KHALAVERA: Asi jsem úplně nevystihl, na co jsem chtěl poukázat - podívej se, co dnes znamená pro člověka televize - každý ji ovládne stisknutím jednoho tlačítka, 75% (řekněme evropské, ať se nemusím přít se svým odhadem) společnosti nechá strávit televizy obrovitánský podíl volného času a (pozorujíc své rodiče) očividně si to neuvědomují. Člověk Závislák sebou nechává manipulovat ze strany tvůrců pořadů, seriálů...reklam, přikovává ho k televizy a nechává stoupat požadavky na čas diváka (peníze jsou peníze, nedbaje budoucnosti). Jak jsem zde zahlédl, bylo již zmíněno, že éra televizorů pomalu odeznívá a media začíná ovládat náš vymazlený internet (pomalý nástup - přecijen někomu se ten internet pod kůži ne a ne dostat, ale o to rychlejší bude rozjezd). Ale všichni už víme, co elektrony prohánějící Teletube provedl, není tedy otázkou, co internet dokázal DNES, ale CO DOKÁŽE. Tedy to je otázka, která zajímá mě a vedu si o ní rozličné prognózy. Vždyť každý, kdo se o elektroniku trošku zajímá ví, jakým tempem a směrem internet a celkově technologie spěje - rychlejší, objemnější a co nejmenší - a hlavně aby se na tom maximálně rejžovalo. Proto Ti uznám Tvé SCI, ale určitě ne FI (Zkus libovolnému člověku před 75 lety vysvětlit, že dnes bude mít každý doma barevný televizor a sledovat události z druhé strany zeměkoule - tohle je sci-fi). FI bych viděl až ve větší vzdálensti, a to si dnes už nikdo střízlivý nedovolí, protože vymíráme (není předmětem diskuze, tedy prosím přejdi). S tím, co internet bude, až se někdo rozhodne manipulovat masami, nebudou pojmy jako politika ani kultura souviset. A společnost...:D...jen okrajově. Pokud to je úplně mimo mísu, pardon, jsem tu nováčkem. Jdu na guláš.