• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONANEK69Vše o digitálním vysílání TV( DVB-S, DVB-T, DVB-C)
    rozbalit záhlaví
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    YNZA: taky ne :o(
    nakonec jsem ten ProgDVB odinstaloval a zkusim ho nainstalovat znova bez toho kodeku..
    YNZA
    YNZA --- ---

tahle to nejde?
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    nevite nekdo jak po nainstalovani ProgDVB odinstalovat kodek ElecardMPEG2 aby mi tam furt nebehalo upozorneni ze si ho mam zaregistrovat??
    CATT
    CATT --- ---
    Pořizovat digitální kabel a mít takhle starou televizi, to je mrhání prostředky - analogový kabel je stále v nabídce a stojí o stovku méně.
    YNZA
    YNZA --- ---
    TURBO: pokud pristroj nema modulator, nelze ho pripojit jen antenou a cekat ze se z nej v tv NEJAK objevi to co si na nem naladil. Neni to ujety. Nektere pristroje to proste nemaji, protoze se nepredpoklada tak mrzka kvalita propojeni/tv. Tvuh handan jej skutecne nema. Lze vyresit externim modulatorem at uz primo pro tv aplikace, nebo i z nejake konzole by se to dalo ukrast (levnejsi varianta)
    TURBO
    TURBO --- ---
    ahoj, prosim o radu ...

mam od upc HANDAN CV-5000 CINX a v manualu k nemu jsem se docetl, ze je nutno ho s TV propojit pomoci scart a pak i antennim koaxem pro "loopback" a ja se ptam na co a proc? Kdyz budu mit nejakou starou televizi pouze s antennim vstupem, mam smolika? Jinymi slovy - lze na funkcni propojeni stb-tv pouzit POUZE antenni vystup-vstup?

(prijde mi to prapodivne ujety, nicmene diky za fundovanou odpoved :))
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    HONZIK96: tak se obrat na ne, at ti to vyresi, neasi...
    HONZIK96
    HONZIK96 --- ---
    zkusim to i tady.Mam od UPC Handan CV-6000 DVR a CV-5000. Obcas - nepravidelne se stane, ze "vypadne signal" - obrazovka zcerna a 6000 napise "Zakodovany kanal", je tma - uroven signalu a kvalita signalu je v te chvili pres 90%. V tu samou dobu 5000 v druhe mistbosti "zatuhne", obraz zcrena, nepise zadnou chybu, jen uroven signalu a kvalita signalu skace z 5 na 60%. Oba STB takhle zlobi soucasne, kdyz jsou oba zaple, deje se to ikdyz je jeden z nich vypnuty. Vypnout zapnout nepomaha, vetsinou se to samo od sebe chyti po par minutach, ale uz to trvalo i pul hodiny ... Oba STB mam oficialne i s kartama od UPC.
    JIMX
    JIMX --- ---
    Zdravím, má tu někdo zkušenosti s příjmem DVB-T v Plzni? Zvažuju koupit DVB-T karty a nevím, jestli vůbec něco chytnu. Podle map pokrytí bych tu měl chytat sítě 1&2&3 ... ale jsem tu lehce utopen mezi domy a okna mám otočený jenom směrem k vysílači sítě 2, tak se docela bojím, jestli mi něco půjde ...
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    CATT
    CATT --- ---
    Jo, ještě je tu jedna varianta - televize s DVB-S přijímačem. Ale tohle v případě UPC padá.
    CATT
    CATT --- ---
    Jeden sledovaný kanál, jeden tuner. Pokud budu mít v nějaké místnosti osm tunerů (osm satelitních příjmačů) a pak to sloučím v analogu a rozvedu po televizích, tak to samozřejmě jde.
    Ale obecně platí to, co už tady zaznělo, a sice, že jedna televize rovná se jeden satelitní přijímač.
    YNZA
    YNZA --- ---
    YNZA: stojim si za tim, ze jeden prijimac prijima pouze jeden nastaveny signal :D jetsli sou vsechny v jedne krabici jako nejake karty je vec jina.
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    YNZA: hele, nejakej bazmek na to asi bude, pritel od matinky zarizuje takovou snobskou noru, kde je 8 televizi (maximum toho zarizeni), lze k tomu pripojit satelit, kabel, dvd... whatever, na kazdy lze sledovat neco jinyho, libovolne prepinat... ono to teda bude nejaky komplikovanejsi, pnac ten bazmek umi pres dalkovy ovladani resit i jiny veci v byte - napr. stahovani rolet, zaluzii, klimatizaci, svetlo...
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    hm.. tak z toho moc moudrej nejsem.:) ale nasel sem ted tohle http://www.smartwi.net/prods.html jestli to spravne chapu tak to nasdili kartu, abych nemusel UPC platit 3x jen abych mohl jejich programy sledovat na 3 tv..
    YNZA
    YNZA --- ---
    JAVOR: kolik pokoju tolik prijimacu, pokud je pokoju vic jak programu, tak staci kolik programu tolik prijimacu. uzij si to
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    ahojik, resim takovej problem, jak rozvest satelit do vice pokoju.? byl sem ted na slovensku a tam na penzionu byl jeden satelit a v kazdym pokoji tv kde bylo 30 programu.. proste mi jde o to abych mohl prijem ze sat vysilani roztahnout pomoci normalni anteny do vice tv..
    FRAUD
    FRAUD --- ---
    no vida, stacilo napsat MuxC :-) ale jinak jsem to fakt nemohl najit (hledal jsem jen nova hd, mpeg4 apod.)
    http://www.digitalnitelevize.cz/informace/dvb-t/pilotni-projekt-cesky-telecom.html
    predpokladam tedy ze otocenim anteny jsem se pripravil o tento signal - takze budu experimentovat .. asi idealne sezenu druhou antenu
    dikes
    CATT
    CATT --- ---
    FRAUD: Furt jak s malými, to si nemůžete pročíst diskuzi?
    MuxC, tedy experimentální vysílání O2 se NEVYSÍLÁ ze žižkova.
    Praha - Novodvorská 64 2 kW H 14°27'04" 50°00'59" 305
    Praha - Petřiny 64 2 kW H 14°20'36" 50°05'19" 362
    Praha - ÚTB Olšanská 64 2 kW H 14°28'09" 50°05'01" 250
    Praha - Václavská 64 2 kW H 14°25'03" 50°04'30" 205

DVB-T s MPEG4 není úplně běžné, většina evropy ho nepoužívá. počítá se s ním do DVB-T2, ale to ještě stále není standardizované. kromě geeků je tady téměř deset milionů lidí, které tohle prostě nezajímá a netuší, proč by měl STB stát tři tisíce, když může stát tisíc.
    FRAUD
    FRAUD --- ---
    mel jsem antenu nasmerovanou na Zizkov ale s H polarizaci - vzhledem k tomu ze bydlim 10km od Prahy smerem na Benesov tak si spis myslim ze jsem chytal odrazem Cukrak...
    ted jsem otocil antenu a zmizelo vysilani CT1 a Nova v MPEG-4 HD .. ale nez zase polezu na strechu nevite jestli nahodou skutecne nedoslo k ukonceni tohoto testovaciho vysilani?
    viz Televize Nova jako první stanice v ČR spustila experimentální HD vysílání na platformách DVB-T, IPTV a satelitu Astra, a to v rámci veletrhu INVEX 2007. I přes krátkou dobu trvání experimentu vyvolalo vysílání velký zájem u diváků a mělo za důsledek zvýšený nákup HD elektroniky. V současné době má televizní přijímač HD Ready až čtvrtina domácností.

Vysílání v DVB-T/MPEG-4 v oblasti Prahy a Brna bylo Českým telekomunikačním úřadem zamítnuto, a tak jedinou současnou možností přenosu je satelit.

mimochodem sel bych jim nejradsi rozbit hubu za omezovani technologickyho rozvoje - nevim proc nepovolej vysilat v MPEG4 kdyz to evidentne jde...
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    D_EVIL: to me taky sere....- mam telku s dvb-c a slotem pro dekryptovaci pcmcia moduly ale stejnak mi musej vnucovat set top box....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam