• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONANEK69Vše o digitálním vysílání TV( DVB-S, DVB-T, DVB-C)
    rozbalit záhlaví
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    CATT: muzu nechat anteny? mame tri na ruzny frekvence. mas nejaky tip kde to koupit?
    CATT
    CATT --- ---
    RATTKIN: Jižní Čechy nejsou Praha. Kilometr od vysílače není dvacet kilometrů. Jenom stručně - síla signálu klesá se čtvercem vzdáleností. K tomu připočítej nějaké překážky a máš vymalováno.
    Protože se do budoucna výměně nevyhneš, doporučuji vyměnit aktivní prvky. Pokud si to necháš udělat, tak se vejdeš do dvou tisíc, možná i do tisíce.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Na starou antenu mi to nic nechytne, ale sou tam divny zesilovace. Kamarad to zkousel u sebe, ma malou pokojovou antenu. V praze mu to slo v pohode, ale tady na jihu nic. Je tu nejaky digitalni jihocech co mu to chodi?
    CATT
    CATT --- ---
    A na starou anténu ti to nic nechytne? Pokud to nemáš filtrované nějakým slučovačem nebo anténním zesilovačem, tak by to mělo chytat i digitální signál. Pokrytí signálem se vždy uvádí jako venkovní, uvnitř je vždy horší. Zvlášť na prutovou anténu, pokud nejsi blízko vysílače.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    CATT: v jiznich cechach jede verejnopravni multiplex, na kterym maji jet ct1 - ct24. Kdyz ale odpojim starou antenu, dam tam ten mini bicik a prepnu kartu na dvb-t, tak nic nenaladim
    CATT
    CATT --- ---
    RATTKIN: Vysílá u vás digitál? Jde ti po anténním kabelu digitální signál?
    To je jako věštit z křišťálové koule :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    mam tv kartu Gigabyte GT-PTV-TAF-RH. analog jde dobre [celkem] ale na digitalni vysilani nemuzu nic naladit. Kde muze byt problem?
    CATT
    CATT --- ---
    FLLIP: v zásadě ano. MPX1 je celý pro čt. MPX2 je pro Novu a toho, koho si ČRa vyjednají. MPX3 je pro Primu a toho, koho si CDG vyjedná.
    momentálně nechce říct nikdo nic. ale óčko by mělo být spíš v MPX3, Z1 možná v MPX2.
    FLLIP: CDG vysílá z Cukráku, ale jedná s ČRa, že by využilo jejich vysílací kapacity, tedy vysílalo ze žižkova.
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    pokud sem to dobre pochopil tak MUX1 bude pouze pro Ct, dvojka by mela bejt pro novu + nejaky kanaly od novy a trojka bude pro primu a zbytek televizi ktere treba teprve vznikaji.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Akorát nechápu jak tam psali že to nějak přehoděj.. jakože multiplex A a B bude sjednocen do multiplexu 1 (zadarmo) a multiplexu 2 (placené) takže teď když mě šel super multiplex A a špatně Bčko tak by mě měl pak jít multiplex 1 stejně jako Ačko ?
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    No já používam jenom domaci antenku, bydlim přímo pod žiž. věží takže sem problém se signálem nikdy neměl, ale tedka nechytnu vůbec nic... jenom mizernej analog :-(

Nevíte někdo jestly po tý akci bude ze žižkova vysílat i digi Prima, ocko atd...
    HONANEK69
    HONANEK69 --- ---
    nastala zmena v sireni signalu z horizontální na vertikální polarizaci. Pokud pouzivate sito je treba jej otocit o 90 stupnu... :(
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    ZONICEK: to je fakt super, uz jsem o tom taky neco nasel na digizone...uz me to "vylepsovani" fakt sere.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    FLLIP:
    Voni to přepnuli na 6 neděl z Žižkova na Strahov... Teď jsem byl u babičky páč nato jela... a v neděli ráno signál 0... fakt super, nic jinýho nechytí...
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    Funguje vám tedka prijem digitalni TV? Na žižkově a Vinohradech?
    HONANEK69
    HONANEK69 --- ---
    ZEROMICKEY: pokud chces poslu ti nabidku + info.
    ZEROMICKEY
    ZEROMICKEY --- ---
    Potrebujem do rod. domu koupit satelit na digi prijem (normalni antena nam nestaci vzhledem k umisteni) a rozvest jej do 4 nezavislych bytovych jednotek s moznosti rozsireni na 6 bytovych jednotek. Nemate nekdo njk schema zapojeni + doporuceni konkretniho reseni? Diky
    SARRI
    SARRI --- ---
    co dvb-t a ubuntu?? nepodarilo se mi tohle spojeni uspesne provest ;//
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    HONANEK69: dementi :(

HONANEK69: sony chapu ze se o to zasazovalo - mam prave bravii ktera ma vsechny ty moznosti tak me zajimalo jestli to nahodou nejde...
    HONANEK69
    HONANEK69 --- ---
    UPC - web
    1.
    Mohu použít svůj vlastní set-top-box?

Použití vlastního set-top-boxu není v současné době pro příjem kódovaných programů digitálního kabelového vysílání možné. Pro příjem programů je nezbytné užití SMART karty dodané od naší společnosti, která je pevně spjata s námi dodávaným set-top-boxem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam