• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONANEK69Vše o digitálním vysílání TV( DVB-S, DVB-T, DVB-C)
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    RATTKIN:
    Satelit venku 15m
    DVB-T venku 2m
    Pak uvnitř vše společně 10m
    a 3m na každou stranu pak.
    Bude to pod podlahou v husím v trubce, tak bych to nedal předělával :))
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ZONICEK: jak dlouhý to bude? lan má max 100m v ideálních podmínkách
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Amaterský dotaz.
    Vadí, pokud vedle sebe potáhnu 3 x satelitní a 2 x DVB-T koax a 2x LAN?? díky
    HURDA
    HURDA --- ---
    Máme poměrně velký barák a na střeše jednu (možná dvě antény svedené dohromady), kterou(é) sdílí dohromady 5 televizí.

Původní rozvody nám dělal nějaká firma, takže všechny krabičky jsou bez popisku, nebo štítku.

Nicméně těsně za anténou je zesilovač - pak roztrojka - na dvou větvích je rozdvojka a jedna větev jde přímo do televize.

Napájení 12V pro zesilovač je na konci nejdelší větve (která je sama dělená) těsně před televizí, je tam ta napájecí výhybka jakoby v konektoru.

Kdysi se mi dostalo vysvětlení, že napájení musí být takto na konci nejdelší větve. Je to pravda? Nebo mohu napájecí výhybku vrazit těsně k zesilovači ještě před první rozdvojku?

Mají na to třeba i vliv ty rozdvojky co tam teď máme? (jsou nepopsané)

umístění trafa nám nevyhovuje a rád bych místo rozdvojek někde dal zásuvky do zdi - ty ale nepropustí to napájení.

Díky
    BABBA
    BABBA --- ---
    HURDA: v HD vysila CT1 a nekdy od vanoc i CT Sport
    DOGITO
    DOGITO --- ---
    DOGITO: tak jsem si pujcil pokojovou antenu a ten 4. multiplex jsem naladil (byt s dost slabym signalem), problem tedy bude v STA. Je to "jen" o natoceni? Budu prudit spravce objektu, tak at mu dam aspon hint :D
    HURDA
    HURDA --- ---
    DOGITO: Pokud to stlae plati, tak CT ma jeden HD kanal, kde dava to co na je na jinem kanalu a ma to HD, nejcasteji sport, melo by to bejt ve stejnem multiplexu jako zbytek CT kanalu co vysila z Zizkova
    DOGITO
    DOGITO --- ---
    zdravim, snad jsme tu spravne s laickym dotazem :) nekde jsem cetl, ze v Praze vysila na 46. kanalau CT sport v HD, ale ja ho nemohu naladit. Jinak chytam pres STA myslim uplne vsechny kanaly... Bydlim na jarove, takze pokryti by melo byt ok... je chyba u me nebo je to o nastaveni/nasmerovani spolecne anteny? (zatim jsem bohuzel nezkusil pouzit vlastni antenu, ptze ji nemam). diky za prip. rady :)
    ROMZAJ
    ROMZAJ --- ---
    zdravim, mam dotaz - muzete mi prosim poradit jestli je u nas na trhu nejaky set-top-box aby mel DVB-C? cenove max do 1500kc, predem diky
    KAPPI
    KAPPI --- ---
    Ahoj, neporadil by mi nekdo, prosim, jak vygenerovat nove tabulky (PSI) pro upraveny transport stream? Potrebuju totiz na linuxu vygenerovat normovany mpeg TS z nekolika SAT transponderu (vytvorit si vlastni multiplex). Hraju si se skriptem, ktery byl prilozeny k opencasteru, ale nechce to chodit... Tak jen kdyby nahodou nekdo vedel...
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    BABBA:
    pokud je mi znamo, tak nikoliv, protoze ze zakona musi byt pozemni digitalni vysilani (DVB-T) bezplatne

BABBA
    BABBA --- ---
    existuje v ČR placené kanály v DVB-T?
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    HONZIK96:
    taky me tahle varianta napadla...zkusim nejaky utlumovy clanek
    HONZIK96
    HONZIK96 --- ---
    HAWKS: něco podobného jsem před časem vyřešil "zeslabením" signálu
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    BIO23:
    je vseobecne znamo, ze DIGI TV dava dost mizernou parabolu i konvertor. Ta parabola je snad z alobalu a konvertor propadle veskeryma sitama kvality mi prijde
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    da mi nekdo odpoved na otazku, proc se mi obcas skubne obraz a vypada zvuk na DVB-T prijimaci STRONG pripojenem na klasickou "matraci" antenu ?
    Pritom trvale to ukazuje silu signalu i kvalitu takrka na maximum
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    MADBANANA: Pujcit si merak a zjistit silu signalu.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    Prisel jsem si pro radu, doufam, ze nebudu moc ot. Predem rikam, ze tomu prilis nerozumim.

Mame Ferguson 200 HD a posledni dobou nam zacal dost casto vypadavat signal (pise to neco o zadnem nebo nizkem signalu), vetsinou presne ve chvili, kdyz je rozuzleni filmu. Jediny, co me napadlo, ze jsem zkontroloval, jestli neni prerusenej nebo spatne utazenej kabel od paraboly. Zaroven jsem presvedcenej, ze se parabola nijak nepohnula. Co je mozny, ze se v drzaku trosku krouti ten antenni modul (nebo jak se tomu rika, proste to, z ceho vede kabel).
    Co s tim? :)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Umi digitalni DAB tuner prijimat radia z DVB-T multiplexu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam