• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CORNELALidský papillomavirus / rakovina děložního čípku - zkušenosti, rady a všechno kolem
    VERRINKA
    VERRINKA --- ---
    Na to očkování jsou různý názory... třeba moje gynekoložka a imunolog (nepodplacení) tvrdí, že je to jen reklamní tah. Moje sestřenka je po konizaci (kdy se podařilo odstranit vše a byla naočkovaná Cervarixem) a teď po roce opět musí pod kudlu, protože se jí to zase rozjelo.. Já zas mám jiné viry než 16 a 18, což mi zjistili až na typologii PCR stěru, který jsem si musela sama zaplatit a sama vyhledat informace. Na předchozí gyndě jen konstatovali HPV high risk (protože nedělají standardně typologii HPV) a nacpali mi Cervarix, který teda v mém případě není vůbec potřeba...
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    VERRINKA: ono se jich už nezbavíš, ale nezaútočej, páč to očkování je oslabuje :)

PSYCHEE: to je zajímavý, díky za info
    VERRINKA
    VERRINKA --- ---
    PSYCHEE: jj, já jsem se taky hned potom nechala očkovat... ale HPV viry tam mam pořád, tak nevim, k čemu to bylo :)
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    takze kontrola po mesici od konizace - hoji se to pry dobre, styk by doporucil jeste tak tyden pockat, divil se, kdyz jsem se zminila o tech kondomech - pry nevidi duvod. koupat se pry muzu uz a sportovat zacit taky a histologie prisla a je v poradku, takze doporucil i to ockovani Cervarixem, pry to podle nej cenu ma....
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    jdu na kontrolu ve ctvrtek, poptam se a dam vedet,)
    VERRINKA
    VERRINKA --- ---
    SHMAIDA:
    PSYCHEE: Holky tak se na to ještě zeptejte, mně to teda řekli a navíc jsem to četla v tý motolský online poradně.. Nebo na to kašlete, když vám nic neřekli :)
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    PSYCHEE: aaaa... že by svítalo na lepší časy... přiznám se, že o kondomu sem se dozvěděla tady... v Motole mi taky nic neřikali... a můj gynekolog je amatér :)
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    VERRINKA: mne doktor o sexu s kondomem po konizaci nerekl ani slovo...a to ani v nemocnici, ani muj, ke kterymu chodim na kontrolu....jaky by mel byt duvod?
    VERRINKA
    VERRINKA --- ---
    VERRINKA: četla jsem, že imunita se jich nějak zbavit dokáže... Právě tim, jak přetrvávají na čípku v důsledku oslabený imunity, tak pak můžou způsobit ty změny, který už nechceme :) Indonal by měl pomoct se jich zbavit, ale možná je to jen reklamní tah..
    Mně řekli, že než budu chtít těhotnět, tak sex s kondomem... V online poradně jsem pak četla, že se doporučuje rozhodně kondom, aspoň prej půl roku po konizaci. Tak nevím, ale každopádně já už preventivně od tý doby bez kondomu ne e ... :-/
    VERRINKA
    VERRINKA --- ---
    SHMAIDA: gratulujuu :) a neboj, budeš zdravá pořád, já už jsem zdravá skoro 2 roky...musim zaklepat... koupila jsem si i ten potr.doplněk Indonal, abych se zbavila HPV virů, ale těžko říct, jestli to k něčemu je..
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    ufff... tak a sem zdravá jako řípa :) a mám to oficiálně potvrzený :o)

PSYCHEE: buď v klidu, mě můj gynekolog ještě neviděl, prže má dovolenou :o)))
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    a o jake zprave to mluvite? o te histologii? to mi rekli, ze do 14 dnu to bude a ze to poslou memu gynekologovi (kam me taky odkazali na pooperacni kontroly).
    jo a kdyz jsem tam volala, ze me prave pustili po konizaci z nemocnice a ze se chci objednat na kontrolu (v propousteci zprave mam ze se tam mam ukazat do 3 dnu po propusteni), tak me sestra chtela objednat az za 3 tydny, ze pry nema driv volno....je to normalni? ,o)
    nakonec jsem ji teda ukecala aby me vmackla na 12.2., tj 8 dni po pusteni z nemocnice....
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    SINEAD: jéééžiš, to je děsnej vopruz :(
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    SHMAIDA: Tohle bylo desne divny...myslim ze mi to desne rychle skoncilo, ale pak po nejaky dobe mi to zase zacalo...no ale pak to zas prestalo a doktorka rikala, ze to neni nic nenormalniho...myslim ze sakumprask i s "pauzou" to bylo mesic.
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    SINEAD: 3 tejdny. Mám neschopenku do 18týho a v ten den mi předaj tu zprávu :)
    jinak děkujeme za přivítání...

mám možná takovej moc intimní dotaz, ale jak dlouho po zákroku jste špinily?
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Zensky, tak schvalne napiste co budete mit v te zprave...to Vam daji nejak asi 6 tydnu po zakroku....jinak teda vitejte v klubu seriznutych deloznich cipku :-))
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    SHMAIDA: to nevim, to mi nikdo nerekl, ja jsem totiz nepotrebovala neschopenku - jsem studentka a mam zkouskove....ale tak nejak budu ted doma pro jistotu, v sobotu se chystam do Narodni Galerie, v patek na navstevu k sestre....no ale budu se snazit spis posedavat samozrejme, i kdyz v ty Galerii to asi uplne nepujde ,)

jo a jak se tady mluvilo o te tamponade, tak to taky neni pravidlem asi - ja jsem ji nemela, mela jsem jen takovou malou houbicku tak 2x2cm, ktery byla napustena cimsi proti krvaceni....a ta vypadla hned par hodin po operaci
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    PSYCHEE: a jak dlouho máš bejt doma?
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    SHMAIDA: diky, tobe samozrejme tez, ale s temi gratulacemi bych pockala az po tech vysledcich ,)
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    PSYCHEE: takže gratulace :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam