Potýkala jsem se s revmatoidní artritidou od 20 let. Původní diagnóza zněla borelióza, 3 týdny na infekčním oddělení, 3x denně nitrožilně antibiotika. Výsledky boreliózu neprokázaly, CRP a ostatní krevní hodnoty nadprůměrně vysoké i nadále - tudíž zánět v celém těle. Otoky v kolenou, týdenní punkce byly na pravidelném pořádku. Dostala jsem se do ordinace na revmatologii, lékař předepsal hormonální léčbu kortizol - diagnóza revmatoidní artritida. Všechny klouby v těle zasaženy - lokty, kotníky, zápěstí, klíční kosti. Noční bolesti, ranní rozhýbávání, bolestivá chůze, nemohla jsem zvednout ani ruce při česání vlasů. Bylo mi řečeno, že nebudu moci mít děti, prognóza více než špatná, invalidita. Následně mi byla gynekologem diagnostikována rakovina děložního čípku. Biopsie a konizace děložního čípku operativně odstraněno. Vše po třech letech ustoupilo díky naprosté změně životního stylu, skončení vztahu, rozvod, pravidelné sportovní vodní aktivity, soulad a harmonie sama se sebou a seberealizace sebe samé.