• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    Když jsem byl malej, tak jsem věřil, že... (nebo Když jsem byla malá, tak jsem věřila, že...) Vzpomínky na naivitu, hloupost, fantazii, roztomilost, pohled na svět, kterého už nejsme schopni. (I když některým z těch věcí tak trochu věříme dodnes). Naše bible: http://iusedtobelieve.com/. Ale nerepastovat, přispívat vlastními kusy, zajímají mě hlavně reflexe z české kotliny a slovenských hor posledních 50 let, a to spíš vlastní nostalgické vzpomínky na dětství než žblebty současných dětí, na ty tu je jiný klub. Probírání jednotlivých utkvělých představ, vizí a omylů povoleno.
    rozbalit záhlaví
    WEN
    WEN --- ---
    LUCYA: na černou volhu, co krade děti si taky vzpomínám..:)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    LUCYA: ja jsem taky verila tomu kojalu :-)
    a jeden kamos mi nakukal, jako decku, ze jsou jsou dve planety, jtery az se srazi tak zeme vybuchne... a ty planety jsou uz 1 cm od sebe :-)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    LUCYA: kdyz jsou teda ty reakce povolene... to s tou volhou asi nebylo uplne od veci... mozna kradla spise rodice, ale nevylucoval bych uplne existenci neceho podobneho :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    LUCYA: Kde se vzal ten Kojál? :-)
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    Když jsem byla malá, tak jsem věřila,
    ..že po městě jezdí černá volha, která krade děti
    ..že lze komunikovat s duchy pomocí mince a papírku, popsaného abecedou..nějak v této báchorce figurovala i hrozivá Singa, která může kdykoliv v noci vniknout otevřeným oknem a sežrat vás
    ..že odborný název pro každý televizní vysílač je Kojál (to mi vydrželo tak do dvaceti)
    VASUCEK
    VASUCEK --- ---
    Nebo klasika, když se budu dívat do ohně tak se v noci počůrám (dodnes nevím, co je na tom pravdy :-D) a proč to dospělí tak často dětem říkají.
    TOTAL_MANGEL
    TOTAL_MANGEL --- ---
    jsem dřív věřil, že všechny ženský mají menstruaci jen na konci měsíce (v pevně stanovené datum bez výjimek)

a taky mi babička nakukala, že když se večer nevyčůrám, tak pak budu čůrat nosem !
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Ha, tak vidím, že se to tu rozjelo dřív, než jsem já osobně zjistil, že diskuze je zaregistrovaná (což vysvětluje, proč moje vlastní "když-jsem-byl-malej-tak-jsem-věřil-že není na prvním místě :-)).

Takže, když jsem byl malej, tak jsem věřil, že:

...pod vodou lze dýchat očima, přesněji řečeno koutky očí, prostě když se člověk fakt hodně snaží a vytvoří v hlavě nebo očích velký podtlak, tak dokáže vycucnout vzduch z vody koutkama očí přímo do hlavy.

...když budu šilhat očima a zrovna zafouká vítr, tak mi to zůstane (tohle si myslím dodnes a do hlavy mi to zasadila babička).

...hráči v americkým fotbalu mají ve standardní výbavě železný tyče, kterejma se můžou v souladu s pravidly mlátit, a proto že je to nejtvrdší sport na světě. (tomu jsem věřil někdy v 1. polovině 80. let, když s námi chodil do třídy jeden spolužák, co byl napůl ze Západu a měl super mikinu s obrázkem z americkýho fotbalu, kterou jsme si hodně prohlíželi a probírali při tom onen sport - problém byl, že ta mikina byla tak sepraná, že bylo možné doplnit si do obrázku jakékoli detaily, třeba ty tyče.)
    LUCIANA
    LUCIANA --- ---
    že uvnitř v řepě jsou kostky cukru
    OWCAAA
    OWCAAA --- ---
    Coby malá copatá holka jsem věřila tomu, že Silvestra slavíme jednou za dva roky. Na základě bratrových tezí jsem věřila, že jsem po operaci hrtanu a hlasivek a proto mám tak pisklavý hlas, že když jsou večer červánky, tak přiletí mimozemšťané a že prapodivná světla na hřbitově, svítící po setmění jsou vlastně oči mrtvých, kolem kterých krouží klekáníce (to byl vůbec výtvor tahle představa), které nás sledují. Btrat měl zřejmě docela živou fantazii a ventiloval ji na mě, protože já jediná mu to ... žrala. ;o)
    LORES
    LORES --- ---
    Když jsem byla malá, přesvědčovala jsem mámu, aby v obchodě platila bankovkou, protože se mi zdálo strašně výhodné, že si odneseme nákup a ještě víc peněz než před tím:-D
    D4LI
    D4LI --- ---
    Když jsem byl malej, tak jsem věřil, že kdyz se pri sexu do holky vycuram, tak umre.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Kdyz sem byl ja malej, tak sem se ptal strejce proc kralici nezaviraj oci, odpovedel ze kdyby je zavreli tak seposerou a chudak mati se pak divila ze vecer nemuzu usnout :D
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    jako mala jsem docela dlouho verila, ze Zizkovska vez soucasti ceskeho vesmirneho programu a brzo poleti do vesmiru.
    SIUDELAOIPOOIK
    SIUDELAOIPOOIK --- ---
    když sem byla malá tak sem věřila, že v noci pod postelí žije příšera která mi ukousne nohu když se přiblížim moc blízko.Taky sem věřila tomu, že můj táta zná Albiho cestovatele a že v Alpách žijou krávy, který maj na jednom boku kratší nohy-protože furt žijou na svahu.))
    YETI
    YETI --- ---
    Když jsem byla malá, tak jsem věřila, že vám škvor může vlézt do ucha a propíchnout ušní bubínek....
    VASUCEK
    VASUCEK --- ---
    Když jsem byl malý (a i docela dlouho potom) jsem věřil, že žížaly padají při dešti z nebe.
    LETADLO
    LETADLO --- ---
    Já věřil, že když se budu hodně soustředit, naučim se pohybovat věcma pouhou silou myšlenek. Bylo to po jednom filmu s chlapcem co se to takhle naučil. Byl na kouzelnickém představení a pak to začal zkoušet doma. A já taky :) /kdyby si někdo vzpoměl na název...
    CZTRASH
    CZTRASH --- ---
    Nooo, tak já tedy přispěju :c)
    Když jsem byl malý, ale už to možný bylo na základce, jsem si myslel, že takové ty zvuky mezi stanicema na rádiu, to různé škrčení a pípání, tak že to jsou signály vysílané od mimozemšťanů. Tak jsem to vždycky večer potmě poslouchával,,,
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam