Vážení,
problém. Výchozí stav – dvě antény skrz zesilovač AM-356 do rozbočovače I 034-T a dále do dvou televizí. Síla signálu (dále ss) bývala +-98% a Kvalita signálu (dále ks) +-95%.
Všeobecně začal signál vadnout a někdy nelogicky vypadávaly některé programy bez ohledu na společný kanál, apod. Jeden expert natáhl nový kabel od rozbočovače k horní TV, co, řekněme, částečně obeznámený laik, jsem viděl, že i to dělá blbě a také ano, za dva dny to předělal. Ale i tak zlepšení nula. Druhý expert, že máme skoro nejsilnější zesilovač, že dá ten „nejsilnější“. Nutno mu přiznat, že dělal pěkně, ale výsledek nula. Kdybych měl být hodně vstřícný a chtěl věřit tak +1%.
To už se začala vytrácet ČT a další na k23 a k26 – den nebo dva půldny apod. v týdnu prostě nešly nebo nekoukatelné.
Dotaz na ČT s popisem – odpověď – DVB-T2 je tak kvalitní, že zesilovač je na překážku a zahlcuje anténu. Stáhl jsem výkon zesilovače na min., což neznamená, že by byl vypnutý. Na chvíli (cca dva týdny) došlo k zlepšení, a pak zase zvolna dolů. Jednou anténou jsem vynechal zesilovač i rozbočovač, ale tak TV nenachází vůbec nic. Výšková manipulace (+1,5m), ani otáčení zlepšení nepřinášejí.
Před pár dny byl stav takový, že na k40 šly programy s ss95 ks20, v klidu koukatelné. Na k23 a k26 mrtvo, na k51 programy ss15-50, ks0, takže nic než barevné kostičky. Automatické ladění nic dalšího kromě kostičkujících analogových vysílání nenašlo (většinou ss0-25 ks0).
Aktuální stav je takový, že k40,23,26 mrtvo, nebo některé při ladění najde, ale ss0, ks0. Na k51 pár kostičkujících programů ss25, ks0 a nově k53 s pár kostičkujícími programy ss50, ks0.
Lokalita Dobříš – na dně údolí. Na většině okolních domů mají jen jednu anténu namířenou stejným směrem co my (cca Praha). Zeptat se okolních sousedů nemá moc smysl – nově nastěhovaní pražáci, nenastěhovaní pražáci a zbytek důchodkyně. Leč nepochybuji, že jim to jde. Známí bydlí většinou po úbočích (a běhá jim to normálně) nebo mají kabelovky.
Závěrem – kabeláž je cca 30-40 let stará kromě TV - rozbočovač, ta je tak půl roku. TV by měla být v pořádku – Samsung UE40MU6172U.
Jakékoliv odkazy a info vítáno…
Díky...