• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLABOLVychovávám cizí dítě-osvojil-la jsem si cizí dítě a naopak..
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    Praveze si myslim, ze ne :)) Uz k nemu vztah mas :) Proc by sis ho jinak osvojovala?
    Ten vztah se stane vztahem rodic-dite az po osvojeni, to ano. A ano, lze si osvojit nezname a cizi dite, avsak i v tomto pripade maji rodice uz v hlave vztah, i kdyz je treba imaginarni.... proste tim "cizi" se mi zda, ze si ho oddalujes jeste vic. Treba to padne na to co citis ty, v tvem konkretnim pripade, ale rekla bych, ze vyjadreni "osvojeni" uz v sobe nese to, ze predtim k tobe neco nepatrilo a ted uz patri, nebo bude patrit...
    Ja mela par prednasek v prvaku na medine - protoze na me fakulte pusobil Serge Lebovici :) A tak jsme to probrali od Freuda az prave po Leboviciho a on popisuje fakt uzasne veci :) O diteti v hlave matky :) nez se dite narodi a take pote co se narodi, jak jsou tam vlastne tri deti - fyzicke, imaginarni a fantasmaticke nebo jak by se to prelozilo. Nevim, zda mu vyslo neco v cestine.....
    BLABOL
    BLABOL --- ---
    GRETKA: Než se dítě osvojí, je pro toho člověka defacto cizí ne? není jeho..on ho nesplodil...osvojil jsem si cizí dítě je tedy na místě ne?
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    Mne zaujal nazev klubu... Jak muze byt osvojene dite cizi??? Kdyz uz je tedy osvojene. Stacilo by rict "osvojeni ditete", si myslim.
    KAMALA
    KAMALA --- ---
    ANDI: Trapkovou zrovna znam z osobni praxe a je moc moc dobra .o)))
    ANDI
    ANDI --- ---
    Dobra inspirace by mohly byt knizky od Vladislava Chvály a Ludmily Trapkové. Je tam srozumitelne popsano jak co v rodinnych vztazich funguje a cemu venovat vice pozornosti, aby to pak zucastnenym nenafackovalo. Chvala mel poradi i na CRo Leonardo.
    BLABOL
    BLABOL --- ---
    ZUZKAOU: tak to jo....No...Nevím co je lepší...osvojení a adopce je rozdíl, nebo ne? A jestli jo, co je lepší? Já osobně si myslím, že když mu uděláme úplnou a milující rodinu, bude to to v pohodě..Nechceme, aby věděl o svém otci, je to narkoman a nejeví o malýho zájem....Takže osvojení může proběhnout bez jeho souhlasu....Jinak díky za nabídku....:)
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    ZUZKAOU: nekecej,)))
    tak až narazíš na vrstvu s podpisem phdr eva rotreklová, tak to dělala moje máti,)
    byla tady v brně někdy od 91 asi do roku 2000...
    btw nevadí ti, že budeš muset co chvíli do dubí a do chvalčova, což je lán republiky?.)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BLABOL: tak to je docela dobré, to se tě naštěstí poruchy attachmentu a podobné chuťovky netýkají.

    Tam jde o primární vazbu na nějakého rodiče - a to jsi ty. Materiály pak někam klidně pověsím, jde o anglické výukové filmy o vývoji emocí a právě o deprivaci a poruchách vazeb.

    Takže kdybyste chtěli směřovat debatu k pěstounské péči a pod, jsem k dispozici.

    Vytváření nových rodin, bez toho aby dítě bylo pryč, je daleko jednoduší a bez větších následků.
    BLABOL
    BLABOL --- ---
    ZUZKAOU: to by bylo dobrý...já sama jse v situaci, kdy si partner chce osvojit mé dítě a chce se mnou mít další, jeho vlastní......navíc si myslím právě, že by bylo dobré, kdyby sem psali i chlapi, kteří vychovávají cizí dítě, odkudkoliv....jak to oni prožívají....přeci jenom, žena k dítěti má trochu jiný vztah, než muž :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Fíha - dobrá koincidence.

    Právě začínám jako koordinátorka matek pěstounek v SOS vesničkách a navíc zrovna teď dávám dohromady harmonogram vzdělávání pro kandidátky, který budeme nabízet i pro veřejnost.

    mám tu pár velmi zajímavých materiálů o poruchách vazby, takže až bude čas, a bude-li zájem, můžu někam pověsit ke stažení.


    book.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam