• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONANEK69Vše o digitálním vysílání TV( DVB-S, DVB-T, DVB-C)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    FATBOZZ: Po dlouhe dobe jsem vyzkousel a vypada ze s novsim kernelem je stabilni a tuner nepada.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    ahoj, máte tip na nějaký spolehlívý dvb-t2 settobox, který umí
    hdmi cec
    scart
    duální tuner
    nahrávání na usb - nebo na síŤ - prostě aby šlo z toho ty nahrávky dostat
    ?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    tak ještě dotaz na kostičkování:
    T2 kanály, které mají 1920x1080 se kostičkují, někdy hodně (i televize zahlásí, že video není k dispozici) ale T2 kanály s menším rozlišením fungují dobře.
    To bude asi anténou? nebo nějaký LTE filtr?
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    olol

Staré TV vysílání končí v červnu 2020. Nové bude s vyšším rozlišením zdarma - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/technet/tv-sat/dvb-t2-vysilani-prechod.A190424_110306_digitv_vse

Ani jedna z komerčních stanic totiž neplánuje vysílání v plném vysokém rozlišení.

Nejblíže mu bude již výše zmíněné vysílání kanálů Primy, hlavního kanálu TV Barrandov a Seznamu, které budou mít rozlišení 1440 × 1080 zobrazovacích bodů. Ostatní kanály komerčních vysílatelů budou mít rozlišení jen o málo větší než je dnešní SD standard. Konkrétně to bude 960 × 540. Nova pak zůstává na SD rozlišení 720 × 576 pixelů.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Nejaky tip na DVB T2 STB s HDMI CEC ? Koupil sem Alma iHD, ktery to ma podporovat, ale nefunguje to.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Máte někdo zkušenost s tímhle usb stickem v linuxu ?
    Astrometa DVB-T2 - LinuxTVWiki
    https://www.linuxtv.org/wiki/index.php/Astrometa_DVB-T2
    Vpodstatě běží T-čko ale druhý tuner na T2 z větší části nenačte firmware. Třeba až na 3ti pokus po restarovani usb portu nebo vytazeni a zase zasunuti. Nejaky napady na zprovozneni uvitam. Pripadně tip na korektně fungující usb T2 stick který si bude rozumět s novějšími kernely a tvheadendem
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    RATTKIN: spíš někde něco umrzlo a upadlo, případně něco dalšího v rozvodech. Jestli máš nějaký domovní zesilovač, ten třeba taky mohl umřít. Někam nateče voda když svítí sluníčko na led.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    mám problém - ani jedna dvb-t telka v domě nefunguje - stanice mi většinou nenajde, nebo když je najde, tak je no signal. včera to hodně kostičkovalo a k večeru se to úplně rozpadlo.

Mám tam Alcad AM-112 a pak rozbočovač VTF8846
    může to být mrazem? už je to taky docela staré.

já si dokážu tak akorát změřit, že trafo dává 12v, dál nevím.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Zdravím.
    Nedal by se najít seznam url pro české hbbtv ?
    Chtěl bych se na ně podívat skrz firehbbtv emulátor. Dík.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KEB: tak se zkus zeptat, třeba to někdo bude vědět.
    KEB
    KEB --- ---
    FATBOZZ: 14 let starý :) To se ještě používaly diskety (ím, našel jsem článek z té doby). To mi taky moc nepomůže.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    KEB: co knihovna? shop.ben.cz/cz/121008-televizni-technika-4b.aspx
    KEB
    KEB --- ---
    RATTKIN: Vím o tom, našel jsem na čt krátkou zprávu, když to otvírali. Zajímalo by mě to i tak, ale jet přes celou republiku kvůli dvěma dotazům je dost neekonomické. I tak dík za snahu :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KEB: v technickém muzeu v pze je skoro kompletní studio české televize a můžeš se tam objednat a dělat si zprávy. je to lepší ve víc lidech - moderátor, režisér, střihač (studio je staré analogové) je to snad na půl dne nebo jak dlouho. mohlo by tě to zajímat.
    KEB
    KEB --- ---
    Zkusím to tady :) Potřeboval bych se zeptat na pár věcí o tom jak se zpracovává signál/obraz přímo v televizním studio (např Čt). Neznáte někoho, nejlíp asi stříhače, jde o pár informací kvůli povídce, díky moc za jakoukoliv pomoc.
    DOGITO
    DOGITO --- ---
    LUKOYE: just made my day! :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    LUKOYE: člověk který to koupil by měl místo marketingových letáků číst wikipedii
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    zkracene - nijak
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Ahoj, jak je možné dosáhnout kvality Full HD projekce (1900 x 1200) na projektoru s nativním rozlišením 800 x 600 px? Projektor, který mám by toto měl umožnovat, není mi ale jasné, jestli se jedná o zvýšení ostrosti obrazu, a nevím jak to nastavit. Hádám, že to bude nějaká softwarová záležitost, ale netušim. Nevěděl byste někdo, jak nastavit (dosánout) full HD rozlišení projekce, když nativně to nelze?

diky
    ADM
    ADM --- ---
    ahoj, koukam po televizi ale zadny dnes neumej 5V napajeni anteny. jak se to da resit, existuje nejakej napajeci injektor do koaxu? nemam totiz k dispozici napajeni primo u anteny, tak bych spis ocenil napajet to vzdalene, ale hadam ze to by stejne melo velkou nevyhodu ze by to bylo napajeny permanentne, bez ohledu na tv, pokud teda vubec neco takovyho existuje. ze potrebuji aktivni antenu mam overeno, doted pouzivam pc s tv kartou a napajenou aktivni antenou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam