• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MERTLASKomentar k zavodum a F1
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    ANDR3E: lol tak tos trefil :D
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    ZDENDAK: A jak to musí být zábavné pro samotné jezdce? Kluci co jako my vyrůstali právě na Stunts a jiných arkádových racing games mají tu jedinečnou možnost zažívat oldschool gamesy svého mládí v reálu! :)

    Skoro se mi nabízí – kdo z vás to má? :D

    To je skoro jako když... jako když... napadá mě spousta barvitých přirovnání, ale bohužel žádné z nich nedává smysl :D

    No já jim teda celkem závidím.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ZDENDAK: kdyz si zminoval japonce tak se mi okamzite vybavilo tohle

    Motorcycle racing Japan - CRAZY!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=dEYEn_fpv-4
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ZDENDAK: ses hipik :))
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    TOM_HOST: Musím dělat ďáblovi advokáta :D


    Proč přesně je to trapné? >> Je to trapnější, než třeba roller derby, sáňkování v ledovém korytu, žraní hotdogů, nebo běh s vejcem na lžíci? :)

    Jaký sport to ničí? >> Elektrickou formuli? Svými vlastními specifiky ničí sama sebe, ergo vlastní specifika? :) Nebo myslíš že škodí veškerému okruhovému závodění, nekompromisně a bez výjimky absolutely at all?


    Čisté řečnictví following: Ničí potom třeba i volejbal, když se hraje v písku? :D (Naprosto netřeba odpovídat, jen se mi to nutkavě chtělo napsat)

    :D


    ANDR3E: No a není to právě to skvělý? Že tady máme prvky počítačové hry aplikované v praxi? Prostě odhlédni od té upjaté představy (sorry! :D ) motoristických závodů a ber to jako počítačovou hru :)

    Jestliže to teda budeme dotahovat do konce – neříkej, že by se ti loopingy "a podobný věci" nelíbily! :) Je libo skoky jako ve Stunts nebo Trackmania? S elektrickýma formulkama a ve městě? Uvažoval bys i o takovém "sportu" jako o chabé náhražce Formule 1? Nebo už by to byl sport tak dostatečně specifický, že by o něm konečně šlo uvažovat jako specifickém? :)



    Ale kdeže, to je moc trapné a ten sport to prostě ničí! :D
    (absolutely no offence :)


    Ale já bych se na to určitě podíval. A možná bych si k tomu vzal i veselý klobouček a bublifuk, abych tomu z tribuny přidal speciální efekty! :D


    Nejsem tady moc hippík? :D :D :D
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ZDENDAK: mam 1.trat :))



    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ZDENDAK: je jasny ze to je hodne na zacatku, je ale docela pokrok ze jedou celej zavod s jednim autem
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ZDENDAK: dobrej roman ;) proc ale treba nejeli aspon v monaku na normální trati, tam za každou cenu chteji aby jeli auto vedle auta?
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    ... původně jsem chtěl jen tak zlehka reagovat, ale pak se mi to zase nějak vymklo z klávesnice... :D


    ANDR3E: Občas na to kouknu, když zrovna náhodou narazím na přenos. Jako nijak mě to neuráží, je to prostě se vším všudy kategorie svého druhu. Podivné japonské soutěže jsou taky podivné soutěžě, ale ve finále jsou neskutečně zábavné, jakkoliv můžou být bizarní a pro mnoho lidí nepochopitelné :D Nijak zvlášť ale nesleduju (ani FE ani podivné japonské soutěže :D ), ačkoliv jsem to tu před časem celkem propagoval. Náhodou mě ale celkem uchvátil závěr minulé sezóny, to byl nerozhodný napínák do posledního kola ročníku, "královna motorsportu" proti tomu byla skutečně zážitek srovnatelný s povinnou vánoční návštěvou nudného strýce-starého_mládence :D On i takovej ten FanBoost a Attack Mode mi připadá pro danou radovánku jako celkem zajímavý nápad, jakkoliv jiným fandům motorsportu může přijít pitomý a "nezávodní". Jako prostě arkádový závodění v centrech měst – za mě proč ne! :) I kdyby na sebe měli házet banánové šlupky nebo sbírat houbičky ve stylu Mario Kart :D

    ANDR3E: Tak ony to zatím ještě tak trochu motokáry jsou že. Jen "mají tvar" co evokuje silnou a rychlou formuli (která koneckonců je taková motokára taky, ne? :), jenž je ale spíš jen tak pro efekt a atraktivní vzhled, protože při rychlostech jakých FE dosahuje, nemá větší aerodynamický výkon a jejich grip je stejně jako u klasických motokár ukotvený hlavně v "pryži".

    Ony ty tratě pro daný účel vlastně musí být takové motokárovité, tj. spíš sevřené a krátké, protože na klasickém okruhu by relativně pomalá formule vypadala echt jako pomalá (a i byla) a teprve nic by se tam nedělo. Myslím že pro piloty jsou aktuální tratě pořád celkem výzva :)


    FE je jako kategorie motorsportu (klidně můžeme polemizovat jestli to motorsport je nebo není, což by ale na nic nemělo vliv :) určená právě do měst, center světových metropolí, kde prostě na víkend udělá nezvyklé a atraktivní povyražení :) Nepočítej jen fanoušky motorového sportu, ale prakticky kohokoliv, kdo tak má možnost se k takové akci nachomejtnout. Není považováno za nic divného, když se na víkend zavře část centra velkého města za účelem třeba maratonu, pouličního koncertu, nebo festivalu okurek. Elektrická formule je kulturní event prakticky úplně stejně jako třeba Gay Pride nebo Vánoční trhy. Stejně jako právě třeba i GP Singapore nebo Baku. Ke vší té zábavě je na to mimo jiné nabalenej velkej business, kdy nejen každé vozidlo je takový pohyblivý billboard, který upoutá pozornost mnoha a mnoha zraků, kolem je spousta prostoru pro atraktivní propagaci kdečeho, ale o tom víme jak to chodí, že, ostatně v jakémkoliv sportu, i kdyby šlo o profi poker, šipky, nebo hod podkovou.

    Baví mě představa, že bych třeba někdy mohl být svědkem (z okna své garsonky :D ) takové ePrix na okruhu dejme tomu Koliště – Milady Horákové – Třída kpt. Jaroše – Lužánecká – Vrchlického sad – Náměstí 28. října – Příkop – Bratislavská :D

    //Challenge >> Schválně kdo pozná, ve které "metropoli" by se tato Velká Cena konala? :) Popsaná trasa je jen takový rychlý nástřel, ale můžeme si tu dát výzvu kdo navrhne lepší ePrix circuit ve svém městě. Což? Kdo do toho jde, ať navrhuje v navazujících reakcích :)



    Elektrická formule je pořád "rozvojová" záležitost, která dává prostor a impulsy k vývoji nových technologií, stejně jako k tomu historicky vždy sloužila i Formule 1. Ať už jde o vývoj materiálů, bezpečnosti, nebo třeba různých možností pohonu. Prostě se bude nutně prolínat i s "civilními" odvětvími, a svými poznatky přinese dopady i do běžného života. "Závodně" je možná je pro pravověrné motorheady skutečně spíše nezajímavá, ale to neznamená, že se jejím přispěním a působením nemůžou časem vyvinout třeba i "dospělejší" závodní série, které budou za pozornost stát. Pořád ji klidně můžeme brát jako takové nedochůdče, zatím ještě nedozrálé mládě závodnického vesmíru :)


    Jakkoliv to z určitého úhlu pohledu teď někomu klidně může znít dost děsivě, myslím že se časem dočkáme i elektrické třídy třeba v Le Mans. A nebudou to kodrcající se vehikly působící jako takové ty elektrické vozítka pro pětileté kluky, ale budou se prohánět společně s LMP – nebo čímkoliv v tom stylu, co tou dobou bude standardně bývat součástí startovního pole.

    A tehdy se nebude jednat jen o závodní "kratochvíle", ale většina odvětví už tou dobou bude spadat například do běžné osobní a nákladní dopravy a dalších oborů, které se vyvinou souběžně. Navzdory tomu, jak se některé dnešní přístupy k elektromobilitě a energetice mohou zdát a projevovat jako neefektivní a nesmyslné. Ale bez toho aby se to nějak zkoušelo to nepůjde :)

    A třeba to taky celé bude úplně jinak – ale třeba právě taky i díky Formuli E se přijde na to, jak to dělat lépe a radostněji :)


    A k tomu mi to pořád prostě připadá jako celkem fajn zábava.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    ANDR3E: ZOMG!!
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    TOM_HOST: jo a este jsou tam picoviny jako ze divaci behem zavodu daji peti jezdcům nakej bonusovej energy boost a pak je tam nakej zrychlovaci nebo nabíjecí pruh,jako v nakej počítačových hrách, cekam kdy zavedou jeste loopingy a podobny veci:))
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    ANDR3E: Presne ... citim v tom takove to pyco ze “my muzem jezdit i v centru pac nula emise” ale to jestli tak je tak je to kurevsky trapne a dost to ten sport nici pac na okruzich by to imho bylo super ... zase buhvi kolik kol by odjeli :)))
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    Ja moc nechapu tu jejich logiku "nemame emise tak muzem jezdit v centru mesta na rozdil od F1", ale ty trate jsou hrozne nudny, to je spis jak trat pro naky motokary vetsinou,snad je to casem napadne zmenit a jezdit takovejch picovin co nejmin
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    JOHNEYSVK: :))) tak to jsou dobry kokoti:)
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    JOHNEYSVK: asi ideální kouknout na sestřih a vic se tim nezabyvat, me ted z open wheels nejvic bavi indycar
    JOHNEYSVK
    JOHNEYSVK --- ---
    JOHNEYSVK: *Bern
    JOHNEYSVK
    JOHNEYSVK --- ---
    JOHNEYSVK: Re: trate - pitlane v Zurichu :)))

    Ridiculous pit entry at the Swiss ePrix - Streamable
    https://streamable.com/ud0ve
    JOHNEYSVK
    JOHNEYSVK --- ---
    ANDR3E: Vacsinou je to chaos, strasne trate, strasne tupe havarie etc, nie je to nic pre mna, ale chapem, ze to niekoho moze bavit :)
    TOFI
    TOFI --- ---
    ANDR3E: obcas kouknu na nejaky ten sestrih ze zavodu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam