• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    BIGJOINT
    BIGJOINT --- ---
    vcera jsem delal Sv.Petra, neboli John Dory. Skoro 2 kg kousek, mel jsem z nej teda respekt, ryba ma ostny a neni uplne hezka. Uprava klasicka, trochu oleje na plech, na nej celou rybu a kolem rajcata, citron, cibulku, olivy a sul. 25 minut na 170C. I kdyz pul tela zabira hlava a bricho, filety jsou celkem silny a pro 4 lidi bylo masa az dost. Ryba ma lahodnou chut a opet mam jeste vetsi dojem, ze cim ryba osklivejsi, tim lepsi.

makro - cca 320Kc/kg
    JAHMAR
    JAHMAR --- ---
    TEKLAC: mnoo ještě mám doma věnec sušeného chili kže můžu testnout i to..... minule jsem to dělal zapečený s bylinkama a kuskusem v balíčku z pečícího papíru a dopadlo to dobře tak proto hledám inspiracipro něco new =) každopádně díky za typ
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    JAHMAR: s harisou to bude moc prechuceny, jelikoz je to uz hotova a dost vyrazna studena omacka, pokud ji budes davat musis ubrat ostatni ingredience, aby losos mnel svoji chut!
    JAHMAR
    JAHMAR --- ---
    TEKLAC: hmmm to zní fajné, tloušťka cca 2-3cm+- a trouba plynová =/ a místo chilli zkusim dát domácí harrisu?
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    JAHMAR: rozmrazeny losos nalozime do marinady (sojovka, med, chili a olivac) na par hodin, muzes neco pridat nebo odebrat dle chuti:) dame pect do trouby na 160°C cca 20 min, zalezi na tluosce podkov
    JAHMAR
    JAHMAR --- ---
    nema někdo nějakej typ na to jak nějak zajímavě připravit takový ty podkovičkový filety z lososa? mam jich pár na mrazáku tak hledám typ na něco fajn =)
    KKKAROLINKA
    KKKAROLINKA --- ---
    TEKLAC: ok děkuju :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TEKLAC: Perfektni vec. Jeste doporucuju nalozit do igelitovyho pytliku (takovej ten pevnejsi) uplne bez vzduchu zavazat.

K tem bylinkam - nic extra vyraznyho, treba tymian bych asi vynechal, ale jak pises, bazalka, kopr, to je uzasna vec!
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    KKKAROLINKA: kopr, bazalka, oregano vse co je cerstve! :)
    KKKAROLINKA
    KKKAROLINKA --- ---
    TEKLAC: jaká kombinace bylinek je nejlepší?
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    YOCCI: jo, alobal bude dobry, akorat doba peceni bude rychlejsi, a kdyz to bude temer hotovy sundat alobal a udelat kurcicku, aby se to zatahlo
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    TEKLAC: v pekáči a místo poklopu alobal?? Na rybyj e to prej lepší..a nepodlívat, co?
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    YOCCI: nechat rozmrazit, rozkrojit napul podelne, koupit nejlepe cerstve bylinky a nasekat je, bylinky a olivovy olej smichat muze i pepr, ale bez soli, nalozit na par hodin do chladku, a pect v troube na 150°C cca 1 hodinu, podaveme s ryzi a vinkem:)
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    hojte, pls dotaz-dostala jsem k narozeninám mraženého lososa...co teď s ním? Jak ho upravit co nejlépe, aby byl fakt dobrý? Je bez hlavy jinak celý, je ho docela kus =)))
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    MJUGEN: díky za tip, naprostá spokojenost :)
    BIGJOINT
    BIGJOINT --- ---
    treba v tom makru maji cerstvy dorady/prazmy za 300/kilo coz je dobra nabidka
    KLA
    KLA --- ---
    LEPEK: krom kapra jakákoliv :)
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    KLA: jaká ryba je podle tebe dobrá?
    KLA
    KLA --- ---
    vykašlat se na kapra a pořídit nějakou dobrou rybu :D
    BIGJOINT
    BIGJOINT --- ---
    LEPEK: makro