• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERKorsika a Sardinie (... hory uprostřed moře ...)
    IWF
    IWF --- ---
    Chystáme se v srpnu na Sardinii a zrovna celkem valime oci nad cenou trajektu.. Noo dobra, neresime to uplne nejdriv a ano, ani koncici sezona tomu moc nepomuze :), ale jel jste tam nekdo taky v srpnu? Resil jste podobny datum? Jak jste to nakonec vyresili?
    Premyslim, jestli to cele posunout na zari, zkusit koupit trajekt na miste, nebo se smirit s tim, ze pod 500€ nepujdeme..
    diky moc za jakekoliv zkusenosti!
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    XANAX: Další flek-vnitrozemí v kopcích,poblíž jeskyně-někde tady jsme kempily-
    42.334373, 8.918806 je to u Calasima,da se tam chodit po horach. Je to nedaleko od toho jezera u Calacuccia.
    Dale Lake Padula u Oletta je tam jeden flek tady 42.628061, 9.326186 přesně,no ale je to max na větší dodavku,ne na track(nevim co mas za karu)
    Nadchl mně track na Lac de Nino. Je to u D84 mezi Albertacce a Evisa 42.255436, 8.940661 neni to sice kilometrově daleko ale od pulky naročný,avšak misto-jezero stoji za to,takova nahorní plošina. U te silnmice se da parkovat a asi bez problemu i zakempit. Je tam tedy nějak taková lanová atrakce poblíž,no bylo to zavříté,tak nevím jak ted.
    A ještě jedno místo,kaskády tady 42.290470, 8.878648 na hranici severu a jihu parking a jde se necelou hodinu směr severo východ po cestě -kaskady jsou tam nějak označený. V kamenech vany s ledovou vodou-no očistec-mazec.
    Z Calvi ddo hor směr Bonifato 42.440631, 8.868831 pěknej track da se tam projit na Haut-Asco a tak se dostat velmi blízko Monte Cinto
    Přeji vpohodě cestování a dej vědět jak to tam vypadá ted či později v letě. Mam však pocit že turisti budou všade a spat leckde se pak už asi nedá.
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    MAHUTA:
    XANAX: tak tady ta poloha tej plaže 42.799696, 9.340886 je to na severu,na zapadnim pobřeží poblíž Olgiastro a jmenuje se to tam Nonza. Jako všade kousek nad je mala restauračka,v zimě nas tam chlapik nechal osprchovat,tak snad vpohodě i ted,ale supr flek,nikdo se tam neukázal asi týden
    XANAX
    XANAX --- ---
    MAHUTA: dix za kazdy info ;)
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    FEEX: jj asi maš pravdu,kamoš-Sardiňan nam taky doporučoval , třeba příště
    FEEX
    FEEX --- ---
    me obecně přijde že na free Camp s autem je i mnoho vhodnější Sardinie. tam jsem v červnu a září našel krásných míst na plážích mraky, a lidi ok.
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    MAHUTA: stejný místo jezero je u Calacuccia ale na druhé straně,ledový koupání,da se tam kempit,schovat i mezi stromy. Blíž k hrázi nas borec z domu vyrazil

    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    směr Monte Chinto na odvracene strane jezera,dál od hráze za skladkou štěrku se taky dá

    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    XANAX: my tam stravily tuto zimu dokopy 3 měsice, s dodavkou,spali sme vsude mozně poplažích pohorách, v zimě 99% kempu zavřenejch,žadni turisti,bydleli jsme i hned u kempů a někdy to bylo i se sprchou. Ted u pobřeží už asi pruda od mistnich. Fajn kemp,kde jsme pro majitele něco i popracovali, je Les Eukaliptus u Lingizuete,spravce Terry fajn chlapík,pomuže poradí, no kdyžtak ho pozdravuj od Jirky a Loreny. Mimo jiné radil nespat na pozemcích farem a měl pravdu,nejednou si místní rádi zastřílí a prý jsou pneu ještě dobrej cíl.
    Free cempování u pobřeží v zimě všude,ted s obytnákem snad tady 41.4045131N, 9.2476558E -u Gurgazu, Na severo zapadě nad Calvi je Desert, da se tam sjet,je to tak 15km od hlavní,tam se daji najit zašitý fleky.
    Asi nejlpříjemnější místo je na fotce,supr freekemping,zitra se podivam do gps,z hlavy to nedam. Když si vzpomenu a budu mít čas,hodim sem časem min 10 fleku kde se asi dá. Dost často však maj ty brány a projeližděli jsme to s vodřeným vrškem.
    Jinak v Calvi je dobrej Dumpster u Superu,v kleci,otevřený a tolik zeleniny a ovoce v dobrý kvalitě se jen tak nevidí. Jo a na jih od Calvi je pinensula s majákem a tam se da taky zajet dolu-ale horší cesta. A na sever od Calvi projet par kruháčů a pak asi kilák za benzinkou co je po leve straně v pravé zatáčce doleva tam to bylo uplně vklidu.


    XANAX
    XANAX --- ---
    PSICHE23: díky, už jsem od tebe něco četl včera ;)
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    Vyfiltruj si mě,o pár místech jsem tu psala
    XANAX
    XANAX --- ---
    Zdar, někdo nějaký tipy na freecamping dostupnej pro obytku na Korsice?
    Připadne naky fajn campsites?
    Díky!!!
    SOLIFUGA
    SOLIFUGA --- ---
    Ahoj, je tu nekdo kdo zije trvale na Korsice prosim?
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    byl jste pls někdo na Sardinii v druhe pulce listopadu? Sehnal jsem naky super levny letenky a cca. na tyden se tam pojedu mrknout. Pocasi predpokladam dost promenlive, loni byly naky tajfuny ;) Doporucite nekdo nejaky trek na 3-4 dni? Diky
    STORM2
    STORM2 --- ---
    zdravim, zitra vyrazim na GR20, jdu od severu. nekdo kdo se taky chysta? pripadne nejaky last minute info o kterym bych mel vedet?

    jsou dve veci ktery se mi nepodarilo s jistotou zjistit:
    - jak je to se shelterama ted mimo sezonu. vim ze jsou otevreny celorocne, bez obsluhy, ale nepochopil jsem jestli jsou ted zadarmo nebo se i mimo sezonu musi platit.
    - jak se v rijnu v horach pohybujou nocni teploty. podle meteofrance je tam v noci kolem 15 stupnu ale to se mi nechce zdat...
    STORM2
    STORM2 --- ---
    MEDWYN: cau, tady mas lonely planet italy, kapitolu o sardinii v pdf. bohuzel mam jen edici 2008. http://uloz.to/xQYUx7pk/italy-sardinia-v1-m56577569830517639-rar
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    Nemate nekdo papiroveho nebo ebook pruvodce po Sardinii na pujceni? Praha. Letime tam za 3 tydny jen tak s malym kufrem a zrovna planujeme vylety. Zaciname v Olbii. Nejake tipy, co za 5 dni na miste musime videt? Nebo tipy na nejaky budget ale dustojny ubytovani? Pocitame i treba na dva dny s autem... Diky diky!
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    FLIPPER: to lezeni jsem uz vykoumal - v podstate odejdes z gorolitze na golgo a sejdes do cala sisine kolem reciste a nemusis lizt nic. to je varianta, kdyz tam nikoho s lanem nepotkam.
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    LOPIN: šli jsme to v květnu 2009 a bez horolezecký výbavy, obsahující mimo jiné dvě alespoň 40m dlouhá lana, to nejde projít. mimo ta slanění, která nejdou obejít, jsou tam i lezecký úseky. od nápadu projít to sám, bych tě chtěl důrazně odradit - je tam spousta rizik, který dokážou tenhle špacír proměnit v boj o holej - nedostatek vody, záměrně špatné značení, nehostinný povrch vápencové kry, vedro, téměř žádný lidi etc - nikdy jsem nešel extrémnější trek.

    více tady - http://www.pohora.cz/pohora/po-vapencovych-utesech-nad-golfo-di-orosei-selvaggio-blu/

    průvodce v poště.

    LOPIN
    LOPIN --- ---
    ahoj sel nekdo selvagio blu? chtel bych to dat, ale useky s lanem nejak obejit, protoze nemam moznost s sebou vzit, takze budto nekoho potkat a slanit na jeho lane nebo to obejit. Pripadne nejakyh mapky planky, mam z netu, ale kdybyste mel nekdo treba pruvodce, tak bych rad pujcil. diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam