• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MERTLASKomentar k zavodum a F1
    PEJR
    PEJR --- ---
    Kdyz vememe ten triatlon jako baseline, kterej muze bejt kompenzovanej talentem, tak zensky po fyzicky strance proste zacinajv nevyhode..

    Sex Difference in Triathlon Performance - PMC
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6668549/#:~:text=The%20number%20of%20females%20who,et%20al.%2C%202017).
    PEJR
    PEJR --- ---
    VYWERN: Uplne vsichni? Jasne ze vytrvalec nema skladbu tela jako sprinter.

    Vazne srovnavame vykonu manazeru s vykonama sportovcu na urovni triatlonu? Protoze to je pro piloty F1 v podstate zacatek pripravy pro karieru
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    VYWERN: muzi jsou ve vedoucich pozicich hlavne z tohodle duvodu: Poměr mužů psychopatů a žen je 4:1 :)

    Ale srovnavat vedouci pozice se sportovcema, to je trochu osli mustek. No nic, svuj nazor jsem napsal, treba je blbej, ale je zalozenej na occamove britve. Aspon myslim ;)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    PEJR: je to znamy fakt u profi cyklistu, vrsek tela maji krehky, protoze zadne svaly.
    PEJR
    PEJR --- ---
    PEJR: *pri padu z kola na rane...
    PEJR
    PEJR --- ---
    VYWERN: Neni to treba taky o tom, ze na hlave maj helmu a hned dalsi vec co je pri padu z kola je klicni kost a lopatka?

    Priklad co uvadis je spis extrem nez pravidlo..
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    PEJR: jo o svaly nejde, proto nejcastejsi cyklisticke zraneni - zlomeni klicni kosti vubec neni zpusobene a tak caste prave diky tomu, ze trup maji cyklisti minimalne osvaleny a svaly vubec nepomahaji k celkovemu drzeni vseho pohromade a ochrany kostry. Ach jo. Samozrejme kazdy sport je zamereny na neco nebo komplexne, tohle tu asi neni treba resit. Ale take se vi, ze v F1 se extremne resi vaha, proto kdyz jsou ti kluci tak hubeni a vazi pri 180cm, 65 kg, tak to malo svalu co maji, musi maximalne cvicit. Proc asi.

    AVATAR: to je stejna otazka jako proc je v CR porad tak malo zen ve vedoucich pozicich... Odpoved neni jednoducha a muzum se vetsinou nelibi :)
    PEJR
    PEJR --- ---
    VYWERN: O svaly vubec nejde, ty te v tech hodnotach pretizeni stejne samy o sobe nezachrani. Jde o hustotu kosti etc.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    VYWERN: ok, tak jakej to ma podle tebe duvod, ze tam zadna neni? Kdyby to bylo jak rikas, jezdily by jen zensky. Teamy chtej vyhravat a vyuzijou kazdou vyhodu. A tuhle najednou ne? Proc? Protoze jsou sovinisti? Co williamsova? Taky je sovinistka?
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    Aktualni clanek k tematu

    Why is Formula 1 not ready for a female driver? | Sports | German football and major international sports news | DW | 18.03.2022
    https://www.dw.com/en/why-is-formula-1-not-ready-for-a-female-driver/a-60136317
    PEJR
    PEJR --- ---
    Hlavne trenujou na zavod kterej ma az dve hodiny, takze na vydrz. Jak vypadaj maratonci, a pritom by s jakymkoli fitnessakem v dany discipline vytreli podlahu.

    Z letoska treba chudak Abbie Eaton, na jeji obranu, stejne dopad i jeden muzskej kolega. Ale nazodne to demonstruje fitness level na jakym jsou jezdci F1 a z ceho vylezou po svejch.

    Abbie Eaton speaks out after breaking her back in a horrible crash
    https://youtu.be/7SWmInErmKg


    Koukat se na zenskou v podobnym stavu je mi rozhodne daleko neprijemnejsi nez fandit klukovi co prisel o obe nohy a zase jezdi.
    Kdy zacneme volat po zenach v Premier League? Vzdyt taky umej hrat fotbal..
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    AVATAR: nikdo nerika, ze necvici, ale argumentovat tim, ze zeny na to fyzicky nemaji nebo by se pri nehode rozpadly, je kokotina. To jsou fakt predpotopni nazory.

    Naopak u zen muze byt vyhodou,ze jsou mensi a tim padem nemusi tak drsne hubnout, celkove mit lepsi pomer svalu vuci postave.
    HEDIS
    HEDIS --- ---
    AVATAR: Jj, vim. Jedou spoustu sadu cviku na vnitrni svaly, ne ty vnejsi pohledove :)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    HEDIS: nemaj svaly na objem. Cilem je aby byli co nejlehci a tomu treningy odpovidaji.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    VYWERN: wtf... dyt vsichni denne travej povinne hodiny v posilovne :D

    HEDIS
    HEDIS --- ---
    AVATAR: Krunyr ze svalu? Vzdyt jsou tam vsichni jak tintitka :)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    AVATAR: a ze to treba na tom Oconovi jde videt, jak je brutalne fyzicky namakany :) Jasne, jsou to sportovci, ale zase bych je nesrovnaval napr. s klasickyma atletama, kteri jsou osvaleni a fyzicky celkove silnejsi mnohem vic, vcetne zen. Fyzicka je jako argument blbost.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    ANDR3E: to je jasny, ne? A bohuzel nevysel a nikdo dalsi si to zas delsi dobu nelajzne. Kdyby nedopadla jak dopadla, tak uz dneska v f1 naka nejspis jezdi.

    Ale to je fuk. Pointa je, ze f1 je fyzicky velmi narocnej sport a muzi jsou od prirody fyzicky silnejsi / odolnejsi, nez zeny a tim budou mit vzdy v tomhle sportu vyhodu a tedy i prednost.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    A Danica byla teda PR tah?:)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    JOHNEYSVK: nojo, ale porad je tu ten detail, ze spickove namakanej chlap toho fyzicky ustoji vic, nez spickove namakana zenska. V f1 je brutalni pretizeni, nehlede na bouracky, kdy na sobe musis mit krunyr ze svalu, abys odsud ve zdravi vylezl. A chlapi maj holt ten krunyr pevnejsi.

    Bezpecnost je podle me zasadni duvod, proc se zadna jeste do f1 nedostala. Bezpecnost jak jezdkyne, ale hlavne pr obrazu teamu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam