• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MERTLASKomentar k zavodum a F1
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    V gran turismu jsme jezdili zelene peklo na zpatecku v motokarach … to by v monacu taky mozna slo :))
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Jen aby to nedopadlo tak, že do těch monopostů pro Monaco začnou dávat dieslový litrový motory :))
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ANDR3E: souhlas.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    DRAGON: ono by stacilo v Monaku jezdit treba vytrvalostni zavod...kdo dojede nejdal na jednu nadrz, nebo nejaky jiny kriterium kdyz se tam neda predjizdet a jet normalni zavod
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ANDR3E: přesně. Vyřaďte Monaco nebo přidejte banány! :)

MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    AVATAR: jj predpokladam, ze to bylo litany inspirem (objektiv odhaduju bud 24mm nebo mozna 35mm, ale to uz by museli byt celkem vysoko... ale koordinace s vrtulema predpokladam probihala... na 18mm objektiv to netipuju, anzto jsem tam nevidel zadnou distorzi obrazu... ale pravda, zas az tak jsem na to nekoukal a z bezpecnostniho hlediska by to davalo smysl, protoze by dronem nemuseli byt az tak vysoko, aby zabrali takovou plochu) a ten je velmi stabilni plus ma kvalitni gimbal... ze zacatku jsem premyslel, jestli to je z dronu nbeo v vrtule, ale pak to nekd y vprubehu zavodu rikali, ze to je dronovej zaber... ale samozrejme, ze i tak jsem se snazil najit sebemensi pohyb, kterej by mi to potvrdil :)
    Kazdopadne tohle bude v blizky dobe standard... plus tady v Monaku to meaji o to jednodussi, ze ta trat je docela uzoucka, takze vrtulema muzou litat jednak dost vysoko, protoze na tom maj kameru, kterou si to krasne pritahnou, a druhak vlastne jen po obvodu, takze koordinace s dronem, kterej jednak lital nizko u zeme v pristavu (odhaduju, ze se dostal do cca max 30m vysky) respektive visel nekde bud nad casinem, operou mozna v tom parku za casinem (ale odhaduju nekde uprostred mezi timhle), s odhadovanou vyskou od 50m do 120m (podle toho, co tam mel za objektiv) a tedy vrtule se jednak nemuseli s nim potkat prostorove a predpokladam, ze koordinace byla takova, ze dostali echo, ze dron jde do vzduchu tam a tam a vrtule si vzali jinej prostor... na to standardne byva jednak nekolik safety a koordinacnich meetingu a druhak obhlidek, kde si piloti reknou co a jak :)
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    Max :D

“You can’t race here anyway so it doesn’t matter what you do. One stop, 10 stops. Even at the end I was in the lead, but my tyres were completely gone, and you still can’t pass. We were almost doing Mario Kart. Then we have to install bits on the car – maybe you can throw bananas around? I don’t know, slippery surface?”
    MERTLAS: mne prisel hustej ten zaber trate shora, jak uzasne stabilni byl. Vsak tam musi foukat. To ma tak kvalitni gyro, nebo jak to delaj?
    JOHN_LENON: ja to bral jako strategickou bitvu teamu, ale vsichni si to pohlidali (az na racing bull), zadna bouracka to nepromichala a tak z toho ani tak moc nebylo, no.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    JOHNEYSVK: ok diky :)
    JOHNEYSVK
    JOHNEYSVK --- ---
    ANDR3E: bol stvrty, na prve miesto sa dostal kvoli tomu, ze ostatni boli v boxoch. RB cakal na cervenu vlajku kedy by mohli vymenit gumy (namiesto druheho pitstopu) co by im vyhralo zavod.
    Na Hamiltona mal naskok cez 40s a Norris ho nedokazal predbehnut, tak nemal co stratit.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    Dneska jsem bohuzel nevidel, jen posledni 3 kola...proc jel Verstappen v poslednim kole do boxu, to byla jejich taktika s tim 2. stopem nebo proc takhle pozde?
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    Ja vám nevim.

Ten trest Russela je za mě asi špatně.

Nejde o to, že by ho neměl dostat. Úmyslně porušil pravidla, aby předjel někoho jiného a ještě to nepřímo přiznal do vysílačky - tam je ten trest jasnej.

Ale proč k tomu celýmu došlo? Protože tu v zájmu zachování show stanovíme dvě zastávky v boxech. Jenze vzhledem k charakteru trati si týmoví jezdci vzájemně vypomáhají brzděním aut za sebou, aby vždy jejich kolega, který jede do boxu, neztratil pozici na trati. Nejde je reálně předjet.

Tedy celé pole jezdí schválně průměrně o 10 sekund pomaleji, než v kvaldě.

Mně to začíná připadat fakt nemocný.

Vymysli se píčoviny místo toho, aby se našel způsob, jak vrátit V10 do formulí. 😀

Ne, vážně, Monaco není pro dnešní monoposty dobrá trat. Ale tohle ji teda fakt nepohlo.

Počítal někdo, kolik bylo předjetí za celej závod? Treba 5?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TOM_HOST: by se stacilo inspirovat Cybertrackem a otacet i zadnima kolama .))
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MERTLAS: kdybys chtel kolegu, tak se hlasim ;))
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    to se mu fakt povedlo :)

DRAGON
    DRAGON --- ---
    jinak sem trochu nepochopil Hadjara v practice, co to tam predvedl probuh.. takhle rozstrelit pneu v dost prehledny zatacce, to sem se teda zasmal trochu, priznavam :)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    DRAGON: ja doufam, ze se nam povede se do ruznejch zavodu dostat s technologii, na ktery kolegove makaj a ja bych to teorerticky mohl operovat... pokud to vsechno klapne, tak by se to mohlo ujmout i v F1 :) ale to je jeste dlouha cesta.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MERTLAS: taky sem si rikal, ze bych to natocil lip :))
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    jako taky me to letos nijak extra nebavilo... vcetne tech tragickejch dronovejch zaberu z pristavu... by me zajimalo, co za amatera to tocilo... pokud to nebyl Kimi Raikonen zlitej z lodi, tak bych ho na hodinu vyhodil... 🤦🏻‍♂️
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam