• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONANEK69Vše o digitálním vysílání TV( DVB-S, DVB-T, DVB-C)
    rozbalit záhlaví
    CATT
    CATT --- ---
    SQUZZA: odpověděl sis sám. gotcha

chvíli jsem to tak chtěl nechat, ale přesto - televize má vlastní tuner a dvd vlastní. televize tuner používá pouze pro vlastní potřebu, tedy pro zobrazení obrazu. z televize většinou žádný obraz nevystupuje, jenom do ní vstupuje.
    takže dvd nemůže nic nahrávat z televize, ale může nahrávat z televizního signálu! pokud máte analogový příjem, tak stačí na dvd naladit analogové kanály. pokud chceš nahrávat digitální stanice, musíš
    a) koupit a před dvd zapojit set top box s dvb-t
    b) vyhodit starý dvd a koupit nový s dvb-t
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    TV je s dvb-t, dvd bez...
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    prosim potrebuji informaci, jsem v tomto oboru zcela mimo. Mame TV LG 37LG60 a DVD rekorder DMR-EH68.. nejde nam nahravat z TV. boha proc..? dekuji za pripadne odpovedi :)))
    WILLIEM
    WILLIEM --- ---
    Zdarek nemate nekdo predstava zda-li by preci jen nesel set top box od UPC Conax CV-5000 Cinx iL predelat na prijem pozemniho dig.vysilani ? Díky
    HONANEK69
    HONANEK69 --- ---
    HONZIK96: díky :)
    HONZIK96
    HONZIK96 --- ---
    JAVOR: "reciever by si to mel nejak prebrat" neplati ... ... sat reciever do konvertoru posila 13V - 18V 11/22kHz .. prepina tim High band H / V , Low band H / V .. podle toho si urcuje, jaky transporder z ktere druzice bude vlastne prijimat ... takze kdyz na jeden konvertor pripojis pres nejakou primitivni rozdvojku dva recievery, budes stejne dal moci koukat jen na jeden program na jedne telce ... pro Tvoje reseni je nej twin konvertor a dotahnout k antene druhej kabel ..
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    stejne nechapu duvod, vzdyt je to proste rozdvojka na kabel a reciever by si to mel nejak prebrat.. nebo jaky je tam duvod.???
    HONANEK69
    HONANEK69 --- ---
    JAVOR: urcite nový konvertor.
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    no tak jak, staci mi jen rozbocovac nebo musim koupit ten konvertor.?? prece jen 200 je neco jinyho nez 700 a dalsi dira do zdi kuli druhymu kabelu primo od paraboly..
    HONANEK69
    HONANEK69 --- ---
    CATT: ale no tak... rozbočovač lze použít pouze pokud bude zapojen jeden nebo druhy prijamac. Soucane fungovat nebudou. Pro připojení více přijímačů na jednu parabolu(konvertor) je třeba konvertor pro dva a vice přijímačů, popřípadě quatro konvertor a multipřepínač.
    CATT
    CATT --- ---
    blbost, potřebuje rozbočovač na satelitní signál
    http://www.digitelka.cz/kabely-a-konektory_33/rozbocovac-sat_327.html
    leda by chtěl sledovat dvě různé družice...
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    ahojik, chci se zeptat kdyz chci sat televizi roztahnout do dvou televizi, tak otrebuju 2 receivery a 2 karty, da se to udelat tak aby byla jen jedna antena.? neco jako rozdvojku na kabel co vede od anteny nebo to u satelitni tv nejde.?
    CATT
    CATT --- ---
    HURDA: na stávající - mohlo by to jít
    točit - nemělo by to být potřeba, ale možná jo

1. zapojit stb na anténu a dát vyhledat kanály
    2. pokud to nepůjde, zkusit chytat na pokojovou anténu nebo kus drátu (opět vyladit) - pokud to šlo, tak bude špatně natočená anténa na střeše nebo tam bude nevhodná krabička v cestě
    4. pokud nešla pokojová anténa, tak stejně je třeba něco dělat se střešní anténou, ale to už je spíš na odborníka
    můžeš si třeba zjistit, na jakých kanálech nebo frekvencích vysílá žižkov a ještěd. pak natočit anténu na jeden z nich a zkusit zadat údaje ručně. zjistíš, jakou máš kvalitu signálu. pokud žádnou, tak ještě můžeš točit anténou
    atd. většinou je nejlepší, pokud to nezvládneš sám, tak se obrátit na odborníky
    HURDA
    HURDA --- ---
    Ahoj, babicka k vánocům dostala set-top box, ted ma TV normalne analog a ant-enu na střeše. Jsme v Dobrovici což je vesnice vedle Mladé Boleslavi. Měl ych jí to nějak zprovoznit. Netuším jak to má zapojený, ale sme přesně na rozmezí vysílačů z Prahy(Žižkov) a Liberce (Ještěd) domá máme antény na oboje u babičky nevim.

Když tam zejtra pudu to zkusit na co se mám připravit, jde to vůbec chytat na stávijící antény? budu muset točit anténou? nějaký rady dopředu?
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    YNZA: taky ne :o(
    nakonec jsem ten ProgDVB odinstaloval a zkusim ho nainstalovat znova bez toho kodeku..
    YNZA
    YNZA --- ---
    TURBO: jo tv karta za kilo to resi
    TURBO
    TURBO --- ---
    YNZA: aha, cili to je opravdu akorat loopback, mel jsem za to, ze to je zkratka antenni modulovany vystup ...

Cili jedina moznost, jak ho propojit do kompu je pres s-video, jestli tomu dobre rozumim ...

Pro vysvetleni: mame doma shorela televize, bohuzel na tom nejsem ani ja ani ona financne tak, aby se dala koupit nejaka fajnova nova telka. Tedy me napadlo - koupim ji do kompu za par slupek televizni kartu a bude na bednu koukat na kompu a zbavi se jednoho kramu (bedna).

Komplikace zacina ve chvili, kdy zjistim, ze mama ma doma dvb-c od UPC ...

... a tak volam hilfe, slibil sem ji to dat do Vanoc do kupy a hromada klacku, ktery mi tahle situace haze pod nohy se zajimave zvetsuje :(
    YNZA
    YNZA --- ---

tahle to nejde?
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    nevite nekdo jak po nainstalovani ProgDVB odinstalovat kodek ElecardMPEG2 aby mi tam furt nebehalo upozorneni ze si ho mam zaregistrovat??
    CATT
    CATT --- ---
    Pořizovat digitální kabel a mít takhle starou televizi, to je mrhání prostředky - analogový kabel je stále v nabídce a stojí o stovku méně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam