• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    DOMAK
    DOMAK --- ---
    KLA: Působivý by mohl být nějaký dort z želé z mořských řas. V tom by jakoby plavaly ty předem tepelně zpracované obludy, bylinky.... Servírovat na salátu ozdobeném kaviárem nebo kaviárovou pastou. Určitě se to dá ještě nějak dochutit a zařídit, aby obludy neležely na dně.
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    koukam, ze tu neni moc receptu na pstruhy, takze delame ho takto:

    Pstruh s bramborama
    Pstruhy ocistime, prosolime, opeprime, dovnitr dam platek citronu a narvu ho bylinkama (nejlepsi je listova petrzel, nebo pazitka.... da se pouzit i bazalka, cokoliv dle libosti).
    Brambory nakrajim na kosticky a dam do zapekaci misy (pouzivam sklenenou). Brambory trochu osolim, popr. okminuju. Na ne pokladu pstruhy, dam trochu masla, nekdy i citron a dam zapekat az budou pstruzi s kurcickou.

    Na tomhle receptu se muzeme utlouct nejen po masu, ale i po tech bramborach, ktere nasaknou stavu ze pstruha.. uz se nemuzu dockat cerstvych brambor, to bude namka :)

    jednoduche a vyborne :)
    BIGJOINT
    BIGJOINT --- ---
    KLA: http://www.saunalahti.fi/~marian1/gourmet/5_6.htm z brambor, ancovicek a smetany. Vanocni jidlo ve Svedsku - je to moc dobry a ancovicky muzes vymenit za sunku, nebo rajcata, proste za cokoliv a mas klasik pie
    Janssons frestelse - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Janssons_frestelse
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    KLA: dorty nemám rád - ani sladké ani slané, ale dokázal bych si představit na něm mini chobotničky, ančovičky/grundle, kroužky z olihní/sépií a krevetky, v žádném případě prsty z rybí bílkoviny
    KLA
    KLA --- ---
    Chci udělat slaný dort...

    Resp něco čím by se dal nahradit narozeninový dort a chtěla bych v tom rybičky nebo potvůrky... Nějak nemůžu nic vymyslet, nenapadlo by vás něco?
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    JAHMAR: diky moc, urcite to zkusim :)
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    Nevíte náhodou jesli je někde v okolí Andělu hospoda, kde by dělali dobré ryby? Nejideálněji polední menu :)
    JAHMAR
    JAHMAR --- ---
    KACHITA: zhlavy envim ale po chvíli pátrání jsem ho dohledal =) http://www.apetitonline.cz/recepty/1351-koreneny-losos-v-balicku.html
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    JAHMAR: jak jsi to prosim te vymyslel s tim kuskusem? To me nikdy nenapadlo, ale zni to vyborne :)
    BIGJOINT
    BIGJOINT --- ---
    vcera jsem delal Sv.Petra, neboli John Dory. Skoro 2 kg kousek, mel jsem z nej teda respekt, ryba ma ostny a neni uplne hezka. Uprava klasicka, trochu oleje na plech, na nej celou rybu a kolem rajcata, citron, cibulku, olivy a sul. 25 minut na 170C. I kdyz pul tela zabira hlava a bricho, filety jsou celkem silny a pro 4 lidi bylo masa az dost. Ryba ma lahodnou chut a opet mam jeste vetsi dojem, ze cim ryba osklivejsi, tim lepsi.

    makro - cca 320Kc/kg
    JAHMAR
    JAHMAR --- ---
    TEKLAC: mnoo ještě mám doma věnec sušeného chili kže můžu testnout i to..... minule jsem to dělal zapečený s bylinkama a kuskusem v balíčku z pečícího papíru a dopadlo to dobře tak proto hledám inspiracipro něco new =) každopádně díky za typ
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    JAHMAR: s harisou to bude moc prechuceny, jelikoz je to uz hotova a dost vyrazna studena omacka, pokud ji budes davat musis ubrat ostatni ingredience, aby losos mnel svoji chut!
    JAHMAR
    JAHMAR --- ---
    TEKLAC: hmmm to zní fajné, tloušťka cca 2-3cm+- a trouba plynová =/ a místo chilli zkusim dát domácí harrisu?
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    JAHMAR: rozmrazeny losos nalozime do marinady (sojovka, med, chili a olivac) na par hodin, muzes neco pridat nebo odebrat dle chuti:) dame pect do trouby na 160°C cca 20 min, zalezi na tluosce podkov
    JAHMAR
    JAHMAR --- ---
    nema někdo nějakej typ na to jak nějak zajímavě připravit takový ty podkovičkový filety z lososa? mam jich pár na mrazáku tak hledám typ na něco fajn =)
    KKKAROLINKA
    KKKAROLINKA --- ---
    TEKLAC: ok děkuju :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TEKLAC: Perfektni vec. Jeste doporucuju nalozit do igelitovyho pytliku (takovej ten pevnejsi) uplne bez vzduchu zavazat.

    K tem bylinkam - nic extra vyraznyho, treba tymian bych asi vynechal, ale jak pises, bazalka, kopr, to je uzasna vec!
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    KKKAROLINKA: kopr, bazalka, oregano vse co je cerstve! :)
    KKKAROLINKA
    KKKAROLINKA --- ---
    TEKLAC: jaká kombinace bylinek je nejlepší?
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    YOCCI: jo, alobal bude dobry, akorat doba peceni bude rychlejsi, a kdyz to bude temer hotovy sundat alobal a udelat kurcicku, aby se to zatahlo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam