• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMGKostýmy, výroba a údržba - Star Wars a další
    Tento klub je věnován tvorbě komplikovanějších kostýmů z filmů včetně technologíí jako je vakuform, laminování atd. Obrázky, popisy a případně rady. Není to primárně galerie toho co najdete na netu, ale co sami tvoříte a co jste během tohoto procesu zjistili nebo narazili na problém s kterým si nevíte rady.
    rozbalit záhlaví
    ESY
    ESY --- ---
    TOMG: jelikoz bude delana prevazne jen do prodeje tak o par radu vejs nez ta moje :D halo helma byl jen test i sam sobe pak budu delat lepsi ;]
    TOMG
    TOMG --- ---
    ESY: No je otázka jak přesná a jak kvalitní. Protože jsou k dispozici už slušné helmy, je to vyráběno rotocastingem. Navíc která helma. Máš základni EII a EIII a pak hromadu variant.
    ESY
    ESY --- ---
    helma clone troopera je v mem to do pocitam kolem brezna :]
    TOMG
    TOMG --- ---
    CHUCPE: Akorát, že klona nevyrábíme a ze zahraničí klidně počítej s cenou 20k se nesestaveneho bez helmy. Helma je otázka 200-300$ a většinou je to odlitek z polyuretanu. Navíc klon je na složení ještě složitější než sandtrooper.
    No na to abys na overal pověsil pancíř, potřebuješ mít něco kvalitní a upravené na to a počítej, že takové overaly potřebuješ aspoň dva, pže se zapotíš a to dlouho nevydržíš v tom chodit :) Případně kdyby jsi ho poškodil ať máš na výměnu.
    CHUCPE
    CHUCPE --- ---
    S tím airsoftem to bylo spíš nadnesené, ale prostě jde o to aby to nebyl jen kostým na postávání.
    Celkově bych měl raději zbroj Clone troopera, protože ta mi přijde praktičtější, třeba je tam lépe řešená ochrana kloubů.
    Ono to přivazování řemeny není ideální jako jediný způsob, nejlepší je to na spodní overal montovat díl po díle (alespoň trak to nejlépe funguje u gotických pixel), ale to by to člověk musel vidět a vyzkoušet, šlo by to zařídit?
    TOMG
    TOMG --- ---
    CHUCPE: No to závisí, kolik do toho chceš vrazit. Protože se to dá složit čistě s použitím suchých zipu a lepení plastu na sebe, ale to se ti bude postupně rozpadat a opadávat. Nebo se dělá hybridní konstrukce, kde se nýtuje, co se dá, případně lepí, používají se velcro řemeny, přezky a další věci, tak ať se v tom posadíš či v tom můžeš hopsat na místě a nic z tebe nespadne. Soché zipy tam jsou jen vyjímečně. Taky se do helmy kromě větráků dává elektronika na změnu hlasu a efekt, že mluvíš přes vysílačku.
    No na airsoft, bys to možná asi z blízka prostřelil, ale nezkoušel jsem to. To by chtělo něco hybridního spíš na bázi laminátu s uhlikovou tkaninou, než lisovaný plast.
    ESY
    ESY --- ---
    TOMG: tak to jsem ani nepocital :DD
    no kazdopadne jsem se chtel jen zeptat :]
    CHUCPE
    CHUCPE --- ---
    Díky, vyladění znamená to přbrousit a upravit díly nějakým zabrušováním, nebo něco víc?
    Větráček do helmy? tak to je mazec
    kg je hodně málo, čekal bych že ze 2 mm plastu to bude o dost víc, celkově by váha do 15 kg byla v pohodě pokud bude dosaženo větší pevnosti.
    Jak se ty díly spojují? jsou tam nějaké řemeny nebo moderní sucháče které to spojují s overallem nebo je to samonosné?
    Rozhodně bych o takovouhle hračku zájem měl, ale otázka je to ladění a výroba, kdyby na to došlo tak by to muselo být leda spoluprácí abych věděl co s tím kusem plastu potom - jsou nějaké akce kde to lze použít, třeba stormtroopří airsoft :-)))
    TOMG
    TOMG --- ---
    Ještě jsem vlastně neodpověděl na klimatické podmínky. Když je venku 30, tak pod tím máš jen tenký černý overal co je krytý bílým pancířem, který se tolik nehřeje a do helmy se dávají větráčky na ventilaci vzduchu. Za těchto podmínek se v tom chodit dá, ale rozhodně né dlouho.
    TOMG
    TOMG --- ---
    CHUCPE: Jak se to veme, ale prodejní cena za nesestaveného stormtroopera je do 10k kč, sestavený by stál víc a to se musí víc vyladit na toho kdo to bude nosit. A na to ja nemám čas, abych to pro někoho skládal. Hm, vážit jsem to nevážil, ale odhaduju, že jen plastu je tam tak 5 kg. Jinak chtěl bych tě upozornit, že je to kostým ne reálný pancíř, takže když s sebou švihneš o zem, tak to můžeš poškrábat a nebo to rozštípnout. Ale zase je možnost si nechat vyrobit rezervní díl. Běžným nošením by se nemělo nic výrazně poškodit, pokud v tom chceš být akční, tak na tohle to proště není, to by muselo být technolgicky řešeno úplně jinak a bylo by to výrazně dražší. Pohyblivost, jde to, dá se v tom i posadit, i když sice né úplně pohodlně a potřebuješ k tomu místo. Dost možností závisí na tom, jak je kostým sestaven a upraven oproti klasickému sestavení


    ESY: No rozhodně nehrozí, že ti řeknu tady máš mašinu a hrej a že to bude zítra. Ale domluva by možná snad byla.
    ESY
    ESY --- ---
    TOMG: hele pane.... Je moznost treba pouzit za neakej drobnej poplatek tu tvoji vakuform masinu ?:]
    CHUCPE
    CHUCPE --- ---
    Ta zbroj vypadá fakt pškně, jen pár otázek zakolik bys jí vyrobil, jaká je v tom pohyblivost, kolik to váží, co ten matroš vydrží (třeba když sebou někde moc pěkně řízneš o zem) a jak máš vyřešené dýchání když bude venku cca 30 nad nulou?
    TOMG
    TOMG --- ---
    A pak ještě jeden upgrade, je to už asi po čtvrtém broušení a už to nechám tak jak to je.

    TOMG
    TOMG --- ---
    Drobný upgrade formy, ale počítám, že na tom budu makat až na nový rok. Ty teardrops pod očima jsem zatmelil a budu je pak frézovat. Plus jsou zatmelená některá žebra.
    TOMG
    TOMG --- ---
    ESY: Tak to nepotěší.
    ESY
    ESY --- ---
    TOMG: protoze se zhroutil server q3 a vsechny data snim :D
    TOMG
    TOMG --- ---
    ESY: Hlavně ty fotky dávej někam, kde to vydrží, když sem procházel historii toho dalšího klubu, tak většina toho nefungovala.
    ESY
    ESY --- ---
    budte zdravi soudruzi :]
    dostal jsem tip na tohle auditko, tak jsem nakoukl;] brzo ukazu co presneji vytvarim ja ;]]
    TOMG
    TOMG --- ---
    Tak jsem doufal, že na Koprcon budu mít hotového do funkčního stavu Sandtroopera, ale nestíhám to. Mám sice ty díly nachystané na zašpinění, ale samotné zašpinění, aby to vypadalo dobře, je tak na týden práce. A to nemám dořešené boty. 2x jsem z toho sundával barvu, protože to pořád není ono. Jednou to bylo pružné, ale háklivé na poškrábání a podruhé se to zas loupalo při námaze.

    Také mi dorazila sympatická kapesní váha s váživostí 50 g a přesností 0,01 g na vážení menších množství tmelu, epoxidu atd. Na klasické kuchyňské digitální váze , která má přesnos 1 g se míň jak 50 g přesně odvážit nedá. Nejde o hlavní složku, ale o různé katalyzátory, kde se jejich podíl v tomto množství pohybuje v gramech.

    Taky mi dorazily barvící pasty na epoxidové pryskyřice, takže si s tím brzo pohraju.
    TOMG
    TOMG --- ---
    Jak budu mít čas a prachy navíc, tak zkusím i další materiály. Teď mě čeká barvení černé kůže na bílo. Takže to půjde nastříkat pistolí, protože štětcem se to prostě nedá.
    TOMG
    TOMG --- ---
    SUN_VU_KUNG: dělám s tím co mám po ruce, každopádně tohle není finální forma, je to jen prototyp.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam