• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONANEK69Vše o digitálním vysílání TV( DVB-S, DVB-T, DVB-C)
    rozbalit záhlaví
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    JIMX: Ale no tak, snad nechceš do debaty ohledně Primy zatahovat koncesionářské poplatky...

    A mimochodem, nejsi nucenej na nic koukat ;-)
    JIMX
    JIMX --- ---
    "Do budoucna zvažujeme možnost, že bychom podpořili za nějakých férových podmínek operátory placených televizí a zvýšili rozdíl v té kvalitě" ... za televizi platim koncesionarsky poplatky a jsem nucenej koukat na reklamu ... odmitam platit neco vic, pokud to nebude sluzba typu netflix ... no moc zivota jim uz urcite nezbyva ...
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    to jo, ale už vidím tu 4K telku s 540p obrazem :) to bude k zbliti jeste vic nez v HD .)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ROENICK: Na ty sračky, co tam dávají, to bohatě stačí ;-)
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    pokrok ;)

    DVB-T2: Prima chce vysílat své kanály v 540p - Parabola.cz
    https://www.parabola.cz/zpravicky/34648/dvb-t2-prima-chce-vysilat-sve-kanaly-v-540p/
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    HE11_KNIGHT: Problém dvbt2 je že jednotlivý muxy jedou na stejných frekvencích na více vysílačích. Takže když seš na blbým místě kde chytáš dva různě vzdálený vysílače. Může bej signál tak zprasenej, že ho TV nedodáže dekodovat a vyhodí chybu. Potřebuješ vemi úzce směrovou anténu a pokud to jde tak jí dát na takový místo aby jsi co nejvíc odstínil druhý vysílač.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    ROENICK: No je mi divný, že záběr té malé je 40° a té velké 80°, takže bych teoreticky měl chytit trochu víc. Jinak ten vysílač je tu cca 22km další je asi 70km. výšku +/- 2cm stejně. Píchnout tu velkou do toho zesilovače to je asi blbost že.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    jak daleko jsi od vysilace? prvni ma zesilovac, druha ne

    taky muze byt potreba si pohrat s namirenim, jak smer tak vyska
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    Ahoj potřebuju radu, mám anténu: https://www.alza.cz/emos-em-20-gz-lte-dvb-t2-d4948204.htm

    a koupil jsem : https://www.alza.cz/emos-tx-27lte-d4948210.htm

    Problém je ten že ta malá mi chytá vše (jen když např. prší tak je příjem hodně špatný), když na její místo dám tu novou velkou .. tak chytu 7 programu a všechny se sekají .. (dávam automatické lazení, ale i když se nasměřuju na vysílač a ladim jen ten určitý kanál, tak nemam žádnou šanci)

    Nevíte čim by to mohlo být?

    PS: obě provozuju pod střechou ne venku.
    BOAR
    BOAR --- ---
    Ahoj, hledam pro tchana zarizeni, nakterym pojede i hbo go. Vzhledem k tomu, ze maj externi dvb tunner, tak uvazuju jim poridit jednu krabicvku, ktera bude mit 2x dvb-t tunner, moznost hbo-go, a nahravani z tunneru. Mate nekdo tip na takovy zarizeni ?
    LIGI
    LIGI --- ---
    Provozujete tu nekdo hdhomerun? A s Tvheadend? Zajimalo by me, jak je to s EPG, pripadne dalsi potencialni problemy pri provozu.
    LIGI
    LIGI --- ---
    RATTKIN: to je hodne pekny, diky za odkaz!
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    LIGI
    LIGI --- ---
    nenapada vas nejake rozumne reseni externiho DVB-T2 boxu, ktery by umel ladit nezavisle alespon 3 muxy a posilat je jako iptv do tvheadend backendu, ktery by nahraval?

    nebo je nejrozumnejsi koupit neco takovehodle?
    TBS6205 DVB-T2/T/C Quad TV Tuner PCIe Card
    https://www.tbsdtv.com/products/tbs6205_dvb_t2_quad_tuner_pcie_card.html
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    ahoj všem... Byl jsem donucen opět řešit nefunkční kanál 26 po přechodu na DVB-T2... TV Samsung naladí vše, anténář měřil příjem a dle protokolu je vše ok... Co jsem vyčetl na internetech, tak je to problém TV, která ale stále nemá nový FW... servis TV, když už reaguje, tak vlastně neví, zda je nový FW k dispozici nebo ne...
    nemáte s tím někdo zkušenost? to mám fakt tv vyhodit a koupit jinou? StB, resp další pixlu nechci....
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    lulz

    Polský vysílač ruší příjem DVB-T2 v části Čech. Mohou za to české odklady - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...vizni-vysilani-rusi-prijem-signal-dvb-t2.A200606_081059_audio-foto-video_nyv
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    JANIS1: to se ti pak nekde odráží jinak a hnedle se ty frekvence vynulujou https://www.vascak.cz/data/android/physicsatschool/template.php?s=kv_skladani_kmitani_2&l=cz
    JANIS1
    JANIS1 --- ---
    Takže ano, problém byl v kabeláži. Nyní hodnoty KS 80-100, SS +-98.
    Tak už mne jen zaráží, že před tím s poškozenou to chytalo (ač špatně) na k51, k53 další programy (Sport 5, …), zatímco s novou tam ani nebrnknou.
    JANIS1
    JANIS1 --- ---
    Díky za reakci.
    Kabeláž je i podle mé hlavy dalším krokem, ač bych se mu klidně vyhnul (rozebírání střechy, lezení po výškách,…). Natažení by mělo být možné i na zkoušku přes okno.

    Dvě antény protože v dobách analogu byl signál mizerný a část kanálů jsme brali ze směru (velmi zjednodušeně) mezi Plzeň – Beroun a zbytek (zjednodušeně) ze směru Praha. DVB-T to markantně zlepšilo a teď zase útlum. Asi čtvrtina domů má ještě viditelně dvě antény stejně zaměřené.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    JANIS1: jestli mi neco neunika tak kabelaz mezi antenou a rozbocovacem je 30-40 let stara? tim padem nemohla ona shnit? nejde vylezt na strechu nebo kde je antena, natahnout novy kabel k rozbocovaci nebo az primo do TV a vyzkouset? klidne kabel zatim vest jen venkem...

    a na co dve anteny?
    JANIS1
    JANIS1 --- ---
    Vážení,
    problém. Výchozí stav – dvě antény skrz zesilovač AM-356 do rozbočovače I 034-T a dále do dvou televizí. Síla signálu (dále ss) bývala +-98% a Kvalita signálu (dále ks) +-95%.

    Všeobecně začal signál vadnout a někdy nelogicky vypadávaly některé programy bez ohledu na společný kanál, apod. Jeden expert natáhl nový kabel od rozbočovače k horní TV, co, řekněme, částečně obeznámený laik, jsem viděl, že i to dělá blbě a také ano, za dva dny to předělal. Ale i tak zlepšení nula. Druhý expert, že máme skoro nejsilnější zesilovač, že dá ten „nejsilnější“. Nutno mu přiznat, že dělal pěkně, ale výsledek nula. Kdybych měl být hodně vstřícný a chtěl věřit tak +1%.

    To už se začala vytrácet ČT a další na k23 a k26 – den nebo dva půldny apod. v týdnu prostě nešly nebo nekoukatelné.

    Dotaz na ČT s popisem – odpověď – DVB-T2 je tak kvalitní, že zesilovač je na překážku a zahlcuje anténu. Stáhl jsem výkon zesilovače na min., což neznamená, že by byl vypnutý. Na chvíli (cca dva týdny) došlo k zlepšení, a pak zase zvolna dolů. Jednou anténou jsem vynechal zesilovač i rozbočovač, ale tak TV nenachází vůbec nic. Výšková manipulace (+1,5m), ani otáčení zlepšení nepřinášejí.

    Před pár dny byl stav takový, že na k40 šly programy s ss95 ks20, v klidu koukatelné. Na k23 a k26 mrtvo, na k51 programy ss15-50, ks0, takže nic než barevné kostičky. Automatické ladění nic dalšího kromě kostičkujících analogových vysílání nenašlo (většinou ss0-25 ks0).

    Aktuální stav je takový, že k40,23,26 mrtvo, nebo některé při ladění najde, ale ss0, ks0. Na k51 pár kostičkujících programů ss25, ks0 a nově k53 s pár kostičkujícími programy ss50, ks0.

    Lokalita Dobříš – na dně údolí. Na většině okolních domů mají jen jednu anténu namířenou stejným směrem co my (cca Praha). Zeptat se okolních sousedů nemá moc smysl – nově nastěhovaní pražáci, nenastěhovaní pražáci a zbytek důchodkyně. Leč nepochybuji, že jim to jde. Známí bydlí většinou po úbočích (a běhá jim to normálně) nebo mají kabelovky.

    Závěrem – kabeláž je cca 30-40 let stará kromě TV - rozbočovač, ta je tak půl roku. TV by měla být v pořádku – Samsung UE40MU6172U.

    Jakékoliv odkazy a info vítáno…

    Díky...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam