• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MERTLASKomentar k zavodum a F1
    TOFI
    TOFI --- ---
    F1 kalendar 2019
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    Ted jsem videl na instagramu zaznam zivyho vysilani z predstavovacky ferrari... jako ok aspon nejaka show, ale ti moderatori to tragicky zabijeli... porad cumeli do poznamek a vypadalo to jakoze to nemaji pripraveny a bylo to celkem v kreci... dost to kazilo dojem... skoda. Ale aspon neco :)
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    F1 2019 - Red Bull Hondda RB15 launch on track at Silverstone
    http://www.youtube.com/watch?v=OeckjlGCz8k
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ZDENDAK: blbej vtip ode me
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    ANDR3E: É? Ne, nezasloužil.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ZDENDAK: takze to je to auto ve kterym by si Majkl byl byval zaslouzil umrit? :-P
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    ANDR3E: Jj, British American Racing, stáj vznikla v roce 1999 koupí Tyrellu. Původně měly obě auta jiné malování, pak se ale rozhodlo že to tak nejde a tak jezdily takhle originálně napůl :)




    Později jezdili jenom bílí pod Lucky Strike.
    (Jenson Button)




    Od sezóny 2006 převzala stáj Honda a vznikla Honda Racing:
    (Jenson Button)




    V roce 2009 pak Brawn GP:
    (Rubens Barricello)




    A od sezóny 2010 jezdila jako Mercedes GP:
    (Michael Schumacher)

    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    tohle bylo taky pekny :))

    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    JOHNEYSVK: To jsou prostě požadavky sponzorů. Každý tým jezdí v barvách svého hlavního sponzora, je to prostě reklama, takovej pojízdnej banner. Stejně jako v hokeji nebo na Tour the France :)

    Dokud se nemění sponzor, tak se nemění ani livery, nebo jen minimálně. Je to prostě obchod :)



    Ještě nás čeká Alfa Romeo, tak se snad můžeme dočkat ještě jednoho originálního livery :)
    JOHNEYSVK
    JOHNEYSVK --- ---
    ZDENDAK: si mylsim, ze bude vypadat takisto ako RB14 (imo najlepsia livery aku v F1 doteraz mali)

    neviem preco maju niektori ludia pocit, ze by sa to malo menit kazdy rok :)
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    ANDR3E: Tak ono to ofiko je že :) Nakonec všechno je ofiko, dokud to neni ofiko nějak jinak.

    O něco ofikověji je to: "Podle Red Bullu jde jen o speciální edici zbarvení pro prezentaci vozu. Na trati by měl RB15 vypadat jinak."

    Úplně ofikově to ale hledat nebudu.



    A jak teda bude vypadat? Bude to překvápko? :) Bude to nesnesitelně napínavé tajemství jako při čekání na Ferrari? :D






    Pokud jde o Williams, ten byl naposledy pěknej za dob Nigella Mensella a Alaina Prosta. Takže se u něj dá přivřít oko :D





    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    ZDENDAK: ANDR3E: Livery ale není všechno žejo. Je sice důležité aby to bylo hezké, ale podstatnější je, co to bude dělat :)

    Nějaké velké vývojové změny v pohledu na nové karoserie moc vidět nejsou, ale ono taky není v zájmech týmů je ukazovat. Neradi je ukazují i v průběhu sezóny, natož ještě před jejím začátkem a ve chvíli, kdy všichni vyvjíjí a staví svoje nové. Je tam ukázáno několik věcí, které pravidla zásadněji upravují, tak to musí být trochu vidět.

    Jako třeba upravené přední křídlo. Všechny týmy ho ukazují aby bylo vidět že je jednodušší, ale ve velmi osekané variantě. Nikdo nemůže věřit, že by takhle ukázali své tajemství :) Je to poznat třeba na tom, že bočnice jsou často ukázány jen jako rovné placky. A taky na jednotlivých lopatkách není vidět nic, co by mohlo umožňovat nastavení jejich úhlu.

    Taky všechny zásadní aerodynamické prvky jsou ukazovány jen ve stínu, zjednodušeně, anebo černě. Jako třeba deflektory a difuzor.


    Podle nových pravidel musí být zrcátka vysunuta více do stran a mohou být ke karoserii připevněny maximálně dvěma úchyty, čímž se řeší některé loňské nesrovnalosti. U většiny týmů pak okolo zrcátek nově vznikly taky zajímavé křídlovité struktury, stejně jako okolo zmenšených deflektorů jsou složité lopatkovité struktury generátorů víření. Ale to jsou přesně ta místa, které nikdo neukáže.

    Posunutí zrcátek do stran souvisí taky se změnami kolem zadního křídla, které musí být o něco výše a umožňovat tak pilotovi lepší výhled. Mimo to se zvětšuje jeho plocha a ruší se štěrbiny v bočnicích, které sloužily ke snížení indukovaného odporu.

    Zrušení štěrbin je tak trochu lobby sponzorů, protože na plné bočnici je líp vidět logo. Stejně jako se zmenšením bočních deflektorů otevře víc marketingového místa na bocích šasi.



    Těším se, co udělají nová aerodynamická pravidla v praxi. Jestli se projeví co se od nich slibuje, a jestli se tak startovní pole srovná.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ZDENDAK: aha ja myslel ze uz to je ofiko...jinak ten mclaren je taky peknej, vylozene hnusnej mi naopak prijde ten williams, hlavne ten prechod bily a modry
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    ANDR3E: Pokud jde o zbarvení, RedBull ujde, mají to takové neotřelé a dravé. Loni ale taky před sezónou natěšili oko originálním designem, a pak nastoupili s profláknutou klasikou :) Sponzoři jsou holt sponzoři, tak uvidíme jak si ještě dupnou.





    Mě se líbí ten McL. Za mě dobrá barevná kombinace, ale mohli by mít víc modrých prvků. Něco do tohoto stylu, ale víc decánko:





    Williams se změnou sponzora přinášejí příjemnou změnu i do barev, a ačkoliv se mnohým zdá být design nudný, já oceňuju změnu a použití barevných přechodů. Nejen ostrými konturami motivů sponzorských značek je fanoušek živ :) Přechody má jen Mergl a ten už je nudnej.

    Na ostatních není zbarvení oproti loňsku zatím vůbec nic zajímavého, ale to jsou prostě pořád požadavky těch, co je platí. K tomu třeba Ferka by neměnily barvu ani kdyby došla všechna červená na světě. Barvili by auta krví svých fanoušků, kteří by se v zástupech sami nabízeli :D
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ZDENDAK: me se zatim nejvic libi ten red bull, i kdyz na Paul Ricard bude v televizi temer neviditelnej :))
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    Tramtadadá... je to červený!

    A slibují přehršle inovativních řešení, tak schválně, jestli to zůstane červený" :D









    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    McLaren docela připomíná ten starej krásnej Renault níž. Aneb; když to nepojede, tak to bude aspoň hezky vypadat :)











    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    MERTLAS: A ještě k tomu to ani nejsou fotky, ale rendery z 3DMaxu :D Ne většinou mají online stream z představení, ale ta show to uplně neni :)
    JOHNEYSVK
    JOHNEYSVK --- ---
    F1 Valentine’s Part 3! - Album on Imgur
    https://imgur.com/gallery/dr9WLmG
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    JOHNEYSVK: Preeesne ;) :D a nejen buchty tomu dvaly tu krasu... proste kdysi to byla show, napeti a teseni se... ted to jen jebnou na net a cus...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam