• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CORNELALidský papillomavirus / rakovina děložního čípku - zkušenosti, rady a všechno kolem
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    mám dotaz ohledně očkování ...

má se očkovat po 2, 4 a 6 měsících ... myslíte, že ovlivní nějak výrazně účinek vakcíny, když poslední očkování proběhne po delší době než 6 měsících? dejme tomu třeba po 9?
    DEINA0DEINA
    DEINA0DEINA --- ---
    DEMONOFANARCHY: jj, taky jsem tohle zazila... teda ale az po Aldare.. ne ze by mi nepomohla, ale malinky bolacek se mi tam objevil pozdeji znova a doktorka si nebyla jista, co to je, tak to radsi vypalila.. boli to jak cert!!!!!
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    DEMONOFANARCHY: ooouuuu ... tak to je nepříjemné zkušenost :o)
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    Moje cerstva zkusenost je takova ze jsem prisel za obvodackou jestli mi napise aldaru ze bych to s ni zkusil prece jen drasticke medoty na techto mistech bych nechal az na pozdeji a ta mi rekla ze mi to muze napsat jenom kozar at si dojdu tam, tak jsem sel do nusli na poliklinuku a tam rikam ze bych asi docela zkusit tu aldaru i prez tu cenu ze jsem cetl ze je dobra a kozarka rekla ze mi aldaru psat rozhodne nebude protoze s ni nejsou zkusenosti a ze vyleptani je jedina moznost a placla mi tam spejly s kyselinou aniz by se nejako ptala... to bylo poprve a naposled co tudle babu chci videt teda...
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    MIDORI: asi většina chlapů má HPV, ne? :)))
    LOULA
    LOULA --- ---
    at už se něco děje...mě před 3roky můj doktor vylekal,že můžu mír rakovinu,bohužel už bylo pozdě na nějaké očkování a po pár vyšetřeních mám rakovinu sliznice děložní...hlavu si tím nelámu-žiju a to je důležité...jen bych byla ráda kdyby ty očkování byla a taky byla bezplatná...sakra,dyt zdraví máme jen jedno
    DEINA0DEINA
    DEINA0DEINA --- ---
    SENIN: plně s tím souhlasím.. okamžitě zavést!!!!
    SENIN
    SENIN --- ---
    SHMAIDA: no právě, já jsem taky pro, ať se to zavede. to je pořád řečí, jak je rakovina nebezpečná a jak s tima lidma soucítí, ale když se proti tomu může něco dělat, tak najednou vláda mlčí a pojišťovny to samé.
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    SENIN: to je dost hrozný, ale zas na druhou stranu ... jen ať to zavedou ... protože se o tom vůbec nemluví a já sem až teď překvapená, kolik ženskejch kolem mě bylo na konizaci nebo na ní jde ...
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    VERRINKA: diky, snad to tak je
    VERRINKA
    VERRINKA --- ---
    LUCKYSWEETY: mně bylo po injekci taky zle, bylo mi řečeno, že je to dobře, protože je to reakce těla a tvoří si protilátky... s menstruací by očkování snad nemělo mít souvislost...
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    SHMAIDA: to si nemyslim, casto jich zapomenu i vic a nic mi neni.

ona se me ptala, jestli mi po 1. nebylo zle a to bylo vsechno ok
    je mozny, ze to je jen shoda nahod, ale vcera mi bylo hodne zle - bolely vsechny svaly, sotva jsem lezla..
    diky
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    LUCKYSWEETY: ahoj, mně očkování nic nezpůsobilo a ani si neuvědomuju, že by to mělo mít nějakej vliv na menses...
    spíš bych řekla, že to je způsobený těma dvěma práškama... ono imho, když vynecháš jeden, tak OK, ale dva vynechaný už to tělo nastartujou ...
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    ahoj, mam dotaz
    doktorka rikala, at se na ockovani dostavim nejlip po menses, takze jsem tak pri prvni davce udelala
    tesne pred druhou jsem si zapomnela vzit asi 2 prasky a neocekavane to dostala.
    zajima me, jestli to muze zpusobit nejakou neplechu
    dekuju
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    MOIRAIN: spis lobbing ze strany farmaceutickych firem co prodavaji vakcinu, pac na tom hoodne moc vydelaji, kdyz EU zaplati takovy kvantum vakcin, ale i tak to podle stoji za to to podepsat.

& ne ve vsech zemi EU se za vakcinaci plati, napr. ve FR je proplacena pro divky mezi 12-14 a pak taky jeste 19-23; chce to teda mit pojisteni, ale jinak neni problem (s tema vekama si nejsem uplne jista, ale +/- je to nabizeno takto).
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GLACIER: imho hoax, ale celkem dobra idea
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    http://www.cervicalcancerpetition.eu/

Na dole uvedených webových stránkách je k podepsání petice týkajícího se bezplatného očkování proti rakovině děložního čípku pro děvčata od 9 do 12 let. Pokud bude na petici 1 mil. podpisů, tak toto očkování zavede evropská unie bezplatně. Nic to nestojí, tak na to koukněte podepište se a pošlete dalším lidem.
    VERRINKA
    VERRINKA --- ---
    PSYCHEE: to máš pravdu, proto i já jsem do toho očkování šla... i kdyby to bylo nanic, tak člověk chce mít pocit, že pro to udělal maximum... jinak se s tim asi bojovat nedá.
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    VERRINKA: to mas pravdu, vnimam to podobne.....ale jakmile se s tim setkas osobne, viz treba konizace, tak i kdyz je to pro tebe risk, ze vyhodis 11 tisic, tak je tu porad nejaka nadeje, ze by ti to treba pomoct mohlo, aby se to v budoucnosti neopakovalo....holt zdravi je k nezaplaceni....a kor dneska, kdyz od ruznych doktoru slysis ruzny nazory prakticky na vsechno, je pro obycejnyho cloveka strasne tezky posoudit, zda treba konkretne to ockovani bude mit pro tebe nejakej prinos....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam