• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MERTLASKomentar k zavodum a F1
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    JOHN_BEAK: Ono ještě těch F3 je několikero ale žejo... např. do letoška GP3 bude od příští sezony taky F3, pak vím aspoň o třech dalších. Nevím jak je starej tenhle článek, ale asi tak :)

    Formule 3 – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Formule_3

    Pak tu máme ještě F4, která je spíš na národní úrovni a má ji pomalu každej.

    Tak kdo ví jak jsou vlastně organizované, jestli za vším stojí FIA, nebo si svoji sérii může nazvat F3 každej, komu se zrovna chce organizovat závodní seriál.
    TOFI
    TOFI --- ---
    I beat Max Verstappen | F1 Challenge
    https://www.youtube.com/watch?v=tnH_v4stFCo
    JOHN_BEAK
    JOHN_BEAK --- ---
    M_IKE: Do nižších kategorií to probublává pomaleji. Nové F3 auto od příští sezony už Halo mít bude.
    M_IKE
    M_IKE --- ---
    Proc jako F3 nema sracku Halo?
    Ocekavam od FIA ze se navrhnou delat formule zase hranaty, aby pri takovymhel najezdu nevylitli o sebe do vzduchu.
    KALTY
    KALTY --- ---
    Jsem se lekl, že jsem se špatně podíval do kalendáře a že je už poslední velká cena.
    A ono zatím Šonka a holka, co se podruhé narodila.
    Šonka gratulace.
    Slečna taky gratulace, že to přežila.
    TOFI
    TOFI --- ---
    Šonka loňský scénář nepřipustil. Po výhře ve Fort Worthu je mistrem světa — Letectví — ČT sport — Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/...-lonsky-scenar-nepripustil-po-vyhre-ve-fort-worthu-je-mistrem-sveta/
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    MERTLAS: A je to tam :D
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    je to tam!!!!
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    ZDENDAK: to jsou nervy!!!
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    Včil ale sledujte Martina Šonku v přímém boji o titul 3D formule :) RedBull Air Race Fort Worth, Dallas, official live steam:

    Red Bull Air Race 2018 - Fort Worth
    http://live.redbullairrace.com/Event/Red_Bull_Air_Race_2018_-_Fort_Worth

    Anebo ČT Sport, 21.00
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    JOHN_BEAK: Chápu že v kole po restartu – bylo to po SC, kdy přesně v této stejné zatáčce došlo k neškodnému několikanásobnému zápichu v monackém stylu (https://www.youtube.com/watch?v=CKy7HNqxwkA) – nepozorný brigádník-traťový-maršál zůstal mávat žlutou vlajkou. I kdyby, tu snad ale museli vidět všichni ne? Jak Sofia, tak i všichni před ní i za ní...
    JOHN_BEAK
    JOHN_BEAK --- ---
    JOHN_BEAK: Tak tam prý omylem mával žlutou maršál, když neměl. Podle jiné verze to byl Enaam Ahmed, ne Daruvala, kdo zvolnil kvůli vlajce.
    JOHN_BEAK
    JOHN_BEAK --- ---
    Podle výpovědi Guan Yu Zhou (omlouvám se za absenci českého přepisu čínštiny; na hodinách nás učí jen mezinárodní), který jel za nimi a celou situaci viděl, Jehan Daruvala před ní brzdil nečekaně brzo (někdo říkal něco o žluté vlajce, ale iirc tam žádná nebyla) a Sophia Flörsch s tím nemohla vůbec nic dělat, nebyl čas. Po kontaktu se roztočila a přes obrubník šla do vzduchu. Ve vzduchu trefila do zatáčky točícího Šo Cuboie, který zafungoval jako druhý odrazový můstek, takže šla úplně horem přes bariéru. Šla vrškem auta, tedy hlavou, napřed. Na rovince jí naměřili 272 km/h a brždění žádné být nemohlo, takže z téhle rychlosti rovnou na nulu. I s tím, jak jsou v tom autě přidělaní, je neuvěřitelné, že tohle může někdo přežít. Taky docela klika že netrefilo auto nikoho úplně přímo, protože tam bylo stanoviště komisařů a posed pro fotografy, všude spousta lidí. Zdá se, že konstrukce toho posedu pro fotografy se prohla a tak trochu ztlumila ten náraz. Long story short, všichni zúčastnění měli při tom, co se stalo, fakt kliku. Snad se Sophia uzdraví a bude zase jezdit.
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    ZDENDAK: Mrda jaxviňa tyvogo, když se na to dívám znovu a znovu tak je neuvěřitelný že by vůbec to auto na plný vaja na rovině takhle jelo, musel ji ještě akcelerovat kontakt se zadními koly auta před ní. Ale je to možná i zkresleno tím, že v záběrech jsou ostatní auta už brzdící do pravoúhlé zatáčky, tak ten projektil v letu vypadá daleko rychleji...
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    BTW dnes "přepsali dějiny" i v Moto3, kde v GP Valencie patnáctiletý turecký jezdec Can Oncu, startující poprvé v této kategorii na divokou kartu vytřel zraky uplně, uplně všem. Mimo všechno to ostatní i jakožto první turecký jezdec, co se kdy postavil na nejvyšší stupeň v seriálu motocyklového mistrovství světa :D

    Moto3: Oncu se postaral o senzaci, vítězí ve svém prvním závodě – MotoGPsport.cz
    https://motogpsport.autorevue.cz/...ek/moto3-oncu-se-postaral-o-senzaci-vitezi-ve-svem-prvnim-zavode


    Jakub Konrnfeil se v boji o celkové sedmé místo bohužel z pátého místa v závodě po problémech propadnul na záď pole, kde sice zvládnul dohnat svého přímého konkurenta Gabriela Rodriga, ale nestihl získat pozici navíc, která by mu zajistila potřebné body nad ním. Končí tedy sezonu se stejným bodovým ziskem, avšak nevýhodou v horších průběžných umístěních než ROD na celkovém osmém místě kategorie Moto3.



    Hej jak že se jmenuje to vedlejší auditko? Neměl bysem se už radši přesunout tam? :D
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    MERTLAS: Hlavně neukázali žádné ofiko záběry, ani onboard. Z viditelného není uplně jasné co se vlastně stalo. Z mobilních záběrů diváků je vidět jen že v brzdné zóně je v plné rychlosti dost vysoko v letu. Něco ji muselo rozhodit už dřív a nemohla brzdit. Buďto obrubník, nebo se katapultovala o zadní kolo Šo Cuboi. Bohužel dnes režie fakticky nezařazuje přímé záběry na fatální události, pokud se nestanou v záběru přímého přenosu.

    Přejme sedmnáctileté slečně aby byla brzo v pořádku a zpět v sedačce monopostu. Je to jedna z těch nadějí, které popírají "holčičí formuli" a tvrdí, že formuli je jedno kdo ji řídí.


    Pecku nedostala sama, ale trefila ještě několik dalších lidí žejo. Brzo tady máme HALO, možná nějaké vyztužené bariéry okolo okruhů a kdoví, možná nějaké šetření okolo celé GP Macau, které už tak má pověst jednoho z nejnebezpečnějších.



    JOHN_BEAK: Kdo má digitální televizi a na ní Eurosport, má k dispozici záznam (dle poskytovatele) ještě aspoň tak na týden ;) BTW dnes to byl přenos F3 uprostřed vcelku nudného (díky počasí) live přenosu WEC z Shanghai.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    Jestli ji neodesly brzdy tak úplně nechápu jak to tam mohla nakourit v takový rychlosti...
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    ZDENDAK: noooo to mohlo zabolet... slusna pecka...
    JOHN_BEAK
    JOHN_BEAK --- ---
    Celé Macau F3 tady na YT než to smažou:
    FIA F3 World Cup from Macau 18.11.2018
    https://www.youtube.com/watch?v=CKy7HNqxwkA

    TOFI: Cuboi měl docela kliku, protože dostal při nehodě autem do helmy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam