• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONANEK69Vše o digitálním vysílání TV( DVB-S, DVB-T, DVB-C)
    BIO23
    BIO23 --- ---
    přijeli technici, vyměnili konvertor,stálo mě to 1700 , ale zatím to běží...
    YNZA
    YNZA --- ---
    BIO23: mozna je to naopak zahlceny
    BIO23
    BIO23 --- ---
    hoj,pořídili jsme si digi tv a mám problém s neustálým padáním signálu...20s to jede a ukazuje mi to sílu i kvalitu signálu kolem 90% a najednou to spadne na 20s vše na 10% a programy nejedou, aby se to zase za 20s nastartovalo na těch 90%... někdy to funguje několik minut
    je to špatně nasměrovanou parabolou? jak i teda nasměrovat správně? stačí jenom zkoušet malé výchylky a čekovat to na tý stupnici kvality a síly signálu?
    a myslíte,že je to fakt tou parabolou? rok na stejném nastavení paraboly sleduju čt24(zdarma) a nevypadlo to ani jednou...teď tam dám novej set-top-box a furt to padá- a když to vypnu a zase zapnu tak to 9 krát z 10 funguje
    paní na lince mi nabídla jen jejich technika za tisíce...
    nemáte kontakt na nějakého kámoše,co se tím zabývá? nechci šťourat do paraboly,když to zatím celou dobu jelo...
    HONZIK96
    HONZIK96 --- ---
    YNZA: přiznam se bez mučení, že mě nenapadlo začít používat univerzal :-D
    YNZA
    YNZA --- ---
    HONZIK96: no asi te to musi bavit :)
    HONZIK96
    HONZIK96 --- ---
    YNZA: ty vogo, já mám tři :-D
    YNZA
    YNZA --- ---
    dva dalkace sou peklo i pro technicky zdatny lidi, staci si ke sledovani otevrit vino a uvidis jak te to bude srat :D univerzal na hrad
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    TURBO: Loop (výstup) je pokracovani vf signalu pro dalsi pristroje.

Myslis si to naprosto presne, z toho obyc STB ti leze ven vzdcky jen jeden kanal.

Na UPC na tebe budou akorat blbe koukat a s timhle ti nepomuzou protoze to nejde.

BTW. Resil sem neco podobnyho u svarovy babky, jeden dalkac zvlada vcelku obstojne ,ale po pridani STB byla naprosto mimo, nedokazala pochopit ze musi jednim zapnout tv pak zapnout druhym STB ten pouzivat a pak zas to vsechno vypnout .
    Nakonec sme poridili ucici se univerzal, a na ten nahazeli dulezity tlacitka z STB + vypinaci od TV.
    Takze si zapne TV a dal ovlada na STB :)
    Ten je sice furt zaplej ale oproti 80 Orave zere 00 nic, navic si babca pochvaluje ze ji tam neskacou ty divny obrazovky (menu) :D
    MUXX
    MUXX --- ---
    podle me telka umi maximalne to, ze po zapnuti zkontroluje scarty a prepne se na ten aktivni

ta antena je tam imho jenom kvuli zakladni nabidce analogu

imo to taky nejde jinak nez prepinat na STB. Resil jsem to same a prepinat programy na tv je mozne jenom kdyz ma tv integrovanej dvb-c dekoder a slot na upc kartu.
    TURBO
    TURBO --- ---
    MUXX: jak jsem psal, jsem v oblasti DVB-x absolutní noob.

Propojení scart + anténní výstup znamená přesně to, co to znamená :) Tzn., že TV je se STB propojená scartem a zároveň z konektoru "loop" na STB do anténního vstupu na TV, proč to tak je, to absolutně netušim (k čemu ta smyčka je?).

Krom toho jsem myslel (vim, myslet znamená hovno vědět :)), že když mám STB tak to ani nejde jinak, než přepínat programy naladěný na STB tamtéž.

Na UPC se jistě obrátím, jen jsem myslel, že mi někdo poradí tady, že to je obecně nějaká nesmyslná haluz. Na UPC se (dle předchozích zkušeností) dost pravděpodobně dozvím "všechno máte vpořádku, můžem vám vyměnit STB za lepší za 100,-/měs. nebo poslat technika za prachy" :) Čímž na ně neházím špínu, nehaním je, ani nijak jinak nemám potřebu z nich dělat voly.
    HURDA
    HURDA --- ---
    MUXX: dvakrát jsem jim to napsal na FB na zeď a ještě někam do diskuze a jak to jde :-)
    MUXX
    MUXX --- ---
    HURDA: datovy toky nevim ale na satelitu to mozna bude fungovat: http://www.parabola.cz/clanky/4313/satelitni-vysilani-ct-originalni-zvuk-v-samostatnem-kanalu/

TURBO: zavolat na UPC? neni mi jasny co znamena "propojení jen scart+anténní výstup"
    TURBO
    TURBO --- ---
    TURBO: pls nikdo nic? Ani náznakem?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Zkousel jste uz nekdo tento prvni dostupny DVB-T2 tuner?
    Specifikace pinnacle PCTV Nano Stick T2 290e - Heureka.cz
    http://tv-tunery.heureka.cz/pinnacle-pctv-nano-stick-t2-290e/specifikace/#section
    Uvazuji o koupi - mohl by to byt dobry gadget, v Praze se uz DVB-T2 vysila.
    TURBO
    TURBO --- ---
    zdravím, mám jeden asi hodně lamovskej dotaz a prosbu o pomoc :) Obecně toho o DVB-x moc nevím, tak možná budete mít pocit, že melu blbosti ;)

Máma má už pár let doma UPC (tedy DVB-C), k tomu STB a teď cca 2 roky LCD TV od ECG (ECG 32 FHD 52 DVB-T).
    STB má Handan CV-5000 CiNX iL, propojení jen scart+anténní výstup. V STB dekódovací karta pro placený programy UPC.

Všechny programy od UPC měla naladěný na tý TV, čemuž moc nerozumim, měl jsem za to, že se musej přepínat na STB, kde se vlastně i ty kódovaný kanály dekódujou díky tý kartě. Leda, že STB všechno cpal anténím výstupem do digi tuneru v TV, pak bych to ladění a přepínání na TV chápal ...

Někdy v týdnu jí doma vypadla elektřina. Po zapnutí TV prý bylo k dispozici jen pár kanálů (imho ta základní nabídka UPC) a na ostatních kanálech zrnění (imho spíš asi černo).

Po autom. naladění programů na TV (v režimu DIGITAL TV) najde jen nějakých 10-12 kanálů (ok, přesnej počet neznám, ale imho je to ta základní nabídka).

Z ničeho nic to funguje jenom tak (tak jak jsem myslel, že to ani jinak nejde), že se TV přepne na danej vstup (kam je zapojenej STB, v tomhle případě scart) a kanály se pak přepínaj ne na TV ale na STB.

Tohle máma ale nikdy nedělala a vždycky měla plnou nabídku programů a to snad i na původní a docela starý CRT TV Orava.

Dokáže mi někdo říct, co je tohle za haluz a jak z ní ven? Mám podezření na tu TV, kde se po výpadku napájení samozřejmě určitě smázlo nějaký zásadní nastavení, ale nevím, na co se zaměřit. Nebo je problém v STB? Na něm ale přepínání programů normálně funguje a podle mámy je tam asi +- to, co tam bejt má.

Jak dosáhnout zpátky toho, že by se ty programy opravdu přepínaly jen na TV, ale přitom tam byla nabídka všech, tedy i kódovanejch (přes kartu v STB dekódovanejch) kanálů?
    LEETO
    LEETO --- ---
    Mezi nejakym starym HW sem nasel tuto kartu Pinnacle PCTV SAT CI a MAtrix revolutions Cam Modul. Vim ze me fungovala na FTA kanaly. Myslite ze to jde pouzit k prijmu UK sky ? pripadne ma to nakou cenu se toho zbavovat ? diky
    CATT
    CATT --- ---
    HURDA: zvuk je celkem zanedbatelný. s čtyřmi kanály čt se tam pohodlně vejde celý český rozhlas. výhoda mpx čt je, že můžou dynamicky rozdělovat bitrate, takže pomalé filmy na dvojce dostanou nižší, než fotbal na čtyřce.

v mpx2 je to horší, tam je kanálů pět.

s tím druhým kanálem dabovaných věcí je to složitější, protože na to musí mít práva a navíc by museli vědět, že to diváci ocení. když vezmeš aktuální sledovanost coolu, tak se jim další investice prostě nevyplatí
    YNZA
    YNZA --- ---
    VLASTIS: naprosto te chapu :D pak tedy zbyva proste konstatovat, ze pro par lidi, kteri by tomu rozumeli to naprosto nema smysl. Stejne si kupujou origo dvd v UK po netu :D
    HURDA
    HURDA --- ---
    NECROMAN: To vim, ptal jsem se na datový toky třeba Veřejnoprávní multiplex je 19Mbit/s - jde mi to kolik toho využijou - kolik na obraz a kolik na zvuk. Je tam MPEG2 a MP3 ale na jakejch bitratech to můžou pustit jsem nějak nedohledal

YNZA: Už dřív tady běhalo duální vysílání - ale technicky byl problém u televizí kde se zvuk míchal a nešla vypnout jedna strana. IMHO by to primě Cool mohlo přinést pár lidí na víc. časem by mohli ušetřit za dabing...
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    YNZA: cimz se nijak nelisi od jinych hrdych narodu

sry, ale musel jsem ..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam