• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONANEK69Vše o digitálním vysílání TV( DVB-S, DVB-T, DVB-C)
    KEB
    KEB --- ---
    FATBOZZ: 14 let starý :) To se ještě používaly diskety (ím, našel jsem článek z té doby). To mi taky moc nepomůže.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    KEB: co knihovna? shop.ben.cz/cz/121008-televizni-technika-4b.aspx
    KEB
    KEB --- ---
    RATTKIN: Vím o tom, našel jsem na čt krátkou zprávu, když to otvírali. Zajímalo by mě to i tak, ale jet přes celou republiku kvůli dvěma dotazům je dost neekonomické. I tak dík za snahu :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KEB: v technickém muzeu v pze je skoro kompletní studio české televize a můžeš se tam objednat a dělat si zprávy. je to lepší ve víc lidech - moderátor, režisér, střihač (studio je staré analogové) je to snad na půl dne nebo jak dlouho. mohlo by tě to zajímat.
    KEB
    KEB --- ---
    Zkusím to tady :) Potřeboval bych se zeptat na pár věcí o tom jak se zpracovává signál/obraz přímo v televizním studio (např Čt). Neznáte někoho, nejlíp asi stříhače, jde o pár informací kvůli povídce, díky moc za jakoukoliv pomoc.
    DOGITO
    DOGITO --- ---
    LUKOYE: just made my day! :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    LUKOYE: člověk který to koupil by měl místo marketingových letáků číst wikipedii
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    zkracene - nijak
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Ahoj, jak je možné dosáhnout kvality Full HD projekce (1900 x 1200) na projektoru s nativním rozlišením 800 x 600 px? Projektor, který mám by toto měl umožnovat, není mi ale jasné, jestli se jedná o zvýšení ostrosti obrazu, a nevím jak to nastavit. Hádám, že to bude nějaká softwarová záležitost, ale netušim. Nevěděl byste někdo, jak nastavit (dosánout) full HD rozlišení projekce, když nativně to nelze?

diky
    ADM
    ADM --- ---
    ahoj, koukam po televizi ale zadny dnes neumej 5V napajeni anteny. jak se to da resit, existuje nejakej napajeci injektor do koaxu? nemam totiz k dispozici napajeni primo u anteny, tak bych spis ocenil napajet to vzdalene, ale hadam ze to by stejne melo velkou nevyhodu ze by to bylo napajeny permanentne, bez ohledu na tv, pokud teda vubec neco takovyho existuje. ze potrebuji aktivni antenu mam overeno, doted pouzivam pc s tv kartou a napajenou aktivni antenou.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Ahoj. Mám novou telku a tak bych rád využil i HD vysílání, který mi teď výrazně kostičkuje.. problém bych identifikoval v anténě, mám bežný síto, s tím,že je do něj přidanej napájený zesilovač. Vyměnil bych jí za něco jiného..máte nějaké doporučení?
    Jsem na Kladně,ale na jeho nejnižším místě, ve směru Praha (velmi špatný příjem) mám za barákem kopec s lesem,takže chytám vysílač Buková hora.

Na Heuréce jsem našel s dobrými referencemi tohle: http://dvb-t-anteny.heureka.cz/solight-venkovni-dvb-t-antena-17db-uhf-21_69/
    DOGITO
    DOGITO --- ---
    FURAN: snad se nepletu, ale myslim si, ze koncesionarskym poplatkum se tim nevyhnes
    MUXX
    MUXX --- ---
    FURAN: Mozne to je, ale prijdes o zaruku.
    FURAN
    FURAN --- ---
    Jedna taková rouhačská: Tušíte, jak je možné fyzicky deaktivovat v televizi DVB? (Kvůli koncesionářským pokutám.) Chci mít LED telku jako externí monitor k notebooku a přehrávat na něm média vnitřním přehrávačem. Díky.
    TURBO
    TURBO --- ---
    Nezabývá se tu někdo problematikou odstraňování vodoznaku z IPTV streamu? Podařilo se mi najít akorát "whitepaper" samotnýho principu vkládání vodoznaku do IPTV streamu, kde je to samozřejmě totálně do podrobna rozebraný (prostě "whitepaper" :)), mě by ale zajímalo, jestli je vůbec technicky možný ten vodoznak odstranit (spíš bych řekl, že ne). Čistě teoreticky. Díky za každý info.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ZONICEK: lan by to asi přežil, i kdyby si s tím tahnul 12m 230V. Pokud si paranoidní, můžeš dát stíněný cat kabel. ty koaxy přesně nevim, ale asi jo.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    RATTKIN:
    Satelit venku 15m
    DVB-T venku 2m
    Pak uvnitř vše společně 10m
    a 3m na každou stranu pak.
    Bude to pod podlahou v husím v trubce, tak bych to nedal předělával :))
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ZONICEK: jak dlouhý to bude? lan má max 100m v ideálních podmínkách
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Amaterský dotaz.
    Vadí, pokud vedle sebe potáhnu 3 x satelitní a 2 x DVB-T koax a 2x LAN?? díky
    HURDA
    HURDA --- ---
    Máme poměrně velký barák a na střeše jednu (možná dvě antény svedené dohromady), kterou(é) sdílí dohromady 5 televizí.

Původní rozvody nám dělal nějaká firma, takže všechny krabičky jsou bez popisku, nebo štítku.

Nicméně těsně za anténou je zesilovač - pak roztrojka - na dvou větvích je rozdvojka a jedna větev jde přímo do televize.

Napájení 12V pro zesilovač je na konci nejdelší větve (která je sama dělená) těsně před televizí, je tam ta napájecí výhybka jakoby v konektoru.

Kdysi se mi dostalo vysvětlení, že napájení musí být takto na konci nejdelší větve. Je to pravda? Nebo mohu napájecí výhybku vrazit těsně k zesilovači ještě před první rozdvojku?

Mají na to třeba i vliv ty rozdvojky co tam teď máme? (jsou nepopsané)

umístění trafa nám nevyhovuje a rád bych místo rozdvojek někde dal zásuvky do zdi - ty ale nepropustí to napájení.

Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam