• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONANEK69Vše o digitálním vysílání TV( DVB-S, DVB-T, DVB-C)
    rozbalit záhlaví
    YNZA
    YNZA --- ---
    YNZA: stojim si za tim, ze jeden prijimac prijima pouze jeden nastaveny signal :D jetsli sou vsechny v jedne krabici jako nejake karty je vec jina.
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    YNZA: hele, nejakej bazmek na to asi bude, pritel od matinky zarizuje takovou snobskou noru, kde je 8 televizi (maximum toho zarizeni), lze k tomu pripojit satelit, kabel, dvd... whatever, na kazdy lze sledovat neco jinyho, libovolne prepinat... ono to teda bude nejaky komplikovanejsi, pnac ten bazmek umi pres dalkovy ovladani resit i jiny veci v byte - napr. stahovani rolet, zaluzii, klimatizaci, svetlo...
    YNZA
    YNZA --- ---
    JAVOR: kolik pokoju tolik prijimacu, pokud je pokoju vic jak programu, tak staci kolik programu tolik prijimacu. uzij si to
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    ahojik, resim takovej problem, jak rozvest satelit do vice pokoju.? byl sem ted na slovensku a tam na penzionu byl jeden satelit a v kazdym pokoji tv kde bylo 30 programu.. proste mi jde o to abych mohl prijem ze sat vysilani roztahnout pomoci normalni anteny do vice tv..
    FRAUD
    FRAUD --- ---
    no vida, stacilo napsat MuxC :-) ale jinak jsem to fakt nemohl najit (hledal jsem jen nova hd, mpeg4 apod.)
    http://www.digitalnitelevize.cz/informace/dvb-t/pilotni-projekt-cesky-telecom.html
    predpokladam tedy ze otocenim anteny jsem se pripravil o tento signal - takze budu experimentovat .. asi idealne sezenu druhou antenu
    dikes
    CATT
    CATT --- ---
    FRAUD: Furt jak s malými, to si nemůžete pročíst diskuzi?
    MuxC, tedy experimentální vysílání O2 se NEVYSÍLÁ ze žižkova.
    Praha - Novodvorská 64 2 kW H 14°27'04" 50°00'59" 305
    Praha - Petřiny 64 2 kW H 14°20'36" 50°05'19" 362
    Praha - ÚTB Olšanská 64 2 kW H 14°28'09" 50°05'01" 250
    Praha - Václavská 64 2 kW H 14°25'03" 50°04'30" 205

DVB-T s MPEG4 není úplně běžné, většina evropy ho nepoužívá. počítá se s ním do DVB-T2, ale to ještě stále není standardizované. kromě geeků je tady téměř deset milionů lidí, které tohle prostě nezajímá a netuší, proč by měl STB stát tři tisíce, když může stát tisíc.
    FRAUD
    FRAUD --- ---
    mel jsem antenu nasmerovanou na Zizkov ale s H polarizaci - vzhledem k tomu ze bydlim 10km od Prahy smerem na Benesov tak si spis myslim ze jsem chytal odrazem Cukrak...
    ted jsem otocil antenu a zmizelo vysilani CT1 a Nova v MPEG-4 HD .. ale nez zase polezu na strechu nevite jestli nahodou skutecne nedoslo k ukonceni tohoto testovaciho vysilani?
    viz Televize Nova jako první stanice v ČR spustila experimentální HD vysílání na platformách DVB-T, IPTV a satelitu Astra, a to v rámci veletrhu INVEX 2007. I přes krátkou dobu trvání experimentu vyvolalo vysílání velký zájem u diváků a mělo za důsledek zvýšený nákup HD elektroniky. V současné době má televizní přijímač HD Ready až čtvrtina domácností.

Vysílání v DVB-T/MPEG-4 v oblasti Prahy a Brna bylo Českým telekomunikačním úřadem zamítnuto, a tak jedinou současnou možností přenosu je satelit.

mimochodem sel bych jim nejradsi rozbit hubu za omezovani technologickyho rozvoje - nevim proc nepovolej vysilat v MPEG4 kdyz to evidentne jde...
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    D_EVIL: to me taky sere....- mam telku s dvb-c a slotem pro dekryptovaci pcmcia moduly ale stejnak mi musej vnucovat set top box....
    BICYKOLAR
    BICYKOLAR --- ---
    CATT: díky
    D_EVIL
    D_EVIL --- ---
    ASHUAS: myslim ze nejlip ti odpovi samy stranky UPC:

1.
    Mohu použít svůj vlastní set-top-box?

Použití vlastního set-top-boxu není v současné době pro příjem kódovaných programů digitálního kabelového vysílání možné. Pro příjem programů je nezbytné užití SMART karty dodané od naší společnosti, která je pevně spjata s námi dodávaným set-top-boxem.
    ASHUAS
    ASHUAS --- ---
    ma nekdo zkusenosti s DVB-C ?

konkretne - upc - ale nakup a provoz vlastniho set-top-boxu (ne pronajem jejich)
    CATT
    CATT --- ---
    BICYKOLAR: Týká se to všeho. Vtip je třeba prutová anténa, kterou každý dává vertikálně - tam to má smysl až teď, dosud bylo lepší ji mít horizontálně.
    BICYKOLAR
    BICYKOLAR --- ---
    dvb
    CATT:Prosim Tě, ono pootočení o 90° (špatně polariz. anténa) se týká jen širokopásmovejch antén nebo pomůže i u směrový? Mam právě směrovou...dík
    CATT
    CATT --- ---
    DANNIEL: Ono je to ještě složitější - ale důsledek je prostě takový, že za Mux1 si odpovídá ČT. A dost dobře nechápu, co se jim tam posralo, protože jejich reakce nejsou zrovna standardní.
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    CATT: javim, k tomu sem se uz taky dopracoval, ze celej stream vyrabi uz CT a CRa to jen siri, ono je ale blby ze kdyz neni jasne v cem je problem musis jit od sebe az ke zdroji postupne... a me holt ty CRa staly v ceste se svoji nefunkcni zakaznickou linkou... coz je blby, nevim jeslti nechytam proto, ze stream je nestandartni (vina CT) nebo proto ze CRa neco ladi a je zrovna vypnutej
    CATT
    CATT --- ---
    MUI: Hlavně, že ti to tady všichni psali, že MuxB jede odjinud, má nižší výkon a stěhovat se bude v prosinci.

DANNIEL: Fungující společná anténa je věc majitele nemovitosti (vlastníka, družstva nebo sdružení nájemníků) - musí ti zajistit kvalitní příjem.

DANNIEL: ČRa bohužel s Mux1 mají společného jenom to, že mají krabičku ve své budově a vysílají to přes své vysílače. Všechny otázky kromě toho jestli jde nebo nejde signál musíš (i ostatní) řešit s ČT. Zní to divně, ale tohle je i součástí smluvních podmínek.
    YNZA
    YNZA --- ---
    tak hlavne ze se to osum let testuje :) typicky
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    btw: jsem pres vikend procetl vsechny mozne debaty, pokousel se dovolat na CRad, psal do CT... a vyvodil jsem z toho pro sebe zavery:

1. nez CT a CRad. vyresi problem s kodovanim nazvu a zpusobem komprese (viz zde http://www.digitalizace.info/view.php?cisloclanku=2008110001) nebudu to resit, stejne se to porad meni

2. vzhledem k tomu, ze stale nevim jestli nase pani domaci bude neco resit se spolecnou antenou a sam nevim jestli by mi v pripade vlastniho reseni pomohla spise pasivni (nebezpeci ze jsem v signalovem stinu a tudiz mam signal slaby) nebo aktivni antena (nebezpeci ze chyba neni v sile signalu a tudiz aktivni antena by ho mohla prebudit), nebudu ani v tehle otazce delat zatim zadne experimenty

3. stb jsem vypnul a pokojne se vratil k analogovemu vysilani ;-)

dejte mi mile verejnopravni organy vedet az vam to bude fungovat, do te doby mi s digitalizaci polibte prdel
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    CATT: no to je takovy vareni z vody a imho picovina

bliz ke skutecne pricine (krome chybneho oznaceni programu) se mi jevi tohle:
    http://www.digitalizace.info/view.php?cisloclanku=2008110001

jak nazvy, tak zpusob komprese NEODPOVIDAJI prumyslovemu standardu... coz je zcela legitimni duvod, proc to stb dodrzujici normy nepovazuji za validni signal....

bohuzel ovsem jak readiokomunikace tak CT zrovna moc pruzne nekomunikuji... presneji receno nekomunikuji vubec.
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    MUI: mux A a B byly docasny, ted by to mela byt vysilaci sit 2
    ale ja to tady taky nechytal ani pred tim na B, pnac to vysilalo z nejaky mrdky v ladvi a zelenyho pruhu
    YNZA
    YNZA --- ---
    nakokot je, ze nejdou zatim zadeny epg data, a vubec zadny radio stream :( to me teda fakt jako serou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam