• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONANEK69Vše o digitálním vysílání TV( DVB-S, DVB-T, DVB-C)
    rozbalit záhlaví
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    VLASTIS: Mame novou antenu. Antenarovi jeho kapesni televize fungovalala, nase karta furt nejde = karta je spatna.
    Chceme koupit usb stick s dvb-t ASUS U3100MINI. Daji se pouzit usb televizni karty? Mate s tim zkusenosti?
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    RATTKIN: sry, ale na to se neda neodpovedet..

ano, to je mozne ;o)

koukni se jestli podporuje mpeg2

http://www.digiprijem.cz/view.php?cisloclanku=2008100002
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    mame novou antenu, dbv-t na tom na televizi se set-top-boxem jde. Na pocitaci to zadny kanal nenajde. je tam tv-karta gigabyte nastavena na dbv-t. Muze tak karta byt spatna?
    YNZA
    YNZA --- ---
    pokud myslis satelit=talir, tak staci jeden, zbytek jde a je vse jak rikas
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Mame doma dve domacnosti a starou analogovou antenu.

Muzeme koupit satelit a pripojit na nej reciever + televizi a zaroven satelitni kartu do pc?
    Aby moíhla kazda rodina koukat na jiny program? Nebo musime mit dva satelity.

Alternativne udělat novou anténu na dvb-t a set-top-box a tv kartu do PC.

Jsou na satelitu vsechny ceske kanaly ct + nova?
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    ahoj,
    mate nekdo zkusenosti s sirenim DVB-T signalu pres kabelove vedeni?
    mistni provider tvrdi, ze experimentuje s moznosti protlacit DVB-T skrz kabel, ale nevim jak optimisticky mam v tomto smyslu byt..
    televize s DVB-C vychazeji o par tisic draz a nevim jestli mam ted usetrit a pak si nadavat, ze jsem rovnou nekoupil TV s DVB-C

na googlu jsem nasel odkaz na clanek, ktery tuto moznost popisoval, ale je bohuzel placeny a hlavne v jeho anotaci je zmineno, ze je potreba splnit hodne podminek, aby to fungovalo - konkretne jake uz tam nebylo
    CATT
    CATT --- ---
    FLLIP: Pozemní HD je testovací a nikdo neví, kdy se vypne. Za současných podmínek ani nemůže vysílat oficiálně, takže je změna zákona. Tedy rovná se žádná televize ti tohle zaručit nemůže.
    Můžeš sice koupit nějakou s MPEG4 dekodérem (pár ji na trhu je), ale jestli to bude fungovat s budoucím HD vysíláním je zdačně nejisté.
    KAPPI
    KAPPI --- ---
    Ahoj, používá tu někdo emitoří satlook, combolook, megalook atd...? zajímá mě spokojenost s přístrojem, protože se nám množí reklamace a útočíme na výrobce co by měl poladit, takže jakékoliv připomínky (i drobnosti třeba ohledně ovládání) mi prosím směřujte do pošty... Děkuji, konec hlášení :-)
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    Poradí někdo co musí mít televize, abych na ní mohl sledovat pozemní HD vysílání? V součastnosti asi teda jenom Nova HD, ale chci kupovat novou TV a když už tak at to umí. Kdybyste mi poradili třeba i rovnou model, nejlíp Samsung co to dává, byl bych moc rád :)
    YNZA
    YNZA --- ---
    *video
    YNZA
    YNZA --- ---
    cideo asi ma modulator, pokud je nastavenej nekam ke 40k, muze to prebit klidne pet kanalu nahoru dolu
    CATT
    CATT --- ---
    MARTIK: video může tlumit některé kanály nebo dělat jinou paseku. Dobré je, když má stb IN i OUT, pak je to jednodušší.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    YNZA: je možný, že ve videu rozbočovač je? Tedy máme tam anténní vstup i výstup. A když jsem zkoušel do DVB-T strčit nejdřív anténu z VCR (do kterého vede hlavní anténa ze stěny), tak na DVB-T jsem už nenaladil programy ČT (1,2,24,4). Když jsem strčil anténu rovnou ze zdi do DBT-T, šlo to hladce.
    No nemá cenu řešit asi, koupím to za tři pětky a uvidím.
    YNZA
    YNZA --- ---
    pokud je dobrej signal, tak na digi se to neprojevi, otazkou zustava jakej tam mas analog. da se pripadne pouzit aktivini rozbocovac kterej dela nejme tomu 10db, ale zas aby si to neprehnal. koupil bych ten obycejnej za tricet korun a vyzkousel to
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    YNZA: co s tou kvalitou signálu? Bude to horší přes ten rozbočovač?
    YNZA
    YNZA --- ---
    esli ma skutecne jen IN, tak asi nezbejva nez tam dat tecko (rozbocovac) a jeden konec tecka jde do boxu, druhej jde do videa, a z videa pak do tv
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    YNZA: přesně nevím, můžu zjistit až budu u našich. Je to značka Wave, má pouze anténní vstup a dva scarty.
    YNZA
    YNZA --- ---
    MARTIK: presny typ toho boxu?
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    Ahoj, rozhodli jsme se koupit set top box (stb) a mám k tomu pár otázek. Koupili jsme nakonec typ s 2x scart a 1x vstup pro anténu.

1) Jak to zapojit tak, abych mohl nahrávat na videu program ze stb a zároveň sledovat jiný program přes stb?

2) Jelikož jsem anténu ze stěny šoupl do stb, tak na tv už samozřejmě nenaladím analog (konkrétně polský program u nás na ostravsku).

Současně to mám zapojené takhle:
    S DVD nehnu. Má jen SCART výstup, musí jít do TV. Pak musím nějak k TV připojit VCR. Teď to mám přes anténu.

RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Jinak filmy bych stahnul v hd kvalitě a na pořady se díval přes net z archívu, ale mě neposlouchejte, já na tv nekoukám ;)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MR_DAN: tata tu o2tv ma a fakta to dobře, kvalita je bych řek jako kvalitní dvd-rip. Internet souběžně funguje dobře. Taky by měl, za ty prachy :)
    Co se mi podařilo zjistit, musí k tomu bejt ten jejich STB. Z něj je výstup pouze scart. Je tam hdmi, ale ten se nam nepodařilo rozchodit a podle Telefonica zatím není kompatibilní se všemi tv, ale prý na tom pracují.
    Streamování funguje i přes wifi, odzkoušen ap a klient Ruckus
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam