Našla jsem nakonec zajímavý recept: KREVETOVÉ TORTILLY
Ingredience: velké rajče 2 ks, chilli paprička 1 - 2 ks, červená paprika 1 ks, sůl, limetková šťáva 1 - 2 lžic, avokádo 1 ks, koriandr 2 lžíce, spařené krevety 12 ks, tortilla 8 ks, jarní cibulka 2 ks
Postup přípravy: Cibulky opláchneme a spaříme vroucí vodou. Rychle je zchladíme a necháme okapat. Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme zrníčka a dužinu nakrájíme na kostičky. Avokádo oloupeme a spolu s očištěnou paprikou také nakrájíme na kostičky. Ingredience smícháme, ochutíme koriandrem i chilli papričkou a zakápneme limetkovou šťávou. Avokádovou salsu osolíme a promícháme. Tortilly ohřejeme v mikrovlnné troubě nebo nasucho opečeme na pánvi. Na teplé tortilly rozdělíme salsu i spařené krevety. Tortilly svineme a převážeme cibulkou.