• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMGKostýmy, výroba a údržba - Star Wars a další
    TOMG
    TOMG --- ---
    CHUCPE: No můžu to přehodit na forum Czech Outpostu. Třeba to tam někoho zaujme. Ale budu potřebovat konkretnější popis včetně kontaktu. já osobně tuším jen zběžně o co jde.
    CHUCPE
    CHUCPE --- ---
    Vím že je to pro tento klub off topic ale protože asi máte rádi SW, tak mám nabídku: nějak rozjíždíme víkendové hraní SW v systému d20, byl by zájem o hru?
    Postavy nebudou žádní miloušcí povstalci a teroristé, ale tvrdí a neúprosní ochránci pořádku v galaxii pod vedením našeho milovaného císaře Palpatina.
    TOMG
    TOMG --- ---
    CHUCPE:Neboj, ono to nebude hned, ale letos to bude určitě.
    CHUCPE
    CHUCPE --- ---
    Jen mi dej dopředu vědět kolik za to budeš chtít, abych se pak nedivil, kolik peněz po mě budeš chtít, pořizuji si novou zbroj a to člověka vždy trochu vyčerpá
    TOMG
    TOMG --- ---
    CHUCPE: Dobře
    CHUCPE
    CHUCPE --- ---
    OK počítej se mnou.
    TOMG
    TOMG --- ---
    CHUCPE: To asi jo, ale asi až vyrobím nové formy na novou helmu, protože tu aktuální co máme hodlám vyřadit a nahradit tou novou. Ale netuším kolik bude cena, to budu vědět, až budou první vylisky a první složená helma, protože ji budu skládat podobně jako ty filmové, tedy včetně nástřiku barvou.
    CHUCPE
    CHUCPE --- ---
    Bylo by možné si od tebe nechat udělat jen přilbu, nemusí mi ani sedět ale jen jako model, byla by doma na čestném místě...
    TOMG
    TOMG --- ---
    ESY: Sice je to náročnější na přípravu, ale ušetřís si s tím pak práci a můžeš to použít na jiný kostým jako základ.
    ESY
    ESY --- ---
    TOMG: taky moznost no ;]
    TOMG
    TOMG --- ---
    ESY: No víc profi je si udelat odlitek těla a bastlit to na tom :)
    Tohle budu řešit u toho Red Guarda.
    ESY
    ESY --- ---
    TOMG: to zazivam ja u halo kostymu :] nastesti jak delam zaklad z papiru tak vzdy muzu postavit novej a potom si ho az sedne vylaminovat a upravit:D ale i tak je to blazinec
    TOMG
    TOMG --- ---
    CHUCPE: U stormtroopera je často problém, že se nevyplatí mít několik velikostí forem, pro dané díly, protože bys to neměl kam dávat a je to dost drahé a časově náročné na výrobu, tudíž se dělá jen jedna univerzální velikost, co má trochu přesahy a to se pak upravuje na dotyčného. U klonů má třeba Kevin z toho webu jak sem psal níž jednu velikost a na pár dílů má jejich krátší varianty. Masakr je, když chce kostým někdo, kdo je příliš buclatý :)
    CHUCPE
    CHUCPE --- ---
    No v tom případě máš co dělat aby to fungovalo, ale většinou je nesedící zbroj z velké části daná špatnými rozměry toho kdo je uvnitř a nebo tím, že někde ušetříš 2 cm pancíře tam kde je ho třeba pro připevnění něčeho jiného
    TOMG
    TOMG --- ---
    CHUCPE: Ješte lépe je to vidět v HDTV verzi, kde vidíš jak mají ty části pancíře zkroucené, občas se jim otevírá zadní část lýtka Když mají zbraň v pouzdře, tak to solidně tahá za opasek. V několik záběrech mají i prohozené lýtka a není to vinou převráceného záběru, ale i to tam je.
    CHUCPE
    CHUCPE --- ---
    Snaha o filmovou věrnost je jasná, proto jsem spíš mluvil ověcech, které nejsou vidět a spíš řeší způsob upevnění a pospojování než samotný tvar.
    Ta pohyblivost je dobře vidět hned na začátku Ep. IV kdy odstřeleným otvorem vyběhne parta zmrzačených chrobáků s evidentně zablokovanými klouby schopná držet zbraň jen ve dvou polohách a neschopná pořádně otočit hlavu
    TOMG
    TOMG --- ---
    CHUCPE: Ke stormíkovi nepotřebuješ standartně nic, backpack mívají jen sandtroopeři a to je v principu jen taková krosna s pár krabicema.
    Kloni backpack mají, ale to je taková plastová krabice na zádech.
    U té munice, zrovna v SW je munice energetická, tady žádné náboje a stormtroopeři by měli mít zásobníky, jak jsou na opasku ty krabičky. Jenže to bys musel předělat celý ten opasek ať se chá reálně, ale už nebude vypadat jako ve filmu a snaha kostýmů je vždy co největší podobnost s filmem, nezávisle na tom, jak blbě se v tom bude chodit a bude to nepoužitelné. :)

    Jinak s tou pohyblivostí a pohodlností máš samozřejmě pravdu, ale jen do jisté míry, protože vycpat se to dá, jakmile konečně složím toho sandtroopera co mám rozdělaného, tak ho pak budu zkoušet a co bude možné to předělám. Navím mám možnost si libovolný díl vyrobit znova a zkusit to jinak.
    Problém je, když zjistíš, že na větší poholdnost bys musel šáhnout do tvaru dané části a už si na hranici, že to buď nebude vypadat jak má a nebo to bude ještě ok, ale nejde to bez modifikace forem. Což je výrazně víc práce než jen vylisovat náhradní díl.
    CHUCPE
    CHUCPE --- ---
    No ona je otázka jak velký batoh k téí zbroji potřebuješ, Když pojedu podle SW d20 který docela intenzivně hrajeme tak jídlo řešíš tabletkami, na kterých vydržíš i týden, trochu vody můžeš mít na zádech , tak denní dávku, munice v podstatě žádná, neb jeden zásobník je 100 ran a reálný palbný průměr, podkle zkušeností z iráku nebude víc jak 400 ran, taže vlastně 4 malé baterky. No a víc nepotřebuješ, protože zzbroj za tebe udělá zbytek a to co ne od toho tam jsou tanky a podpůrná vozidla.
    POdle mě by tam šly udělat malé vychytávky, které nebudou vidět, takže těmi ověřeními projdete a přitom to bude pohyblivější. Třeba náholenice, je-li pevná z jednoho kusu tak máš problém, lae kdž to vytažení na koleno odstřihneš a uděláš pohyblivé na nýt a zezpoda upravíš pohyblivost kouskem kůže, tak to vidět nebude a přitom se chůze zlepší (todle je finta z římských náholenic)
    Další otázka pohodlí je v tom, ajk se pod to vycpeš, asi to chce vycpat ramena a zesílený bederák a mohy hodit na jakoby podvazkový pás a pak ještě přivázat k overallu
    TOMG
    TOMG --- ---
    CHUCPE: To sice jo, ale pořád to máš vymyšlené jednotky a vymyšlené brnění na efekt :) A to si vem, že podle filmů, by stormterooper měl bez problémů vydržet v tom brnění i vakuu nějaký krátký čas, pokud by bylo třeba :)
    Vím jak se v tom plastovém armoru chodí, i když váží par kilogramů, takže pokud by to mělo do 40 kg, tak je to i bez batohu nepoužitelné, si říkám, že i to středověké brnění bude pohodlnější :)
    CHUCPE
    CHUCPE --- ---
    Výstrj podle mě lze na to navěsit jednoduše: pokud by to bylo z pevného matroše tak prostě uděláš chytky a přezky rovnou na zbroj a budeš to věšet rovnou na zbroj. Když vezmu z vlastní zkušenosti malou polní a výstroj celkově na Wehrmacht 43, tak toho moc není. Když uvážíš, že tady ta pěchota (Storm i Clone) je defakto mechanizovaná (ATAT apod.) nebo aeromobilní (Gunshipy a LAAT) tak vlastně velkou polní tahají akorát z jednoho destroyeru na druhý a do pole to nevozí protože tam to zvládnou s malou a bodybagem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam