skoro nikdo a nic nejezdi. lepsi je to vzit pesky po GR20. pochopitelne zalezi na tom, co chcete videt ;-) jestli vas uspokoji mesta, tak Ajaccio a Bonifacio jsou hodne pekny. pokud spis priroda, tak je nejlepsi vzit ty GR20 komplet, pripadne si vybrat - bud podle pruvodce, nebo treba podle toho, co jsem psal na odkazu v predchozim postu
    NIKI_21
    NIKI_21 --- ---
    ahoj my jedem cca za měsíc chcem tak nějak projet ty nejhezčí místa stopem, busem, vlakem....dáte někdo tipy na co se zaměřit a na co naopak ne?co nestojí a stojí za to vidět..máme 14 dní a přijde mi že všechno nemůžem stihnout :-)
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    PUPU: paráda, házím na nástěnku ...
    PUPU
    PUPU --- ---
    FLIPPER: http://www.pupu.cz/cesty/korsika.html
    uz trochu postarsi, ale tyhle zeme se zas tak radikalne nemeni ;-)
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    jinak impulsem pro založení této diskuze je plánovaná cesta na Korsiku tohle září ... hlavním cílem je asi přechod legendární GR20 ve směru jih - sever a pak zevling u moře ... takže jestli jste někdo GR20 prošel, ať už třeba jenom její část, tak vaše zážitky a zkušenosti jsou více než vítány ...

    poměrně dobrý zdroj informací o GR20 jsem objevil tady - http://corsica.forhikers.com/gr20 ...
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    takže čaune všem! diskuze založena, vzpomínky, názory, komentáře a jiné formy psaného projevu vítány ... editace nástěnky je povolená pro všechny tak dávejte nadčasové info rovnou i tam a ne že se to zvrhne v nějakou nekázeň ;)
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    ja tam byl jednou, uz je to par let, tehdy sem sehnal predem jen listek na trajekt.:)cestovani jen tak se mi libi nejvice, nikdy nevis co te ceka kde budes spat, co budes jist...:)
    CYKLISTA
    CYKLISTA --- ---
    Zdar. Já tam byl už dvakrát a tak jsem tuto diskuzi s nadějí rozklikl ale tady zatím nic. Byl jsemtam jako cyklista i jako slušný turista s manželkou, vždy s cestovkou a bylo tam skvěle. Je to likvidace foťáku od záběrů,, likvidace nohou od šlapání a vše zhojí moře :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam