• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACKSKYBORDER COLLIE Fanclub našich šikovných miláčků...
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    taky sem se BARFu bal kvuli casu a jestli budu schopen psu dat vse co potrebuje. Presel jsem an nej v obdobi kdy Spajk zrovna doprezuboval a presto ze jsem mu daval plnohodnotne granule a doplnek prave pro obdobi prezubuvoani tak se na me vyssi spotreba mineralu projevila dost neprijemnou vyrazkou a celkovou slabosti, srst mu zmatnela a ikdyz sem mu dava vyssi davky krmiva tak byl hubenej jak lunt az me na ulici lidi zastavovali proc toho psa tyram. Po prechodu na barf a nastudovani spravnych pomeru zivin a dopolneni potrebnych mineralu, se behem tri tydnu vse zmenilo. Vyrazka zmizela, srst chytla barvu a lesk, spajk zacal nabirat na svalech a energii byl uplne nekde jinde nez stejne stary stenata, stejne tak poslusnost se necekane zmenila.

    Pokud se krmi krvavym, nevarenym masem s extrudovanou prilohou, ktereou staci jen zalit vodou a za 5 min muzete podavat, tak je to jen o malicko casove narocnejsi nez granule. Mne treba staci spajkovy na tyden nakoupit na kazdy den cca 500-600g masa plus dve kureci kridla, to si v sobotu nakoupim u reznika, behem hodinky to napytlikuju a zamrazim, pak uz staci to bud rano nebo vecer nebo pul hodinky pred podavanim rozmrazit, hodit do misky, pridat prilohu, nakou dobrotu jako mrkev nebo mrkvovou nat, kousek salatu, pangamin a sup, psisko si nacpe pupik. Neberte to ze tu agituji za BARF ale pravdou je ze diky zmene jidelnicku a bedlivemu pozorovani jako Spajkovao zazivani reaguje a funguje, tim myslim zodpovedne sbirani bobku a tim i kontrola jak dobre predeslou veceri stravil, jsem zmenil i svuj jidelnicek a presel jsem na prirozenejsi stravu a naopak jsem vyskrtl maso ze sveho jidelnicku a stejne tak se pozitivne projevila tahle zmena i na me.

    Je tezke o tom nemluvit, kdyz ja sam jsem zmenil vse v co sem veril diky tomu ze jsem zacal davat psovi pro nej prirozenou potravu a on mi to vraci zpet kazdy den kdyz poslusne ceka jakou bastu dostane. Mimochodem....za vic jak pul roku co ho krmim barfem, nemel jedinkrat prujem nebo nezvracel, a to ani kdyz sem do nej rval mesic vysoky davky antibiotik kvuli lecbe tetanusu. Neverim ze s granulema by to jeho zazivani uneslo. Nemluve o tom ze me barfovani financne vyjde levneji. A dobry pocit po kazdem krmeni, kdyz na vlastni oci vidte co psovi davate, ten je k nezaplaceni.
    7DAYS
    7DAYS --- ---
    Vůbec bych neřekla, že zbytečně něco napadáš, vyjádřil jsi svůj názor. ;)
    Na tohle budou vždy dva tábory - jedni co chválí barf a druzí granule. A každý má svou pravdu, kterou dokazuje výhody jednoho nebo druhého. BARFu se zas např. vyčítá, že průměrný majitel psa nedokáže doplnit vitaminy a minerály ve správném množství. Obzvlášť u rostoucích štěňat (a obzvlášť u velkých plemen). Já jsem své borderce taky vařila, ale jak se tu píše - z časových důvodů přecházím na holistické granule.

    Nikdy se všichni chovatelé psů neshodnou, že jedno nebo druhé je to "nejlepší." Takže je na každém, aby si našel co nejvíc informací (objektivních) a zvážil, co bude nejvíc vyhovovat jemu a především jeho čtyřnohému miláčkovi. ;)
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    JAYBEE: jo zní to tak :o) Ne každý má totiž možnosti krmit barfem (ať už prostory na uskladnění nebo časově nebo často někam se psem jezdí). A já bych třeba byla strašně ráda, kdyby byly granule i pro lidi, nemusela bych furt řešit, co uvařit a aby to bylo i trochu zdravé apod. :)
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    7DAYS: tyjo ale sorry, sem si uvedomil ze tu zbytecne napadam granule...teda spon to tak vyzni...
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    7DAYS: Proc menit jedny granule za druhy, kdyz muzu krmit BARFem a pes dostane kazdy den jinou pochoutku a vzdy se tesi na krmeni, a nepachne mu z tlamy a nelina tak jako po granulych....dalsi vyhody by byly na dlouhy seznam :) btw. chtel by nekdo z vas cely zivot zrat granule? ... kdo BARFuje tak vi, kdo ne at to zkusi a na garanule uz nidy vic nesahne ;)
    7DAYS
    7DAYS --- ---
    Volná štěňátka jsou potom ještě i tady: http://www.bohemiapatrix94.wbs.cz/
    7DAYS
    7DAYS --- ---
    Po určité době přestane některým psům dané jídlo chutnat tak moc jako na začátku, ale obecně se častá změna granulí nedoporučuje. Pes má trochu jinou střevní mikroflóru a chvilku mu trvá, než si vytvoří ty správné bakterie na tu konkrétní značku granulí (aby dokázal správně využít všechny prospěšné látky v nich obsažené). Proto se vždy doporučuje pozvolný přechod z jedné značky na druhou, postupným přimícháváním.

    Jinak, značka ProPlan je sice celkem dobré krmivo, ale rozhodně ne tak dobré kolik peněz stojí. Platíš za značku, zbytečně. Zkus mrknout sem: http://www.granule.cz/clanky/top-dry-foods-2012/

    Je tam seznam nejlépe hodnocených suchých krmiv za rok 2012. ;)
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    LUKI: pokud mu to vyhovuje po jiných stránkách, tak bych asi granule nechala. Nemůžete se divit, že pokud občas dostane vařené, tak se mu pak nechtějí žrát granule :o) A asi bych ho nerozmazlovala změnou granulí co půl roku jakmile ho ty dosavadní přestanou bavit... Ty nové granule žere víc nejspíš proto, že je to prostě pro něj novinka :) Jinak značky můžu za sebe doporučit Platinum Natural, Orijen a Magnusson ;)
    LUKI
    LUKI --- ---
    Ahoj chci zeptat - svymu pejskovi(2roky) kupujeme granule Proplan. Prijde nam, jakoby se jich uz prejedl a ji je pouze v nejvetsim hladu - kdyz mu udelame kure, to seere hned - to je jasny - ale koupili jsme nejaky maly jiny granule a ty taky ji vic... mate nejaky tip na stejne kvalitni granule?
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    Další video úžasných špuntů :) http://www.youtube.com/watch?v=G1CKPG3v4xI&feature=share Některá ještě volná!
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    Poslední úžasná bordeří mimča k odběru :) http://www.uniskynopolis.org/ Jak jsou šikovní sourozenci se můžete mrknout tady: Nitro http://www.youtube.com/watch?v=xppLGCytu9g , B-Hi http://www.youtube.com/watch?v=X7dVikMppPA a http://www.youtube.com/watch?v=3lo8WQlXHqQ&feature=related a z předchozího vrhu Piškotka http://www.stream.cz/uservideo/660572-celadna-opet-boduje . Mimča mají mimo jiné základy clicker tréninku a výbornou socializaci a už umí i probíhat tunelem :))
    Believe Unis Kynopolis - na sport, ne do chovu

    Brasil Unis Kynopolis - výstavy i sport, jemná povaha super pro začátečníky

    Boudy Unis Kynopolis - výstavy i sport, vyrovnaný, sebevědomý ale přesto ovladatelný

    Baby Unis Kynopolis - výstavy, chov a sport, výborná temperamentí fena, s vyrovnanou povahou, pro skušenější
    IVUSHA
    IVUSHA --- ---
    Občas jsem je potkávala,tak kdyby jste o ní náhodou někdo slyšel
    V sobotu se mezi Mnichovicemi a Hrusicemi ztratila fenka Border collie slyšící na jméno Izinka!! (Isis Bohemia Alké Tondy Diviše) V únoru jí bude jedenáct let a je velmi nemocná. Zkuste prosím sdílet, snad se najde.
    Zvláštní znamení - půlka hlavy bílá!
    Kontakt na majitele: 606 626 650
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---


    Je TO TADY, již druhý ročník HraKra.
    AMISH
    AMISH --- ---
    HONANEK69: nezajímá mě jeho image, nehledě na to, že si nemyslim, že by na ní hrál...měla jsem borderku, která taky byla v pozdějším věku agresivní, teda vůči jiným psům. ve finále jsem zjistila, že to byla moje chyba. nyní vychovávám NKO, inspiruju se radama z poradny, a mám doma vyklidněného pséka a i já jsem v pohodě, o čemž to je především...je to věc názoru :-)
    HONANEK69
    HONANEK69 --- ---
    AMISH: sám mám mírně agresivní borderku takže jsem toho dost nastudoval a viděl a zde jsem našl především aroganci a rady nerady. Klobouk dolu musim ale dat zato kdyz vidim jakou si Desensky vybudoval karieru. Jeho image je dokonala.
    Skoda ze se nedaj koupit akcie.
    ZAKELINA
    ZAKELINA --- ---
    JAYBEE: Ono to k tomuhle věku dle mně prostě patří. Nemáš možnost ho vzít do práce? Jak to vypadá přes víkend? Chodíte ven stejně jako přes prac.týden? Narážím na to, jestli je to problém nedostatku pozornosti nebo venčení..Můj pejsek je teď ve třech letech pohoďák, předtím se choval jak šílenec, když videl psa, celý se klepal jak ho chtěl očuchat, teď si pejsky vybírá a někdy si je ani nevšimne...má své kámoše :-)
    AMISH
    AMISH --- ---
    HONANEK69: můžu vědět proč?
    HONANEK69
    HONANEK69 --- ---
    AMISH: no zde bych rady ohledne borderek radsi nehledal.
    AMISH
    AMISH --- ---
    JAYBEE: doporučuju tuto poradnu, sama odtud čerpám info pořád. http://www.psycholog-psu.com/poradna/index.php
    najdeš tu rady od výchovy přes všelijaké problémy, které tě trápí
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    BLACKSKY: Jinak, nerada bych se pasovala do pozice nějakého odborníka, jsou to jen mé osobní zkušenosti. Bohužel jsem si s Rendym vyžrala hodně nepříjemného, počínaje prostydnutím, až po přetrhané vazy v kyčli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam