• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CORNELALidský papillomavirus / rakovina děložního čípku - zkušenosti, rady a všechno kolem
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    SINEAD: Tak vakcína nemůže vyléčit hpv již přítomné a nemůže vyléčit pred/nádorové změny. Co může je ochránit před dalšími typy hpv, který člověk nemá a podle některých studií se snad snižuje riziko vzniku dalších pred/nádorových změn po konizaci... Procenta jsem úplně nehledala...
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    CORNELA: No tak kdyby se nekdo zeptal, dodala bych to. Ted uz je to asi jedno. Spis by me zajimalo...treba...kolik % zen pote, co melo pozitivni nalez se "vylecilo" ve smyslu toho, ze se jim to treba v dalsich 5 letech nevratilo...nebo neco v tom smyslu...ale hadam ze tyhle data nejsou k dispozici.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    SINEAD: Neřekla jsi věk, histologii, rozsah, porody, snaha o další děti atd... Takže to těžko soudit
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    CORNELA: To asi ne no, ale tak naka statistika musi existovat ne?
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    SINEAD: Na ten dotaz se nedalo odpovědět
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    SINEAD: Tak kdyby to tady nahodou nekdo cetl - odpovim si sama po cca 1 roce - nemelo to smysl.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Koukam, ze je to tady mrtvy, ale i tak to zkusim. Ma smysl se ockovat Gardasilem 9 kdyz jdu uz na treti konizaci?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    malinko OT, ale při podezření na gynekologický zánět má smysl nasazovat probiotika (než se dostanu ke GYN)? Byla jsem relativně dlouho na antibiotikách.
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    rozumim, inu do 22 s tim nic neudelam, stejne diky za info :)
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    mozna si spatne vybavuji co presne mi rekl, pochopila jsem to tak, ze ho mam trochu vychyleny nebo co ...a velmi citlivy, je normalni ze pri sterech hodne krvaci?
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    CORNELA: ti mi je jasny, spis by me zajimalo co to znamena vpaceny cipek..?
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    setkla se nekdo/nebo ma tzv. "vpaceny cipek" ? Letos mi gyn tohle sdelil a rika, ze je treba to ted sledovat kvuli rakovine. Test jsem mela cisty, tohle bylo nekdy na jare. Ted poslednich par tydnu citim tupou bolest, velmi me boli pohlavni styk, vcera to bolelo hodne, jinak krvacim pravidelne, mimo cyklus vubec, zadne abnormalni vytoky nemam. Mam celkem strach :( jdu na kontrolu az 22.12. Asi jsou to vagni priznaky, ale stejne..
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    Měla jste některá leukoplakii? Jaká k tomu byla cytolka - v rozporu pak s biopsií? (jakože cytolka neukáže nic než squamy, ale pod tím se schovává léze - biopsie ukáže)
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    venuju tuhle diskusi, ma nekdo zajem?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    GRETKA: já měla VIN II (opravdu VIN, ne CIN) a přesto mi dělali biopsii čípku, včetně preventivní konizace při laserovém odstranění lézí ze sliznice.
    Po operaci mám už skoro 8 let, nález zcela negativní, jenom doufám, že čípek po konizaci a loňské kyretáži nebude teď v těhotenství dělat potíže (v nejhorším případě to snad cerkláž jistí...)
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    TRISSIE: Tvůj gyn má v ruce stěteček nebo stěrku, teda mimo těch za opicema co mají tu vatovou tyčinku... Ale jiná možnost není. Biopsie je opravdu něco jiného, kdy sebereš takovou mini mrkvičku tkáně a na čípku se nedělá.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    SRNKAA: Jak ti to říct... To co popisuješ se dělá v případe, když se moc neví, rozhodně to není klasický přístup.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    MIDORI: je to takhle, t'en stetecek je citlivější, ale zase to chce aby to ten doktor uměl používat.
    Teď máš klasický stěr. Pro klid na duši bych být tebou zašla na ten štětečkový.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SRNKAA: já mám pocit, že mě dělá doktor biopsii při každém vyšetření - rozhodně tam nešmidlá nějakým štětečkem či stěrkou, ale pokaždé prohlásí "a teď to štípne a možná budete pár dní krvácet".
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    SRNKAA: diky, ta tip, mozna by nebylo od veci se nechat vysetrit jeste jinde.. ty jsi tam byla?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam