• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    CHAMPAGNE
    CHAMPAGNE --- ---
    Našla jsem nakonec zajímavý recept: KREVETOVÉ TORTILLY

    Ingredience: velké rajče 2 ks, chilli paprička 1 - 2 ks, červená paprika 1 ks, sůl, limetková šťáva 1 - 2 lžic, avokádo 1 ks, koriandr 2 lžíce, spařené krevety 12 ks, tortilla 8 ks, jarní cibulka 2 ks

    Postup přípravy: Cibulky opláchneme a spaříme vroucí vodou. Rychle je zchladíme a necháme okapat. Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme zrníčka a dužinu nakrájíme na kostičky. Avokádo oloupeme a spolu s očištěnou paprikou také nakrájíme na kostičky. Ingredience smícháme, ochutíme koriandrem i chilli papričkou a zakápneme limetkovou šťávou. Avokádovou salsu osolíme a promícháme. Tortilly ohřejeme v mikrovlnné troubě nebo nasucho opečeme na pánvi. Na teplé tortilly rozdělíme salsu i spařené krevety. Tortilly svineme a převážeme cibulkou.
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    ALEF: ja se taky takhle stravuju. myslim, ze se tomu rika pescatarianstvi. prestal jsem jist maso a asi po roce nebo dvou, nejsem si ted jistej, jsem zacal jist obcas ryby a morsky plody
    CHAMPAGNE
    CHAMPAGNE --- ---
    ALEF: jsem na tom velmi podobne, ale u sebe to svadim na tehotenske chute :) denne musim mit krevety nebo sepie, humr a langusta lezou bohuzel do penez...

    date nejaky tip na recept na krevety? neco jineho nez koktejl nebo jen s kapnutym citronem a rucolou?
    ALEF
    ALEF --- ---
    zdravim vsechny v tomhle auditku, ja jsem ho objevil az dneska, ale kazdopadne me velice zajima, protoze uz nejakou dobu jim jenom ryby a morsky plody, pojmenoval jsem tenhle druh stravovani "rybarianstvi" a je to naprosto vyborny, nestravujete se tu nekdo taky tak? :) myslim tim, ze jsem prakticky vegerarian a jediny maso co jim jsou ryby... :)
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    :) tak zkusim neco naslepo a pak poreferuju, drzte palce
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    DOBYTEK: uz jsem to zkousel :D
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    mate nekdo osvedceny recept na zraloka? bez trojobalu :)
    KOCURMOSUR
    KOCURMOSUR --- ---
    SMARIO: ani ten zralok urco nie je vegetarian
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    KOCURMOSUR: ani napad :) takova urazka :D
    KOCURMOSUR
    KOCURMOSUR --- ---
    SMARIO: ale nie si vegetarian?
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    KOCURMOSUR: byt v akvarku, tak na tebe poslu toho zraloka :)
    KOCURMOSUR
    KOCURMOSUR --- ---
    VAFLE: ak by sme boli na kyberii: tak ti dam aj karmu
    KOCURMOSUR
    KOCURMOSUR --- ---
    VAFLE: diky v piatok skusim...
    VAFLE
    VAFLE --- ---
    KOCURMOSUR: Jako neco se superexotickym korenim peti kontinentu a ohnostrojem navrch? Takove recepty take existuji ale IMHO nic se nevyrovna pstruhu na kmine s maslem :)
    Vykuchane pstruhy omyjeme a osusime papirovymi ubrousky (setre se sliz). Osoli se zvenci i zevnitr a obali v hladke mouce s malym mnozstvim sladke papriky a okminuje. K tomuto kroku jsem se naucil pouzivat kus alobalu jako kolebku- usnadni pripravu a nic se pri tom nezaspini. Vnitrek pstruhu vycpeme petrzelkou nebo libeckem a zakapneme citronem. Na dostatecne velke panvi rozpustime maslo a pstruhy kratce osmahneme z obou stran. Pri smazeni by pstruzi nemeli byt zkrouceni- maji pak tendenci se rozpadat. Premistime je na pekac, zakapeme citronem dame extra platek masla na vrch. Pod alobalem dopeceme cca 15-20 min pri 180C. Podavame s cerstvym kminovym chlebem. Chleba je zapotrebi hodne, vycistite s nim cely pekac ;)
    A protoze se rika ze spravny pstruh by mel plavat trikrat: ve vode, na masle a ve vine, tak finance usetrene pri priprave pstruha s klidnym svedomim presunout do polozky za lahev dobreho bileho vina!
    KOCURMOSUR
    KOCURMOSUR --- ---
    SMARIO: jj - nenechat sa pohryzt
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    zralok? nejaky recept? ;)
    KOCURMOSUR
    KOCURMOSUR --- ---
    pozna niekto nejaky divý a nevídaný recept na pstruhy?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Tak, a už dost s receptama (za něž ale děkuju, postupně ozkouším)!
    už totiž můžu maximálně slintat, nebot rybu jsem už snědla. Příště si dám pozor na olej - použiju ho na smažení výrazně méně. Docela to chytlo olejovou chuť. ale jinak mlask :-)
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    KLAIR: Já ho položím na nakrájenou cibuli a česnek, trochu osolím a ev. okořením a dám do trouby, sem tam klidně poleju máslíčkem a tím výpekem... Mlaska.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam