• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CORNELALidský papillomavirus / rakovina děložního čípku - zkušenosti, rady a všechno kolem
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    JOLI: jo, kvuli tomu karcinomu krku.
    JOLI
    JOLI --- ---
    Je lepší se vyhnout před skončením očkování i orálnímu sexu?

    SHMAIDA: Bohužel mi ty stránky nejdou zobrazit, ale budu to zkoušet dál, díky:) Na vyšetření půjdu jak jen to bude možný.
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    MIDORI: Já měla asi 5. Určo 16, 18, ještě mám 45 a nějaký další :))) takže možný to je :)))
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    JOLI: HPV test pro muže- lze si ho nechat udělat u svého kožního lékaře či urologa. Je plně hrazen zdravotní pojišťovnou. Tento test se provádí ze stěru z penisu speciální kartáčkem, který si musí lékařvyžádat spolu se zkumavkami s transportním médiem od laboratoře. Jako výsledek byste měli obdržet informaci, zda-li máte HPV viry s nízkým rizikem (zodpovědné za tvorbu kondylomů) či s vysokým rizikem (zodpovědné za rakovinu děložního čípku). Více o tomto testu pro muže se lze dozvědět na stránkách Národní referenční laboratoře pro papillomaviry (www.papillomavirus.cz, popř.přímo odkaz na stránky o odběrech vzorků pro tento test) nebo od jejich pracovníků.

    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    SHMAIDA: pozor, tak beru zpět a tímto se omlouvám Jolimu a Kaiserin :)
    viz
    Tento virus je zodpovědný za tvorbu genitálních bradavic (špičatých kondylomů) u mužů i žen a za přednádorové změny na děložním čípku a rakovinu děložního čípku, dále HPV infekce vyvolává karcinom vulvy (zevních rodidel) a vaginy, karcinom konečníku, karcinom penisu, karcinom hlavy a krku (především tonzilární).
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    CORNELA: ale vždyť očkování jen viry oslabí, není to o tom, že tam vůbec nejsou, takže přenášet můžou i když jsou očkovaní, ne? :)


    KAISERIN: ublížit jim můžou především jiný typy HPV, nemyslela sem to tak, že sou totálně imunní. Samozřejmě bradavice a jiný věci, ale rozhodně z toho nemůžou mít rakovinu prostaty ... atd ...
    JOLI
    JOLI --- ---
    Díky, až někdy půjdu k doktorce, tak se zeptám, jestli mě nepošle na vyšetření. Podle toho bych se pak případně zařídil s tím očkováním, ale když koukám, že to je kolem deseti tisíc, tak to nevidím v současný době moc reálně... Každopádně ostatní body v tabulce mi celkem nahrávaj:)
    KAISERIN
    KAISERIN --- ---
    SHMAIDA: krom toho ublizit jim to taky muze:)
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    JOLI: v prvni rade nejaky vysetreni, jestli virus uz nemas. Pak slecnu nepodvadet a kondom nebude potreba, kdyz je slecna ockovana... Nevim,, jestli ockovani u kluku ma nejakej smysl... ono vam to neublizuje, akorat to roznasite - ted mluvim o virech, ktery zpusobujou rakovinu... HPV 16 ... jinak v tabulce v záhlaví jsou rady, co dělat :)))
    JOLI
    JOLI --- ---
    Ahoj, moje slečna měla v rodině hodně případů rakoviny děložního čípku, tak byla na očkování (zatím první injekce), dohodli jsme se, že než bude mít všechny tři za sebou, tak počkáme se sexem. Dá se u kluka krom kondomu ještě něco dělat s tím, aby se snížilo riziko? Díky
    LOULA
    LOULA --- ---
    KLARI: jen si sebou vem dostatek četby nebo něčeho čím se zabavíš, protože ten první den budeš jen ležet - je to nepříjemná bolest, ale dá se to přežít a pokud budeš mít hodné sestřičky a doktora/y bude to ok, fakt se neboj..prostě klid a pohoda, pak budeš sice jako by na 6ti nedělí, ale to se taky dá přežít,fakt neboj.držím ne jen pěsti :o))
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    KLARI: v motole jsem byla vlastně před rokem
    Je to v pohodě. V Motole jsou moc milí. jediný, co mě trochu štvalo, že sem nevěděla, kdo mě bude operovat a musela jsem tam bejt den předtím ráno a celej den se tam pohybuješ mezi nemocnejma a nic ti vlastně neni.
    No a den po operaci sem jela domu. Unava trochu byla, ale bylo to fakt v klidu. Když pak nekravíš, nezvedáš těžký věci a nesexuješ :) tak je to naprosto v cajku :)

    a vlastně mě ani nic nebolelo, ani sem nekrvácela, takže fakt pohoda jazz... není čeho se bát

    jooo a doooost mě bavila narkóza :))))
    KLARI
    KLARI --- ---
    LOULA: bohužel jde asi taky o ten větší, jak říkáš.. budu v nemocnici 3 dny..

    LOULA:
    DEINA0DEINA: děkuji za podporu ;)
    DEINA0DEINA
    DEINA0DEINA --- ---
    KLARI: ať jsi brzy fit.. učitě to bude v pohůdce jak říká LOULA :)
    LOULA
    LOULA --- ---
    KLARI: neboj..pokud to je ten menší zákrok, tak budeš v jednu doma, jen tě bude bříško bolet jak při krámech..není to nic hrozného..
    já to zvládla 2x a pak do třetice jsem byla na větším a v nemocnici jsem byla 3dny..
    KLARI
    KLARI --- ---
    GRETKA: LUCIANA: tak jsem si dneska byla "povídat" s p.doktorem a jdu na zákrok.. za měsíc do motolský nemocnice..
    tak snad to dobře dopadne, nikdy jsem na žádným zákroku nebyla, tak mám docela strach.. navíc to mám v polovině zkouškovýho, tak doufám že mě to nějak moc nevyčerpá a budu se moct v posteli aspoň učit..
    děkuji za rady..
    LUCIANA
    LUCIANA --- ---
    KLARI: zalezi, jak velky zmeny to jsou, jeste by ti meli vzit vzorek tkane a poslat na biopsii. Je nejakych pet stupnu, 1 drobny zmeny, 5 uz rakovina, tak to by ti taky mohla rict, jak jsi na tom, jen nevim, jestli ty stupne zjistujou uz u te cytologie nebo az z te biopsie.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    KLARI: nejspis ti nabidne (+/- castecnou) konizaci cipku; protoze to ze 'cytologie nevysla dobre' znamena, ze v tom co ti kartacek nasbiral, se nasli i nejake ne moc pekne bunky, rozumej, bunky ktere jsou v pred-rakovinove fazi, a kdyby se jeste vice zmenily, tak jsou z nich rakovinove bunky. A aby se zabranilo jejich premene a rozsireni, tak reseni je prave ta konizace.
    KLARI
    KLARI --- ---
    ahoj, potřebovala bych poradit..
    chodila jsem ke své gynekoložce, která opakovaně zaznamenala změny v cytologii a tak mě poslala do ordinace specializovanější (Centrum gynekologicko onkologické prevence v Praze na Karláku) ..tam udělali několikrát cytologii podrobnější a výsledky byly zase špatný.. navíc opakovaně zaznamenali i bakteriální změny..
    při posledním špatným nálezu mě sestřička objednala za pár dní k p.doktorovi s tím, že mě už další vyšetření nečeká, že si budeme jen "povídat"..
    nemáte s tím prosím někdo zkušenosti, co mě teď čeká? můžou soviset i ty bakteriální změny s děložním čípkem?
    LUCIANA
    LUCIANA --- ---
    Dneska jsem dostala emali od gynekologa: Dobrý den, dle revize vyšetření vašeho cytologického vyšetření nám poslali změnu hodnocení cytologie ... takze tolik ke spolehlivosti laboratorni prace
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam