• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MERTLASKomentar k zavodum a F1
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    VICTIM81: Tak nějak normálně. Už kdysi jezdili s Pežotem - sice ne nějak slavně, a taky jsme to přežili.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    Hlavne alik je fakt smolar ... je dobrej a kurva dobrej ... nebojim se rict ze by v merglu byl lepsi nez lujz
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    hlavne by bylo dobry kdyby alonso mohl zas zavodit a ne aby ho platili jako klauna :) jsem zvedavej komu bude dodavat motory Porsche
    VICTIM81
    VICTIM81 --- ---
    jak vam zni mclaren - renault.
    mi spatne. ale asi si budu muset zvyknout.
    ANDRE3000
    ANDRE3000 --- ---
    Me ve F1 chybi vetsi vyrovnanost s to ze ty mlady ve vetsine pripadu sice do F1 dostanou, ale spis se "jen" ucastnej nez ze by meli uz jen diky vozu sanci neco predvest, a taky je skoda ze neni vic tymu. V hodne vecech mi prijde indycar o dost zajimavejsi i kdyz to nechci uplne porovnavat.

    Kdyby si chtel nekdo pocist nemecky tady je sice 2 roky starej ale presto zajimavej a podrobnej clanek o f1 vs. indy

    IndyCar gegen Formel 1: Rennserien im Vergleich - AUTO MOTOR UND SPORT
    http://www.auto-motor-und-sport.de/formel-1/indycar-gegen-formel-1-vergleich-10319158.html
    VICTIM81
    VICTIM81 --- ---
    JOHN_BEAK: otcovy prachy stranou. faktem je ze on je nepotrebuje. ferrari se stara a plati uz radu let. od toho ty akademie jsou. muze prihodit baksis. ale pokud nepatri pod ferrari, redbull nebo mercedes tak sance na f1 jsou slabsi.
    a imho nejde o fail systemu... je to podle me jednoduche. pres nizsi serii projde mnohem vice jezdcu. protoze to je jeji ucel. ale formule 1 je jen jedna a je cilovou zastavkou pro radu jezdcu z f2, super formula a dalsich kategorii. je proste vysoky pretlak na jedno misto. to vyresit nejde a je to prirozene. mas XX uchazecu na X zidli. v tom je obrovska vyhoda akademii jako ferrari a redbull a mercedes. ti maji paky na to najit misto, at uz v podobe toro rosso nebo dodavky motoru se slevou, nebo proste penez.

    a je otazkou zda jde o fakticky pretlak na mista f1. redbull je dukazem toho ze v nizsich seriich to neni s talenty nijak super zajimave. od doby co privedli maxe a sanize maji prazdno. dokonce si nechavaji kvyata s jeho vysledky presto ze gaslyho lidi tipovali na f1 uz pred dvema lety. kdyby na to opravdu mel tak tam uz je.
    typuji ze cele to je tim jak se zkresluji vykony jezdcu mezi f1 a nizsima seriema. to ze drtis ostatni v nizsi serii neznamena ze budes drtit ostatni i v f1. a redbull to proste vidi protoze si muze porovnat jezdce mezi sebou. a proto gastly jeste neni v f1. protoze bez ohledu na to jak dobrej byl v f2 tak to nebylo dost na to aby dostal misto v toro rosso. a stejne opatrny by clovek mel byt s kazdym dalsim talentem a nenechat se unest nejakym hype. to ze leclerc drti pole v f2 neznamena ze to je kalibr typu vettela. nebo ze je lepsi nez giovinazzi. ktery tuto sezonu ma zcela jasny pripravny program na postup do f1. zatimco lecrec ne.
    jen ferrari ma vsechna data a vi jak to s temi talenty opravdu je.

    takze bude zajimave videt jak pranice o mista dopadne.

    ovlivni to *pocet a pozice volnych mist* i vysledek jednani mezi mclarenem hondou redbullem a renaultem ktere ted probiha.
    JOHN_BEAK
    JOHN_BEAK --- ---
    VICTIM81: No, patří mu výšková budova na hlavní ulici nahoře v Monte Carlu. Někdo v komentářích na F1Fanatic tvrdil, že je bohatší, než starý Stroll, ale nikde jsem k tomu nenašel omáčku.

    Giovinazziho mi je líto, protože vloni jezdil moc dobře a šanci by si zasloužil. To, že jezdci, kteří se umístí v juniorských sériích, pravidelně končí bez práce, je fail celého toho systému FIA.
    Giovinazzi má aspoň štěstí, že skončil druhý, takže by se hypoteticky mohl vrátit do F2. Gasly, který vyhrál, ani nesmí, a Red Bull taky nevím, kam s ním.
    Nejhorší je, když ti jezdci pak nejezdí. Palmer i Vandoorne mi přijdou, jako by ztratili hodně výkonnosti za ten rok, co (skoro) nejezdili.
    ANDRE3000
    ANDRE3000 --- ---
    VICTIM81: ja jsem cetl ze se dobre znal s Bianchim, to nemel v posledni dobe lehky :/
    VICTIM81
    VICTIM81 --- ---
    JOHN_BEAK: mam pocit ze otec mu zemrel na nejake zdravotni problemy. ne vylozene tragicky. nebyl snad ani miliardar. byt chuda rodina to urcite neni. sam byvaly zavodnik.
    charles samotny je ferrari academy jezdec. takze on nejakej personalni support nepotrebuje. je pod ferrari uz radu let. stejne jako predtim bianchi oba prosli pres jednu *farmu* na talenty ktera ma jiste napojeni na ferrari. jeji majitel je Todt. myslim ze syn toho Todta co z ferrari udelal na nekolik let farmu na tituly.
    osobne jsem zvedavy co ted bude ferrari delat. maji giovinazziho. ktery je defakto v poradi na misto u nejakeho slabsiho tymu. ale po povedenem zavode v australii to dvakrat rozbil v cine a pak i v madarsku.
    a ted se tu tlaci lecrerc ktery ma kolem sebe hype a kde kdo ho uz tlaci do f1. jsem zvedavy zda ferrari v pripade nedostatku mist preskoci Giovina. cimz ho proste oznaci za toho slabsiho z tech dvou.
    a opravdu si myslim ze nesezenou dve mista. budou radi za jedno u sauberu.
    JOHN_BEAK
    JOHN_BEAK --- ---
    ANDRE3000: j, to bylo krásné. Velkou roli hrály pneumatiky.
    V Maďarsku a ve Spa po diskvalifikacích v kvalifikaci resp. v prvním závodě dvakrát startoval zezadu a v obou případech se propředjížděl do top5 na stejných gumách jako ostatní.
    Až v Monze prvně nebyl nejrychlejší v kvalifikaci. Běžně jim nandavá 7 desetin ve stejném autě.
    Sleduju ho už od F3. Dělá nováčkovské chyby, ale má čas se naučit. Možná je to syn miliardáře (otec mu letos tragicky zemřel), ale talentu má spoustu. Má obrovský potenciál.
    Těším se na něj v F1.
    KORDA
    KORDA --- ---
    !!!

    Porsche's financial chief has confirmed that the Stuttgart manufacturer is seriously considering a return to Formula 1 as an engine supplier under the proposed 2021 regulations.
    ANDRE3000
    ANDRE3000 --- ---
    Charles Leclerc overtaking show at 2017 Bahrain Formula 2 Sprint Race
    http://www.youtube.com/watch?v=z7yhzysphIg
    TOFI
    TOFI --- ---
    Alfa Romeo | The Drivers of Scuderia Ferrari test drive Giulia Quadrifoglio
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=0&v=VA3W-uUyNVY
    VICTIM81
    VICTIM81 --- ---
    to nakonec vypada ze McLaren - Renault rumor co se tahne z minuleho zavodu se muze stat skutecnosti. rozhoduto bude do dalsiho zavodu.
    KORDA
    KORDA --- ---
    KALTY: Ale zase má na svědomí jednu z nejlepších hlášek závodu.

    - Where's Palmer?
    - He retired.
    - Karma!

    Druhá byla od RIC:

    - Massa is the next one ahead of you.
    - I like them vulnerable.

    KALTY
    KALTY --- ---
    No není nad to, dát Ferrari na prdel na jejich domácí trati :)
    Škoda toho VER a hlavně RIC. Alonso uplakánek. Chápu, že je frustrovaný, ale tohle už přehání...
    KORDA
    KORDA --- ---
    Tohle by jim šlo :) Pěkný. Jako vždy.

    TOFI
    TOFI --- ---
    pekne 3. misto
    ANDRE3000
    ANDRE3000 --- ---
    max letos sezona k zapomenuti :/
    ANDRE3000
    ANDRE3000 --- ---
    v desti se casto smaze rozdil mezi autama taky..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam