• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MERTLASKomentar k zavodum a F1
    Live komentář závodů (a) formule 1 pro ty, kdo nemohou koukat na televizi

| NYX F1LIGA | Tipovačka | f1fanatic | formula1 livetiming | espnf1 | Formula 1 Live Streams
    |16.3.AUS|23.3.CHINA|6.4.JAPAN|13.4.SAUDI|4.5.MIAMI|18.5.ITA|25.5.MONAKO|1.6.ESP|13.6.CAN|29.6.AUSTRIA|6.7.GB|27.7.BEL|3.8.MAGYAR|31.8.NED|
    |7.9.ITA2|21.9.BAKU|5.10.SING|19.10.USA|26.10.MEX|9.11.BRA|9.11.VEGAS|30.11.KATAR|7.12.UAE|
    rozbalit záhlaví
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    JOHN_LENON: v tom pripade z nich bude idealni jezdecka dvojka pro novou sezónu:) moc nechapu McL, meli jim dat treba 15 zavodu na to aby jeden z nich byl jednicka, a zbytek sezony spolu nezavodit
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    ANDR3E: Nechal se slyšet, že pokud by měl pustit Landa na třetí místo aby tím získal titul, tak to samozřejmě neudělá.
    MAEQ
    MAEQ --- ---
    BATY: Tohle je podle mě (spolu se šíleně propracovanou aerodynamikou) ta největší slabina současných formulí, která přispívá k nepředjíždění. Udělal bych je zpátky o metr kratší a půl metru užší.
    Do Monaka už se skoro nevejdou kvůli poloměru zatáček - a FIA ještě nedávno přemýšlela, jak namísto zmenšení aut zvětšit monackou trať *facepalm
    BATY
    BATY --- ---
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    jezdci ktery testovali novy auto na simulatoru to popsali ze to pripomina spis F2 nez F1
    PEPAZZ: tech zmen bude pristi sezonu tolik, ze se da rict, ze nikdo netusi, co ztoho vyleze :)
    KULA
    KULA --- ---
    AAZAZEL: aktuálně, auta jsou přerostlá, jejich aerodynamika způsobuje turbulence komplikující přiblížení jiného vozu, DRS pouze pokud jsi za autem méně jak vteřinu a jen na určité části trati. Ale imho byly horší ročníky jak loni a letos, co se aktivity předjíždění týče.

Příští rok, auta budou menší, aero bude tvoří menší turbulence, aktivní aerodynamika všude a pro všechny, žádné zóny, žádné intervaly za někým. Šance, že to bude dynamičtější tu určitě je.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    AAZAZEL: oboje hraje roli, to ze máš kratke DRS a uzkou trat v kombinaci s tim jak strašně jsou ta auta vyrovnaná rychlostně = je tezke predjiždět.
    Vě 2026 se to teoreticky zlepší tím ze prichazi nova pravidla, tak bude 100% nejaky team který bude od zacatku rychly a teamy ktere budou vyrazněji pomalejší tj. ty rozdíly min na zacatku sezony budou vetší, srovna se to zase s postupem sezony.
    FIA se snaží udelat regulace tak aby pokud jedes za autem jsi byl co nejméně negativně ovlivněn rozvířeným vzduchem od auta pred tebou. Do nove sezony toto zase upravují = mělo by to pomoci v predjiždění, ale na praxi si musíme počkat.
    AAZAZEL
    AAZAZEL --- ---
    Mel bych na vas dotaz. Sledoval jsem formule, kdyz se jeste v zavode tankovalo palivo. Tuto sezonu a castecne i predeslou jsem se k tomu vratil a mam pocit, ze tak u 90% trati, mi komentatori reknou, ze se na te trati neda predjizdet. Je to dane tema tratema nebo za to muze soucasna podoba vozu? Da se cekat, ze pristi sezonu to bude lepsi?
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    nejaky moudra od MAxe :)
    Verstappen About The Problem With Go-Kart In Racing
    https://www.youtube.com/shorts/7v7iong8mrA
    TARMAQ
    TARMAQ --- ---
    TUSIL: aj, tak to mě minulo, že se to od týhle sezony zrušilo, tak to pardon za mystifikaci..
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    TARMAQ: za nejrychlejsi kolo nejsou body, Piastri by mel 410
    TARMAQ
    TARMAQ --- ---
    Pokud by v Abu Dhabi dojeli takto
    1. Norris (25) - 433
    2. Piastri a nejrychlejší kolo (18+1) 411
    3. Verstappen (+15) 411

došlo by na rovnost bodů na 2. místě. Při rovnosti bodů rozhoduje počet prvních míst, pak druhých, třetích atd.
    Piastri i Verstappen by tak měli stejný počet vítězství (7), stejný počet druhých míst (5) a o pořadí by tak rozhodly počty třetích míst, kterých má Piastri víc nez Verstappen (4 vs. 3)
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    Jestli jim to vyjde tak budem nakonec vdecny za napinavou sezonu, jestli jim Max ten titul jeste vyfoukne tak budou za nejvetsi blbce
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    JOHN_LENON: co udelal Oscar vcera spatne?
    TOFI
    TOFI --- ---
    SWALLOW2: mclaren dela jen netflix show
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    ANDR3E: Tak kdyby tam poslali Landa, tak dneska pravdepodobne slavil titul .. divny fakt divny …
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    Posloucham od okoli ze od doby co ma f1 pod sebou liberty media deje se az moc “nahod” … dneska tomu snad zacnu verit i ja … jakoze tohle mcl fakt dojebalo ale jako moc dojebalo … kam se hrabe bittner to se neda srovnat … chuji jsou to … go lando!!!
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    Mcl ten jezdecké titul evidentně nechce.

Pokud Brown a spol. Nebouchnou do stolu a neřeknou oscarovi, že sorry jako, ale ted už to neni mezi tebou a landem, ale Maxem a landem, tak si to prohrajou sami a Žák se do historie zapíše jako největší trouba v rámci vedoucích týmu f1.

Je Oscar lepší jezdec než Lando? Minimálně hlavou určitě.

Jenže teď už jde jen o počet bodů v tabulce.

Ted už nemaj čas na nějaký debilni papaja rules. Ted potřebujou dovézt Landa na třetím místě. Příští rok je změna pravidel a za tu dobu, co f1 sleduju, se da s velkou pravděpodobností říct, že dojde k power shuffle. Tohle může být pro mcl poslední šance získat jezdecký titul na dekádu dopředu.

A s tím že má Oscar taky šanci na mě nechodte. Šanci měl stejnou jako Lando, to že je na sinusoidě ted nahoře je klasické “too little too late”. Ty jeho kecy po závodě by měly bejt odměněny jednou nebo dvěma výchovnýma.

O tom, ze Max je z tech tří nejlepsi jezdec ( a největší magor) se nebavím. To je, při troše soudnosti, jasný každému.

Mimochodem, neviděl dneska někdo Ferrari?
    ROMI
    ROMI --- ---
    jak jsem Maxovi fandil jen aby porazil Hamiltona, tak letos mu fandim jen tak, aby to bylo zajimavy, jinak loni jsem to pral Landovi :)
    AVATAR: neusnul jsem, ale jen proto, ze jsem byl zvedavej, jak to mcl zachrani. Posledni zavod bude drama!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam