• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONANEK69Vše o digitálním vysílání TV( DVB-S, DVB-T, DVB-C)
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    btw: jsem pres vikend procetl vsechny mozne debaty, pokousel se dovolat na CRad, psal do CT... a vyvodil jsem z toho pro sebe zavery:

1. nez CT a CRad. vyresi problem s kodovanim nazvu a zpusobem komprese (viz zde http://www.digitalizace.info/view.php?cisloclanku=2008110001) nebudu to resit, stejne se to porad meni

2. vzhledem k tomu, ze stale nevim jestli nase pani domaci bude neco resit se spolecnou antenou a sam nevim jestli by mi v pripade vlastniho reseni pomohla spise pasivni (nebezpeci ze jsem v signalovem stinu a tudiz mam signal slaby) nebo aktivni antena (nebezpeci ze chyba neni v sile signalu a tudiz aktivni antena by ho mohla prebudit), nebudu ani v tehle otazce delat zatim zadne experimenty

3. stb jsem vypnul a pokojne se vratil k analogovemu vysilani ;-)

dejte mi mile verejnopravni organy vedet az vam to bude fungovat, do te doby mi s digitalizaci polibte prdel
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    CATT: no to je takovy vareni z vody a imho picovina

bliz ke skutecne pricine (krome chybneho oznaceni programu) se mi jevi tohle:
    http://www.digitalizace.info/view.php?cisloclanku=2008110001

jak nazvy, tak zpusob komprese NEODPOVIDAJI prumyslovemu standardu... coz je zcela legitimni duvod, proc to stb dodrzujici normy nepovazuji za validni signal....

bohuzel ovsem jak readiokomunikace tak CT zrovna moc pruzne nekomunikuji... presneji receno nekomunikuji vubec.
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    MUI: mux A a B byly docasny, ted by to mela byt vysilaci sit 2
    ale ja to tady taky nechytal ani pred tim na B, pnac to vysilalo z nejaky mrdky v ladvi a zelenyho pruhu
    YNZA
    YNZA --- ---
    nakokot je, ze nejdou zatim zadeny epg data, a vubec zadny radio stream :( to me teda fakt jako serou
    CATT
    CATT --- ---
    DANNIEL: Nevím, jak tobě, ale mě už v Nuslích jede Mux1 i 2 - včera to přitom ještě nešlo.
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    YNZA: hele podle vseho to neni vzdycky problem polarizace, viz tady takova nase soukroma debata o signalu v nuslich ;-)
    http://www.digitalnitelevize.cz/forum/dvb-t-vysilaci-sit-multiplex-1/praha-nusle-digitalni-tma-55461/?kotva=praha-nusle-digitalni-tma-55721#praha-nusle-digitalni-tma-55721

po zmene polarizace na V nenajdes ani signal z cukraku, pri H jde aspon to...

Ceska televize k tomu tvrdi, ze problem je s oznacenim kanalu
    http://www.digizone.cz/aktuality/ct-vysvetluje-problem-s-oznacenim-programu/.
    coz je mozna duvod, i kdyz oni tvrdi, ze "nektere tunery" si s tim neporadi, praxe je asi takova ze vetsina... nekdo v diskuzich hlasil, ze mu to hlasi nazvy v cinskych znacich... nektere tunery ale zrejme nekorektni znakovou sadu chapou jako nekorektni signal (proste neni podle standardu) a ignoruji ho - vysledek je, ze to pro uzivatele vypada, ze signal ta vubec neni

Blby je, ze radiokomunikace hrajou mrtvyho brouka, jejich zakaznicka linka nefunguje a ted uz ani web
    YNZA
    YNZA --- ---
    a este ze mam sito, polarizace me netankuje
    YNZA
    YNZA --- ---
    doslo k prehazeni multiplexu
    POPEY: dej to znova naladit
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    CATT: v praze by mel jit signal i bez polarizovani anteny, je na to dost silnej
    nicmene soudruzi z radiokomunikaci jeste asi zcela nedostudovali manualy k novym antenam na zizkove...
    takze, POPEY mas asi stejnej problem jako ja... s tim ze my tady v Nuslich nenaladime vubec nic ;-)

jo spis nez polarizace by pomohlo vyhodit vsechny zesilovace (byvaji u spolecnych anten)... novy signal by mel byt silnejsi a blizko vysilacum (vnitrni praha) by mohl byt zesilovacem prebuzenej, coz je ve vysledku totez jako by nebyl
    CATT
    CATT --- ---
    POPEY: Set top boxu nic není. Zapínání probíhá dnes postupně, takže to zkus znovu. Pokud nenaladíš (jako já), bude to zřejmě tím, že přijímáš Žižkov a máš špatně polarizovanou anténu - je třeba ji otočit o 90°.
    POPEY
    POPEY --- ---
    mam dotaz ohledne digitalni televize. vypnuli me vcera vsechny programy a rano sem si naladil jen 9 programu jakoze ocko, nova prima atd ale vsechny programy z rad CT tam nejsou. a manualne kdyz projizdim to pasmo tak je taky nenajdu. je mozny ze mam ten settop box nejakej pohasenej
    YNZA
    YNZA --- ---
    spis musis jak muzes
    CATT
    CATT --- ---
    MUI: No ano. ale to už jsem jednou psal
    CATT
    CATT --- ---
    MUI: Jsou to stále vlny a v principu ani nejsou digitální - pouze ten signál před vytvořením vln je digitální. Ale digitální signál má lepší korekci chyb a další vlastnosti (třeba se do jednoho "analogového kanálu" narve až pět digitálních).
    Takže anténa bude stále potřeba :)
    Každopádně dočkej času, teprve 31. 10. se spustí řádné digitální vysílání plným výkonem
    CATT
    CATT --- ---
    MUI: Samozřejmě k tomu můžeš připojit pokojovou anténu a samozřejmě poznáš zlepšení.
    Kam ji umístit? Nejlépe na střechu a nasměrovat na vysílač. To nemáte v domě anténní rozvody? To je taková bílá zásuvka se dvěma až třemi konektory. Je povinností majitele domu rozvody zajistit.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    CATT: muzu nechat anteny? mame tri na ruzny frekvence. mas nejaky tip kde to koupit?
    CATT
    CATT --- ---
    RATTKIN: Jižní Čechy nejsou Praha. Kilometr od vysílače není dvacet kilometrů. Jenom stručně - síla signálu klesá se čtvercem vzdáleností. K tomu připočítej nějaké překážky a máš vymalováno.
    Protože se do budoucna výměně nevyhneš, doporučuji vyměnit aktivní prvky. Pokud si to necháš udělat, tak se vejdeš do dvou tisíc, možná i do tisíce.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Na starou antenu mi to nic nechytne, ale sou tam divny zesilovace. Kamarad to zkousel u sebe, ma malou pokojovou antenu. V praze mu to slo v pohode, ale tady na jihu nic. Je tu nejaky digitalni jihocech co mu to chodi?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam