• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TBCSudety - nejen v obrazech...
    fotografie, pribehy, souvislosti

rozbalit záhlaví
    AETHER
    AETHER --- ---
    ZUZKAOU: tak to klidne mohli tancovat i na "skoda lasky";)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ha - http://www.youtube.com/watch?v=UzoLuRmmh8g&feature=related

Zní mi to úplně jak bavorské polky. Čímž se mi dost usnaďnuje práce. Nehledám folklor, ale válečný pop...

To s tím pruskem je můj eror, jesenicko a spol. podle všeho je slezsko, ať už to v různých obdobích znamená cokoliv i když během 19. stoletá byly součástí Velkého Pruska.
    AETHER
    AETHER --- ---
    ZUZKAOU: tezko rict - ale urcite alespon nejaka organizace bude?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AETHER: super děkuji - přelouskávám odkazy ze základní stránky ladnsmanšaftu.

A napadá mě otázka - ti němci přestěhovaní z půlky území současného polska se taky tak aktivně sdružujou jako ti naši?
    AETHER
    AETHER --- ---
    ZUZKAOU: treba Fischer, Hans: Taenze aus dem Sudetenland, vydal Schott... a pak zkus kouknout na tohle: https://www.notanorm.de/en/sheetmusic/descant_recorder/ED2728.htm?pg=9
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    No nejdřív se potřebuju dostat k těm názvům, či jak se to vlastně v němčině jmenuje, německy zvládnu porozumět jednoduchému psanému textu, ale nevymyslím vhodná klíčová slova.

Kdybyste někdo měl nějaký tip, budu ráda.
    AETHER
    AETHER --- ---
    ZUZKAOU: a co napsat na nejaky spolek? treba by Ti neco poskytli? Jinak zkusit najit nazvy konkretnich CD nebo pisni a nejak pres meziknihovni vypujcku? Respektive pres nekoho kdo je v Nemecku?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Oblast Jesenicka - nemáte někdo tip co za klíčová slova v němčině mám hledat?

Potřebuju tak 4-5 kousků na vytvoření atmosféry tancovačky během prvních let války, kdy ještě nebyl tanec zakázanej. A je potřeba aby to mělo tancovací rytmus.
    AETHER
    AETHER --- ---
    ZUZKAOU: imho velky... ale oni sudetaci maji ruzna cd s tou svou hudbou, minimalne ti sumavsti...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jak moc velký anachronismus by při pokusu vyvolat atmosféru tancovačky v oblasti pruských sudet pouštět bavorskou dechovku?

Protože jinam se mi daří sehnat jen marše a na ty se tancovat nedá...
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    ZUZKAOU: Díky. :)
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    (Alespoň mně to tak /ne/funguje.) :)
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    ZUZKAOU: Nene, nejsmutnější na tom je, že ten odkaz vede někam do pekel. :)
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    ZUZKAOU: lol
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ha - sudetský kandidát do EUparlamentu.
    Klíčovou strategií je zabraňovat prodeji zemědělské půdy cizincům.

http://www.joukl.cz/
    http://www.joukl.cz/ep09puda.htm

Roztomilé je to, že skutečně nevyužívá služeb žádné reklamky a styl prezentace je velmi samo-domo...
    MTO
    MTO --- ---
    ufff no ja mam taky hlad z vas :-))))

btw prestehoval sem se ke klatovum. tak az bude net dodam nejake info a fotky...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    No když se tak podívám na rozlohu většiny starých statků v Sudetech, tak bych řekla že poudačky o hladomoru chudých přadláků se moc netýkali německy mluvícího obyvatelstva. A že kulturní vzorce - zlý Trautmnerk a ubozí čeští sloužící nejsou úplně historicky přesné...

Respektive konkrétně Javornicko už dost velkou částí spadá do úrodných polských nížin + tam hlavní obživou byla těžba v lomech a řekla bych, že chlapi v lomech na bramborách toho moc nenalámou. Takže ty klobásy a zelí :-)
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    to je jako si v zime vyprávět o požáru narodního divadla
    JIRAS111
    JIRAS111 --- ---
    ZUZKAOU: zkus brambory s tvarohem, nebo hlad a predstavy o jidle..
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    ZUZKAOU: zkus obepsat nebo obvolat nějaký reginální muzea, když se protelefonuješ na rozumnýho člověka tak ti poradí nebo dá kontakt na pamětníka.. docela to funguje muzejníci jsou docela rádi když se dnes vůbec někdo zajímá o jejich práci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam